כתבות בנושא מכוניות משומשות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מה חשוב לעשות לפני קניית רכב יד שנייה?

החיסכון הכלכלי ברכישת רכב יד שנייה במקום רכב חדש הוא בבחינת יתרון גדול, אך בצד יתרון זה קיימים גם לא מעט חסרונות שיש להביא בחשבון, ואשר עלולים להעיב על הרכישה. כדי למנוע עוגמות נפש מיותרות כדאי להקפיד לבדוק את העסקה על כל היבטיה. עצות והמלצות בכתבה שלפניכם.

בכתבה זו:
בחינת אפשרויות המימון | הבדיקות הטכניות | תשובות רבות נמצאות ברישיון הרכב | הגורם שמוכר את הרכב | נסיעת מבחן

רכישת רכב מיד שנייה אינה דבר של מה בכך. נכון, אמנם ייכנסו למשוואה סכומי כסף נמוכים מאשר במקרה של כלי רכב חדיש, אבל פוטנציאל הסיכון דווקא גדול יותר. כשלא מבצעים את הבירורים הנדרשים, הסיוט של השלמת עסקה שהיא הכול חוץ ממשתלמת, עלול בהחלט להתגשם. תשאלו את הרוכשים שבחרו ברכב אשר מספר הקילומטרים או הבעלים שעבר שונה ממה שחשבו; את אלה שהוצגו מולם מסמכים מזויפים או את אלה שחתמו על העסקה מול אדם שאינו הבעלים הרשמיים של הרכב. במועצה לצרכנות הצטברו בשנים האחרונות לא מעט תלונות בנושאים אלה, כמו גם ברבים נוספים.
רוכשים רכב יד שנייה? הנה מספר צעדים שחשוב מאד שתקפידו עליהם טרם קבלת ההחלטה.

בחינת אפשרויות המימון

הצעד הראשון שנדרש לעשות הוא זה הכלכלי יותר: להגדיר כמה בדיוק מעוניינים (או יכולים) להשקיע ברכישת הרכב. קחו בחשבון שגם אם רכישת רכב יד שנייה מוזילה את הסכום, עדיין סביר שתיפרדו מכמה עשרות אלפי שקלים. התבוננו על מצב החסכונות שלכם, ונסו לשערך את ההוצאות וההכנסות בחודשים הקרובים.
בשלב הזה, ייתכן מאוד שיסתבר לכם שתזדקקו לעזרה מסוימת במימון. החדשות הטובות? יש כיום לא מעט אפשרויות מימון לרכב, גם מיד שנייה. אתם יכולים לבקש הלוואה לרכב מהבנק או מגורם אחר, לבצע עסקת טרייד אין או לבחור באפשרות הליסינג. כל בחירה שכזו עשויה לקרב אתכם לעבר הבחירה, אך עדיין - אל תשכחו שגם לה יש השלכות, ושהיא עלולה לייקר את הרכישה במקצת.
כמובן שבהתאם להחלטות אלה, תוכלו להיות חכמים יותר ביחס לרכישה, ולדעת באילו כלי רכב אתם צריכים להתמקד בחיפושים. בעת בחינת האפשרויות הכלכליות, אל תוותרו גם על בדיקת מחירון רכב שתאפשר לכם לדעת מה העלות המקובלת לרכב מהדגם המסוים ומשנת הייצור הרצויה.

הבדיקות הטכניות

בעיני רבים, השלב החשוב ביותר בעת רכישת רכב, בעיקר מיד שנייה, הוא ביצוע בדיקות שונות ביחס אליו. אחרי הכול, אינכם יודעים מה באמת עבר עליו בשנים האחרונות, והמראה החיצוני עלול להיות מטעה. ובכל זאת, אין לוותר גם על מראה עיניים. בצעו בדיקה מקיפה של הרכב, באור יום, בהתייחס לכל אחד מרכיביו: הצמיגים, מכסה המנוע, הריפודים, המצבר - כולם נכנסים כאן לתמונה. גם אם לא נולדתם מכונאים, ייתכן שתוכלו להבחין כבר בשלב הזה בבעיות שעליהן לא סיפרו לכם, ובכלל זה:
הפרשי גוון בפח הרכב, שעלולים להצביע על שיפוצו.
שמן שרוף או שחור - ייתכן כי הדבר מעיד על כך שהרכב לא ביקר במוסך זמן רב.
מצבר אשר נמצא ברכב פרק זמן ארוך מהנדרש - למשל, שלוש שנים.
חשוב להדגיש שעם כל הכבוד לאינטואיציה שלכם, את בדיקות הרכב חשוב לבצע באמצעות מומחים. מכון בדיקת רכב הוא הכתובת העיקרית, במקרים אלה. כמובן שחייבים לוודא כי מכון הבדיקות הוא אכן מורשה, וכי יש בו את כל האמצעים שישמשו לביצוע הבדיקות המקיפות השונות. בסוף הדרך, בכל אופן, תקבלו טופס בדיקה מקיף, מ-א' ועד ת', שמתייחס לכל מה שבסדר ולא בסדר ברכב. את הטופס עליכם להראות כמובן למוכר. כאשר מתגלים אי אילו ליקויים, דרשו שאחריות התיקונים תהיה על המוכר, או לחילופין שמחיר הרכישה יקטן בצורה משמעותית. חשוב לא להסתמך על הבטחות ביחס לכך, אלא להחתים אותו על מסמכים רלוונטיים.
על פי אותו עיקרון, חשוב גם לדעת על ההיסטוריה של הרכב, בעיקר מבחינת הטיפולים שהוא עבר. ספר הטיפולים שלו, שצריך להימסר לכם על ידי המוכר, יאפשר לכם לגלות תשובות לשאלות חשובות  דוגמת מועדי הטסטים או התיקונים, החלפת חלקי החילוף וכן הלאה.

תשובות רבות נמצאות ברישיון הרכב

רכב יד שנייה ניתן כאמור לרכוש מלא מעט גורמים: החל מגורמים פרטיים, דרך חברות ליסינג ועד ליבואניות רכב. חשוב מאד, ובעיקר בעת רכישה מאדם פרטי, לראות האם האדם שעמו מבצעים את העסקה הוא אכן זה שמחזיק בבעלות על הרכב. נקודת המוצא שלכם צריכה להיות שפנייה לשוק הפרטי תהיה לרוב זולה יותר, ולו מכיוון שעלויות התיווך נמנעות בכך. 
תחום הרכב עמוס בסוחרים, חלקם מוסווים, ואתם צריכים להבין בדיוק מול מי אתם מתנהלים. הדרך העיקרית לוודא זאת היא באמצעות בחינה של רישיון הרכב, ובעיקר - שם הבעלים המופיע בו. אפשרות אחרת היא פשוט להתקשר למספר הטלפון המופיע במודעה, ולבקש פרטים על הרכב. תשובה נוסח "באיזה רכב מדובר?", צריכה לשמש נורת אזהרה. כך גם לגבי חיפוש פשוט באינטרנט של מספר הטלפון של המוכר, שייתכן שיציג בפניכם מספר מודעות שונות של מכירת רכב כאשר המדובר הוא בסוחר.
דרך רישיון הרכב, ניתן גם לבצע בדיקת שעבוד רכב: המטרה, כמובן, היא לא לרכוש רכב שמשועבד לבנק, לחברת רכב או לגורם אחר. בכל אופן, מומלץ לבדוק במקביל גם במשרד הרישוי, וזאת מכיוון שייתכנו שיעבודים, משכונים או עיקולים שטרם נרשמו ברישיון. אתם לא רוצים לרכוש רכב, ואז לגלות ביום בהיר אחד שהוא נלקח מכם לטובת גורם מסוים, בגין סיבות שלא תלויות בכם. לא תאמינו עד כמה זה יהפוך את היום שלכם לקודר.

הגורם שמוכר את הרכב

נקודה נוספת, משמעותית לא פחות, נוגעת לגורם שממנו מבצעים את הרכישה. כאשר זהו אדם פרטי, וכאשר הבנתם כי אינו סוחר, נסו להתרשם מהאמינות ומהיושר שהוא משדר. במקרה של גורם אחר, לרבות סוכנויות רכב, חשוב שתבדקו את המוניטין לעומק. בצעו סריקה באתרי האינטרנט, קראו ביקורות ונסו להגיע ללקוחות שביצעו את הרכישה באמצעותן. בדיקה פשוטה מסוג זה יכולה לחשוף אתכם לנקודות חשובות רבות ביחס לחברה, לחיוב או לשלילה.

נסיעת מבחן

במידה רבה, יש לא מעט משתנים "טכניים" שצריכים להשפיע על בחירת הרכב, אלא שלא ניתן לדבר על בדיקת רכב לפני קנייה מבלי להתייחס לנסיעת המבחן החשובה כל כך. במקרה הזה, נסו לא לרק להתרשם מנוחות הנהיגה ומביצועי הרכב, אלא גם להיות ערים לכל רעש או צפצוץ שלא אמורים להופיע. ייתכן מאד שתוך מספר דקות של נסיעה, תוכלו לבצע כבר את ההחלטה, לכאן או לכאן.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist