accessibility
Avatar_add_reviewicon-login-arrow-symbolLogOutFull_Menuדפי זהבPointsAvatar_add_reviewAvatar_add_reviewFavoritesMessagesPeopleEdit_detailsHistory

היי אורח

accessibility
כתבות בנושא ייעוץ ותכנון פיננסי משפחתי - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

ייעוץ כלכלי למשפחה - טיפים לשמירה על התקציב המשפחתי

מינוס - זו לא מילה גסה, וגם משכנתא, הלוואות, פיגורים וצ'קים שחוזרים ממלאים את שגרת חיינו. מה הפלא? בעידן השפע, כשיוקר המחיה בישראל אימתני, כולנו כורעים תחת עול הפרנסה, ובקושי מצליחים לגמור את החודש. פורסים לתשלומים, נשבעים אמונים לפקיד הבנק (אחרי תחנונים שלא יחזיר את הצ'ק עבור שכר הלימוד לגן), לוקחים עוד ועוד הלוואות, מבקשים בבושת פנים עזרה מההורים וטומנים את הראש בחול. רובנו מאמינים שזו גזירה משמיים, ושכך כולם חיים, אך רובנו טועים. מינוס הוא לא חלק בלתי נפרד מהחיים, ולא כולם מתקיימים על הלוואות וסיוע מההורים. התנהלות נכונה, ניהול יעיל של התקציב המשפחתי, שמירה על כללים ושימת לב לפרטים יכולים לשנות את המצב ולאפשר לכם לחיות ברווחה מבלי לפחד מהטלפון שיגיע מהבנק

בכתבה זו:
ניהול יעיל של התקציב טיפים:

בשיעורי כלכלת בית שבהם השתתפו בעבר נערות בימי התיכון, לא למדו על כלכלת המשפחה ועל ניהול תקציב משפחתי, אלא עברו הכשרה, כנשים, להתמודדות עם מטלות הבית, עם ניקיונות ועם בישולים. תודה לאל, הזמנים השתנו, אבל גם היום לא  כולם מבינים שהדבר המרכזי והחשוב ביותר בכל כלכלת בית הוא כלכלת המשפחה, ושזהו תחום שבו צריכים להתמקצע גם  גברים, גם נשים ואפילו הילדים. אז  לפניכם כמה טיפים שיעזרו לכם לעשות את הבלתי אפשרי ולא להשתעבד לבנק: 

ניהול יעיל של התקציב טיפים:

  1. בודקים מה יש, ורק אחר כך מה צריך: כל מי שמעניק ייעוץ כלכלי למשפחה, יידע להגיד לכם שאתם צריכים להוציא רק ממה שיש, ולא ממה שאין. הבעיה היא שקל יותר לומר מלבצע. דמי השכירות או תשלום המשכנתא, חשבונות,  הוצאות שוטפות, כל כך הרבה חוגים לילדים, והם צריכים גם בגדים, והחופשה המשפחתית והדלק. את הכול ממש  חייבים. אי אפשר לוותר על כלום. ואתם באמת משתדלים לחסוך, אבל הכול נורא יקר. ובכן, זה נכון. יש הרבה צרכים  שחייבים למלא, והכול באמת מאוד יקר, אבל יש עוד עובדה בלתי אפשרית להפרכה והיא שההכנסה שלכם מוגבלת,  ידועה מראש ומוגדרת, ורק ממנה אפשר להוציא. ברגע שתעשו את השינוי המחשבתי הזה, ותבינו שקודם חושבים  מה יש, ורק אחר כך מה צריך, תצליחו באמת לנהל תקציב משפחתי יעיל. אחרי שהפנמתם את זה, עליכם לערוך  רשימה מדויקת של ההכנסות שלכם, של ההוצאות הקבועות ושל הצרכים. הורידו מההכנסות את כל מה שיורד באופן  קבוע (חשבונות, הוצאות על מגורים, החזרי הלוואות וכדומה), ואז תפנו לבחון את היתרה ולהתחיל לתעדף הוצאות.  החליטו מה לממן וכמה כסף יוקצב לצרכים האחרים. אתם תופתעו לגלות כמה דברים שהאמנתם שאתם חייבים ושאי  אפשר לחיות בלעדיהם, יכולים לחכות בצד. בעידן המודרני שבו כולנו בטוחים שהאושר שלנו תלוי בבגד שנרכוש,  בספה שתקשט את סלוננו או באוטו שיוצג לראווה בפני חברינו, חסרים כמה שיעורים אמתיים שיבהירו לנו שנכסים  הם חפצים ותו לא; הם לא מה שיביא לנו את האושר. לעומת זאת רווחה כלכלית ותקציב משפחתי מאוזן, בהחלט  יורידו לנו דאגות מהלב, ויאפשרו לנו לחייך בבטחה וליהנות ממה שיש. 
  2. מפסיקים לעבוד עם אשראי, ופועלים עם תקציב שבועי: עוד רעה חולה של העידן המודרני, לצד השפע הבלתי פוסק  והתחושה שאין חיים בלי רכוש ונכסים, היא האשראי. כמה נוח לפרוס לתשלומים, כמה קל לא לשבור את הראש -   לקנות היום ולשלם מחר. מי שרוצה לנהל כלכלת משפחה תקינה ומאוזנת, חייב לצמצם את הפעילות עם כרטיס האשראי, ולעבור לעבוד עם מזומן. מכרטיס האשראי ירדו תשלומים קבועים, ותשתמשו בו במשורה, רק כאשר יש  מבצעים המותנים בשימוש בו, או בעת רכישות גדולות. מלבד זאת, הקציבו לכם כסף מזומן שאותו תמשכו בתחילת  השבוע, והוא ישמש את כל בני הבית למשך כל השבוע. זה התקציב. זה הכסף שיש, וממנו לא חורגים. עובדה זו  מאפשרת שליטה ומעקב, וחוסכת מאות שקלים ואפילו אלפי שקלים בחודש.
  3. בודקים מבצעים: צמצמו את הרכישות שלכם, ואם תחליטו לרכוש, בדקו מבצעים. גם בסופר מרקט, גם בחנויות  הבגדים ואפילו לגבי חוגים. קניות ב"סיילים" ולפי מבצעים חוסכות לא מעט כסף. אם תחליטו להתנהל בחיסכון,  ותחפשו תמיד את האופצייה הזולה, תצליחו להתאזן מבחינה כלכלית. כך, למשל, בדקו אילו חוגים ממומנים על ידי  הרשות המקומית, ואל תמהרו למסגרות פרטיות; קנו ספרי לימוד בחנויות לספרים משומשים; השתתפו בירידי מכירות  של יד שנייה וגלשו באתרי יד שנייה; חכו למכירות סוף עונה ואל תתביישו לבקש מחברים דברים שהם מפנים מהבית  כדי שתוכלו ליהנות מאלה שבמצב טוב. לאורך כל הדרך זכרו שקונים רק מה שחייבים ושצריכים, ולא כל מה שרוצים,  אפילו אם זה במבצע. 
  4. מערבים את הילדים בניהול התקציב המשפחתי: ילד מגיל חמש יכול וצריך להבין את המשמעות של הכסף. הוא  יכול וצריך להבין שכסף לא גדל על העצים; שכסף הוא משאב מוגבל, שאבא ואמא עובדים קשה עבורו, ושלא תמיד  מילות הקסם "אמא תקני לי" יניבו לו את הצעצוע הנחשק. למדו את ילדיכם, בשלב הכי מוקדם שאפשר, על תקציב  המשפחה. הסבירו להם שנכנס סכום מסוים, שיש הוצאות ושעליכם כמשפחה לתעדף את מה שצריך. תנו להם לבחור, בעזרת הנתונים שאותם יוכלו להבין, בין כמה אופציות, וכך הם יבינו בעצמם מה אפשרי ומה לא, ואתם לא  תצאו הרעים הסרבנים. זה לא רק יחסוך מכם נדנוד, תחנונים ותחושה שאתם הורים לא טובים, אלא גם כשילדכם   יבין מהו כסף, ויפנים שרכישה של הענק הירוק תמנע ממנו רכישה של הלגו של צ'ימה, הוא ילמד שיעור חשוב על  החיים, וגם ירוויח על הדרך כמה ערכים חשובים.
  5. שוקלים עזרה מקצועית - ייעוץ כלכלי למשפחות: יש היום גורמים רבים המעניקים יעוץ כלכלי למשפחות. ייעוץ  פיננסי למשפחה הוא כלי חשוב מאין כמוהו, שיכול לסייע לכם לנהל את התקציב של המשפחה בחכמה וביעילות. יש  ייעוץ כזה שניתן בחינם (למשל בבנקים), ויש ייעוץ שעולה כסף, אבל הוא איכותי במיוחד. ייעוץ כזה הוא השקעה  משתלמת בטווח הארוך. גם אם הוא יחייב אתכם בהוצאה לא מתוכננת, הוא יחסוך לכם כל כך הרבה הוצאות מיותרות בעתיד, ששווה להשקיע בו כל שקל ולהרוויח בגדול בהמשך הדרך. ייעוץ כלכלי למשפחות לא רק כולל את בחינת הנתונים היבשים - מה נכנס, מה חייב לצאת ועל מה אפשר לוותר, והוא לא כולל רק הנחיה לעבוד עם מזומן  ולהקפיד על רכישה במבצעים, אלא הוא גם רותם את כל בני הבית לתהליך. ילדים שישמעו הסבר מאיש מקצוע,  יפנימו טוב יותר את המסר, ולא יתנגדו ל"הנחתות" של ההורים לגבי החוקים החדשים; בני הבית לא יריבו על מה  אפשר לוותר ועל מה לא, כי היועץ יסייע לכולכם להתנער מקונפליקטים ומרגשות קשים, וימקד את המחלוקות. יועץ  כזה יוכל גם לתת עצות מקצועיות, חכמות, נכונות ומעשיות, והוא יודע טוב מכם לזהות איך ואיפה אפשר לחסוך.

לסיכום, מי שרוצה לצאת מה"ברוך" הכלכלי, ולהפסיק לחיות במינוס ובחרדה כלכלית, חייב לאמץ כמה חוקים: להוציא ממה שיש, ולקבל את מה שאין; לעבוד עם מזומן; לערב את הילדים בשיקולים; לקנות רק במבצע והכי חשוב - לקבל עזרה וייעוץ  מאדם מוכשר בתחום, שיידע לסייע לך ולבני המשפחה לקבל החלטות חכמות, מאוזנות וחוזות פני עתיד, לאחר ניתוח של כל הנתונים הרלוונטיים ותוך מניעת קונפליקטים בין בני המשפחה. 

אנשים שחיפשו ייעוץ ותכנון פיננסי משפחתי חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_infoSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist