כתבות בנושא טיפולי ולימודי הומאופתיה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

טיפול הומאופתי - מהו תהליך הטיפול, ואיך בוחרים את המטפל?

טיפול הומאופתי מתמקד בהענקת אנרגיה חסרה ומתאימה לגוף האדם במטרה להחזיר את האיזון הגופני- נפשי של האדם. כוח החיות החסר מוענק למטופל במהלך הטיפול, כך שגוף האדם צורך בדיוק את האנרגיות החסרות לו כדי לחזור למצב בריאותי מאוזן. מה צפוי לכם בזמן הטיפול, ואיך תדעו שבחרתם הומאופת שמתאים לכם?

בכתבה זו:
מה צפוי לכם בטיפול הומאופתי? | למי מתאים טיפול הומאופתי? | איך תבחרו את המטפל שלכם?

הומאופתיה היא חלק ממכלול שיטות טיפול המשתייכות לעולם הרפואה המשלימה, וגם לה פנים רבות. תוכלו לפגוש בהומאופתיה קלאסית, הומאופתיה מודרנית, הומוטוקסיקולוגיה ועוד. למעשה ההומאופתיה הקלאסית היא המקור לכל השיטות והזרמים שנגזרים ממנה, והיא מתבססת על כמה עקרונות מנחים. ההתייחסות לטיפול ההומאופתי בכתבה זו היא בהתאם לעקרונות ההומאופתיה הקלאסית.

מה צפוי לכם בטיפול הומאופתי?

הומאופת קלאסי, מוסמך ומיומן, יתחיל תמיד בתשאול ובתחקור מקיף כדי לבצע אבחון מדויק של מצבכם הנפשי והפיזי. עבור המטפל, כל מטופל הוא אדם אינדיבידואלי, ויש להתייחס אליו כאל מקרה ייחודי וחד-פעמי. בסיום המפגש הראשון (שיארך מינימום כשעה), ההומאופת יתאים וירקח לכם תרופות הומאופתיות בהתאם למצבכם ולצרכיכם בזמן הווה.
 
יעילות הטיפול והשפעת התרופות קשורות קשר הדוק לרמת הפתיחות של המטופל ולשיתוף מצד המטופל של תחושותיו וצרכיו. לכן, חשוב ביותר שהמטופל יתחבר למטפל, יסמוך עליו וייתן בו אמון. בפגישה הראשונה בין ההומאופת למטופל תועבר מרבית האינפורמציה הרלוונטית לטיפול. ככל שהמטופל ישתף ביותר מידע, כך האבחון יהיה מדויק יותר, והתרופות ההומאופתיות יתאימו יותר.
 
במקרים מסוימים, ההומאופת לא יסתפק בפגישה אחת לאבחון ולאיסוף מידע, ויזמן את המטופל לפגישה נוספת. בכל מקרה, מטפל מקצועי לא יחל בטיפול עד שירגיש שיש לו את התמונה המלאה והמושלמת של מצב המטופל.
 
בסיום שלב האבחון, יחל שלב הרמדי. זהו תהליך התאמת התרופות ההומאופתיות, ורקיחתן במיוחד עבור המטופל. יש יותר מ-3,500 תרופות הומאופתיות שמקורן במינרלים, בצמחים ובמרכיבים מן החי. הרמדי ההומאופתית עוברת תהליך של דילול וניעור, וזאת כדי להיפטר מריכוזיות החומר שבה, ולאפשר שימוש נכון ובטוח, ללא תופעות לוואי או גרימת נזק.
 
מלבד התרופות, אם יעלה הצורך, ימליץ ההומאופת על שינויי התנהגות מסוימים כגון פעילות גופנית או שינויי תזונה. בכל שלב של נטילת התרופות ושינויי התזונה המתבקשים, יתנהל קשר דיווחי רציף ופגישות מעקב בין ההומאופת למטופל, וייערכו שינויי מינון ואפילו שינויי תרופות, עד להגעת האיזון המיוחל.
 
חשוב לציין שפעמים רבות חלה הרעה במצבו הבריאותי של המטופל, אך זאת לטווח הקצר ביותר שלאחריו מתחיל תהליך ההבראה ושיקום הגוף.

למי מתאים טיפול הומאופתי?

הטיפול ההומאופתי מטפל באדם כמכלול ולא במחלה מסוימת, ולכן מתאים לכל אדם באשר הוא, כולל תינוקות, ילדים, זקנים, חולים במחלות קשות וכו'. אין הגבלה של גיל או של מין. איך תדעו שהטיפול מצליח? השלווה, הרגיעה ושמחת החיים ישובו לחייכם. התחושה הפנימית החיובית היא הפרמטר הכי טוב להצלחת הטיפול.

איך תבחרו את המטפל שלכם?

1. המלצות - כמו בכל תחום אחר בחיים שלנו, כשעולה הצורך באיש מקצוע מסוים, אנחנו דואגים לברר על 'רשימת מומלצים' אצל חברים, שכנים, משפחה וכדומה. גם בתחום הרפואה המשלימה ומטפל הומאופתי, ניתן וכדאי לברר עם אנשים ומכרים לגבי הומאופת מומלץ. כמובן שאין זה אומר שהשם הראשון שעולה הוא בהכרח המטפל הנכון עבורכם. אספו כמה שמות של הומאופתים מומלצים, ואחרי כן שוחחו עם כל אחד מהם כדי לוודא שיש ביניכם כימיה ושאתם שבעי רצון מהגישה ומהמקצועיות. אל תבחרו בהומאופת רק על סמך המלצות של אחרים, ובחרו בו רק אם הוא נראה ונשמע  לכם כאדם שתוכלו 'לפתוח בפניו את לבכם'.
 
2. אינטרנט, רשתות חברתיות ופורומים - הרשת היא מקום נהדר לבחון מאמרים מקצועיים שנכתבו על ידי הומאופתים מנוסים, לקרוא המלצות של מטופלים אחרים ולמצוא שפע של  מידע על הומאופתים 'נחשבים' וטובים. היכנסו לפורומים בתחום הרלוונטי, ערכו חיפושים ב'גוגל' ואספו מידע רב ככל שאפשר על מטפלים ועל אופן הטיפול.

 

3. מטפל מוסמך - הדבר הבא הוא הקריטי מבין כולם, לכן שימו לב היטב! ברשת ובכלל תפגשו בשפע מטפלים אלטרנטיביים ובהומאופתים למיניהם, אך לא כולם בעלי תעודת מקצוע. לכן, אתם חייבים לדרוש הצגת תעודה של מטפל הומאופת מוסמך, וכן לברר האם ברשות המטפל ביטוח, כדי שאם חלילה יגרם לכם נזק כלשהו בעקבות הטיפול, יהיה למי לפנות. 
 
4. השתייכות לאגודה - הומאופתים מוסמכים רשומים באגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית. אפשר ורצוי לבדוק באתר האגודה, ששם ההומאופת אכן מופיע ברשימת ההומאופתים המורשים באתר האינטרנט של האגודה.
 
5. ניסיון בשטח - בדקו כמה שנים פעיל ההומאופת, מהו הוותק שלו בתחום הספציפי (יכול להיות שהוא פעיל שנים רבות כמטפל סיני, אך חדש בתחום ההומאופתיה), כמה ניסיון והצלחות, אם בכלל, הוא צבר בטיפול בבעיה הספציפית שבה אתם מעוניינים לטפל.
 
6. שיחה מקדימה - לפני שאתם מתחילים בטיפול, שוחחו עם המטפל המיועד. ספרו לו בקצרה את מטרת הגעתכם, ושמעו ממנו חוות דעת כללית ועל אופן הטיפול המומלץ. שאלו על שלבי הטיפול, על אורך המפגשים ומחירם, על סיכויי הצלחת הטיפול, על אופן התיעוד והמעקב אחר מצבכם הבריאותי (ההומאופת מחויב לערוך תיעוד רפואי) ועוד.
 
7. לכו עם הלב שלכם - מוקד הצלחת הטיפול הוא בחיבור שלכם עם המטפל ההומאופת, לכן ההמלצה הטובה ביותר, לאחר הבדיקות השונות, זה ללכת עם הלב שלכם ועם האדם שאתם מתחברים אליו ומרגישים שהוא נכון לעזור לכם, גם אם זה אומר שבחרתם בהומאופת עם פחות ניסיון או המלצות.
עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום הומאופתיה באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.
scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist