כתבות בנושא ציוד אלקטרוניקה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מה צריך לדעת כדי לפתוח עסק של מעבדת אלקטרוניקה?

כל פתיחת עסק מחייבת היערכות מראש ותכנון מוקדם, וכשמדובר בהקמת מעבדת אלקטרוניקה, העניין מסובך הרבה יותר. כדי לפתוח מעבדת אלקטרוניקה חשוב לעשות מחקר מקיף לגבי סוג הציוד האלקטרוני הנדרש, להכיר היטב את צרכיו של קהל היעד ואת סוגי המכשירים שעבורם יינתנו שירותי תיקונים במעבדה. אם תחום האלקטרוניקה קוסם לכם מאוד, ואתם שוקלים לפתוח עסק לתיקוני מעבדה, כדאי שתדעו למה אתם צריכים לצפות בדרך.

בכתבה זו:
תכנית עסקית של מעבדת אלקטרוניקה | השלבים להקמת עסק | הכשרה מתאימה לפתיחת מעבדה אלקטרונית | קצת על לימודי אלקטרוניקה | ציוד אלקטרוניקה ומכשירי אלקטרוניקה נדרשים למעבדה

עסק חדש, באשר הוא, מצריך תהליך חשיבה ותכנון מעמיק. חשוב לאסוף מידע רב והכי חשוב להתחיל מהרעיון הבסיסי של העסק, משמע איזו מעבדה לאלקטרוניקה אתם רוצים להקים? קטנה/גדולה? מיהם הלקוחות הפוטנציאלים? כיצד תגיעו אליהם? האם תזדקקו לעובדים נוספים ואם כן מה תהיה הכשרתם? איזה ציוד אלקטרוניקה יש לכם ואיזה חסר לכם? מהי רשימת הציוד הכרחית והבסיסית לפתיחת העסק ואלו מכשירים אלקטרוניים ניתן לרכוש בשלב מאוחר יותר? אלו רק חלק מן השאלות שעליכם לשאול את עצמכם, כאשר השאלה שמרחפת מעל הכול, וקובעת את הלך הרוח של העסק שלכם, היא מה התקציב שלכם ומהם מקורות המימון שלכם?

תכנית עסקית של מעבדת אלקטרוניקה

תכנית עסקית היא מסמך שמשקף את התכנית העתידית של העסק ומכיל את כל ההיבטים הנדרשים: טכנולוגיים, שיווקיים, תפעוליים, כלכליים ועוד. תכנית עסקית ממקדת את מטרת הקמת העסק, ויעילה גם לגיוס הון ולגיבוש תכנית אסטרטגית.
 
אפשר להיעזר ביועץ עסקי לשם הכנת תכנית עסקית, ואפשר גם לבד. הכול תלוי בתקציב שלכם ובהיקף העסק העתידי. אם אתם מתכננים לפתוח מעבדה לאלקטרוניקה גדולה, עם עובדים רבים והסיכון הכלכלי הטמון בכך הוא גדול, כדאי להשקיע גם ביועץ עסקי מתאים.
 
התכנית העסקית שלכם צריכה לבדוק את כדאיות העסק ואת הצפי של ההוצאות וההכנסות, להגדיר את קהל היעד, את אחוז הרווחים, את מקורות המימון וכו'. כמו-כן, צריכה התכנית העסקית לכלול  התייחסות וניתוח לנושאים חשובים נוספים כמו: מיהם המתחרים? מה מייחד אותם ומהו היתרון שלכם על פניהם? (מה יש לכם שאין להם...), תחזית פיננסית, תכנית שיווקית ופרסום, תכנון גיוס כוח אדם, יעדים ומטרות וניהול סיכונים.

השלבים להקמת עסק

הקמת עסק אינו נושא של מה בכך, ויש גם את הצד הבירוקרטי, הפחות נחמד אך הכרחי. אז הנה עוד כמה נקודות לטיפולכם המסור:
 
- עוסק פטור, עוסק מורשה או שותפות, חברה בע"מ (תלוי בהיקף ההכנסות)
- פתיחת תיק במע"מ, במס הכנסה ובביטוח לאומי
- פתיחת חשבון בנק לעסק
- הזמנת חשבוניות מס וקבלות
- בחירת רואה חשבון לניהול וייעוץ לעסק

הכשרה מתאימה לפתיחת מעבדה אלקטרונית

זה לא מספיק לרכוש ציוד אלקטרוניקה, קיטים אלקטרוניקה, מכשירים אלקטרוניים, חלקי אלקטרוניקה, ובכלל ציוד למעבדות אלקטרוניקה כדי להיות מעבדה מקצועית לאלקטרוניקה. בעל העסק חייב להיות איש מקצוע מנוסה ומקצועי בתחום האלקטרוניקה, וכך גם עובדיו. עסק מצליח  ששורד בשוק תחרותי, חייב להיות מקצועי ביותר ולספק את השירות ו/או את המוצר הטוב ביותר כדי להצליח. לכן, גם עבורכם וגם עבור עובדיכם, אתם חייבים להיות מצוידים בהכשרה מתאימה. אם טרם רכשתם אותה באופן מסודר, מומלץ מאוד לעשות זאת בטרם תפתחו את המעבדה שלכם, ואל לכם להסתמך רק על המקצועיות של האנשים שתשכרו לשם כך. אתם חייבים להיות בעלי ידע ויכולת בתחום. אז לפני רכישת מלחם אלקטרוניקה או קיטים אלקטרוניים, רכשו את ההשכלה המתאימה.

קצת על לימודי אלקטרוניקה

תחום האלקטרוניקה שייך לתחום הנדסת חשמל. אם חשקתם בתואר בתחום, דעו כי הלימודים כוללים ידע תיאורטי וידע מעשי רב ולימודים ברמה גבוהה. טכנאי אלקטרוניקה מוסמך עוסק, בעיקר,  בתכנון ובבניית מערכות ממוחשבות, בפיקוד ושליטה ובאחזקת ציוד ממוחשב. הכשרת טכנאי אלקטרוניקה מקנה רישום בפנקס ההנדסאים והטכנאים המוסמכים. קורסי הלימוד כוללים לימודי מתימטיקה, לימודי פיזיקה, תורת החשמל, אנגלית, תכנות מחשבים, תורת המדידה, מעגלים אלקטרוניים, מבוא לבקרה, מבוא לתקשורת, אלקטרוניקה ספרתית ותקבילית ועוד. תנאי הקבלה אינם גבוהים, ועל פי רוב כוללים ריאיון אישי ו-12 שנות לימוד.

ציוד אלקטרוניקה ומכשירי אלקטרוניקה נדרשים למעבדה

ואחרי שהכנתם את התשתית ואתם בטוחים שזהו העסק שברצונכם להקים, הגיע השלב שבו צריך להכין את רשימת הציוד והמכשירים החיוניים לעבודתכם. בכל מעבדת אלקטרוניקה ממוצעת אפשר למצוא אינספור רכיבים אלקטרוניים, חלקי אלקטרוניקה וכמובן מגוון עצום של ציוד וכלי עבודה. את סוגי הכלים והציוד אפשר לחלק לכמה קטגוריות כלליות:
 
ציוד בדיקה לציוד אלקטרוני - הכולל מכשירים כמו: מדי קיבול, מדי מתח, טסטרים, אוסצילוסקופים, אוהם-מטר, ספקי כוח מעבדתיים, מחוללי אותות, מכשירים לבדיקת התנגדות להארקה ועוד. 
ציוד לבקרת איכות ומדידת ציוד אלקטרוני - הכולל מכשירים כמו: מערכות רנטגן לבדיקת מעגלים אלקטרוניים, מערכות אופטיות לבדיקת מעגלים אלקטרוניים, מערכות הדמיה היפרספקטרליות, מערכות בדיקה ללייזר, נתחי ספקטרום וכו'. 
כלי עבודה מכאניים - לציוד אלקטרוני כדוגמת: פינצטות ומלקחיים, מלחם, מברשות לעבודות אלקטרוניקה, מסירי בידוד, מכופפי נגדים, חותכי שרינקים, פצירות, קליברים, תופסי מעגלים ועוד-ועוד.
ציוד וחומרים לעבודות הלחמה 
ציוד ומכשירים לייצור רכיבים וציוד אלקטרוני
חומרים וציוד אנטי סטטי לעבודות אלקטרוניקה
ציוד וחומרים לציפוי ציוד אלקטרוני
ציוד חיטוי ואוורור למרחבי עבודה
חומרי גלם לעבודות אלקטרוניקה
ציוד ומערכות תצוגה למוצרי אלקטרוניקה
רכיבי אלקטרוניקה ומעגלים מודפסים
שנאים
מעגלים מודפסים
כבלים וחוטי חשמל
שנאים, סוללות, מטענים וספקי כוח
 
* הערה חשובה: לפני רכישת ציוד אלקטרוניקה, בדקו את נושא התקנים, וודאו תקינות ומקצועיות המכשירים, האחריות שניתנת לכם והשוו מחירים.
 
נכון, זה רק על 'קצה המזלג' ויש עוד ציוד אלקטרוני רב והכרחי, ויש עוד הרבה מידע בתחום פתיחת העסק שלכם שעליכם לבדוק וללמוד. זהו רק 'סיפור המסגרת' שלכם שמטרתו לציין בפניכם את השלבים הנכונים לפתיחת מעבדה אלקטרונית ובכלל לפתיחת עסק, באשר הוא. עכשיו הגיע זמנכם לפעול, בעצם בעיקר ללמוד על העסק העתידי שלכם, ולא להתפשר בשום שלב, בהצלחה.

 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist