כתבות בנושא תיקון וכוונון כלי נגינה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

צליל מכוון - מדריך לכיוון גיטרה קלאסית, אקוסטית וחשמלית

גיטרה היא כלי שזקוק לכוונון תמידי, כדי שיפיק את הצליל המדויק בעת הנגינה. מיתרי הכלי רגישים, וחשוב לבצע זאת בעדינות וביעילות. כדאי לדעת שיש כמה שיטות לכוון את הגיטרה שלכם, וכדי למצוא את השיטה המתאימה לכם ביותר, כדאי להכיר את האפשרויות ולנסות, לבד או באמצעות בעל מקצוע מיומן, להגיע לצלילים הטובים והמדויקים ביותר מבחינתכם

בכתבה זו:
כיוון גיטרה - השיטה הבסיסית | אז איך עושים בשיטה הכי פשוטה ובסיסית? | להלן הנחיות מפורטות: | שיטות נוספות של כיוון גיטרות | שיטת הזיכרון | תיקון גיטרות - לא מומלץ לבד

מיתרי הגיטרה משנים את גובה צלילם בהתאם לחום וללחות. כדי לשמור על צלילים חדים, חשוב לכוון את הגיטרה מדי יום. אם ברשותכם גיטרה עם סט מיתרים חדש, התחילו בכיוון 'עדין', משמע כל דקה או שתיים ואחר כך מדי שעה, לאחר כמה הימים הצליל יתייצב.

כיוון גיטרה - השיטה הבסיסית

לפני שנפרט את כל השיטות, חשוב לציין כי את כל סוגי הגיטרות - קלאסית, אקוסטית וחשמלית -  מכוונים באותה הדרך. הטריק בזמן כיוון הגיטרה הוא לזהות ולבדוק אם צליל המיתר של הגיטרה  גבוה מהצליל המקורי (במקרה זה יש לרפות את המיתר); אם צליל המיתר נמוך מהמקורי (במקרה זה יש למתוח את המיתר) או אם צליל המיתר שווה לגובה הצליל המקורי (מצב אידיאלי. לא לגעת ולעבור למיתר הבא).

אז איך עושים בשיטה הכי פשוטה ובסיסית?

  1. לכוון את מיתר מספר שש ואת מיתר מספר אחד לצליל me 
  2. לכוון את יתר המיתרים לפי מיתר אחד ושש
  3. כל הצלילים צריכים להיות זהים (בעקבות המרווח הקבוע של הטונים), מלבד המיתר השני  הפתוח שאמור להישמע כסריג רביעי של מיתר שלוש.
הדרך לוודא שהגיטרה מכוונת היא לנגן אקורד בסיסי פתוח לאט, ולבדוק את היחסים בין הצלילים.  לאחר שעברתם מיתר מיתר, פרטו על כל המיתרים ביחד, וודאו שזה הרמוני ושאין זיופים.

להלן הנחיות מפורטות:

  1. כוונו מיתר ראשון לפי צליל me
  2. לחצו על מיתר 2 בסריג 5 והשוו את הצליל למיתר 1 הפתוח
  3. לחצו על מיתר 3 בסריג 4 והשוו את הצליל למיתר 2 הפתוח
  4. לחצו על מיתר 3 בסריג 5 והשוו את הצליל למיתר 2 הפתוח
  5. לחצו על מיתר 4 בסריג 5 והשוו את הצליל למיתר 3 הפתוח
  6. לחצו על מיתר 5 בסריג 5 והשוו את הצליל למיתר 4 הפתוח
  7. לחצו על מיתר 6 בסריג 5 והשוו את הצליל למיתר 5 הפתוח

שיטות נוספות של כיוון גיטרות

טיונר היא דרך נפלאה לכוון גיטרה ביעילות, כיוון שהמכשיר מיועד לכוון את הגיטרה. הטיונר משמיע צלילים, ובהתאם לכך אתם משמיעים את הצלילים ומכוונים את המיתרים. אין לכם טיונר? לא קרה כלום. כל שעליכם לעשות הוא להצטייד במיקרופון ולהתחבר לאינטרנט, שם תוכלו להוריד טיונר און-ליין, ולכוון את הגיטרה ביתר קלות. לאחר שחיברתם מיקרופון למחשב, כוונו כך: מיתר 1 - E  (מי),  מיתר 2 - B, מיתר 3 - G, מיתר 4 - D, מיתר 5 - A ומיתר 6 - E. כל מיתר שעליו תפרטו ויהיה תקין,  הטיונר יציג לכם את אות התו. במקרה שיש צורך לכוונו, הטיונר יציג סרגל ובו תזהו את המרחק מן הצליל המתבקש, אתם צריכים להגיע ל'0'.

שיטת הזיכרון

השיטה הבאה היא שיטת הזיכרון, אשר מצריכה מכם יכולת הקשבה ומעט סבלנות. לפי שיטה זו  גובה צלילי הגיטרה חקוק בזיכרונכם בעזרת ניגון של שיר קבוע שבו אתם נוהגים לכוון את הגיטרה.  השיטה יעילה לבעלי ניסיון ושמיעה מוזיקלית טובה, אך לא מבטיחה דיוק מקסימאלי.
 
לפי שיטת צליל העוגן, מכוונים את המיתר הראשון לפי צליל העוגן, ואז משווים כל מיתר לזה שתחתיו  (לחיצה על סריג חמישי במיתר הראשון=A  במיתר השני). כעת פורטים על התחתון ומוודאים שהם זהים וכך הלאה. את השליטה על גובה הצליל, משיגים על ידי מתיחת המיתר או על ידי הרפייתו  (הרפיה = צליל נמוך, ולהיפך).

תיקון גיטרות - לא מומלץ לבד

כיוון גיטרה אכן אפשר לבצע לבד. המשימה אינה מסובכת מדי, והיום יש אפשרות להיעזר בטיונר  ובאינטרנט ובשיטות אחרות נוחות וקלות. כל אחד מתאים לעצמו את השיטה היעילה עבורו. לעומת זאת, תיקון גיטרות זה כבר עסק ל'מקצוענים', וחשוב להשאירו כך.
למעשה כל גיטרה צריכה טיפולים מונעים כתחזוקה. את הטיפולים הללו מומלץ לעשות אצל בעלי מקצוע מיומנים, והכוונה לאנשים שמתמחים בתחום הגיטרות. כמו שיש אנשים שמומחיותם היא תיקון פסנתרים או כיוון פסנתרים, כך יש אנשים שמומחיותם היא טיפול בגיטרות, לכן הקפידו להגיע לחנות של תיקון כלי נגינה מקצועית בתחום הגיטרות ולא, למשל, של תיקון כלי נשיפה.
בכל גיטרה, עם השנים, נוצרים שינויים. טיפולים כגון: ניקוי מעמיק, ליטוש סורגים, שימון לוח אצבעות ועוד, יכולים למנוע זאת, ולדאוג שאיכות הנגינה והצלילים לא ייפגעו. מלבד הטיפולים השוטפים, חנות  שמספקת שירותי כיוון ותיקון, מעניקה גם את השירותים הבאים: טיפול בגשרים קבועים צפים בכל  סוגי הגיטרות, שינוי המתח בצוואר בחשמליות ובאקוסטיות, יישור צוואר על ידי פירוק לוח אצבעות  וצוואר לפי הצורך, שינוי הגשר בתיבת התהודה, שיוף סריגים שחוקים והשוואת גבהים, שינוי ייעוד,  הוספת פיקאפ מעבר לגשר צף או וילקינסון.
חנות לתיקון גיטרות תטפל גם בסדקים, בשברי צוואר בגיטרה, בהדבקת קורות פנימיות, בתיקוני קוסמטיקה, בתיקון אלקטרוניקה, בהחלפות פיק אפים, בפוטנציומטרים, בשדרוגים שונים ועוד.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist