כתבות בנושא שטיפת מכוניות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

ניקוי ריפודי הרכב - שיטות לניקוי הריפודים ולשמירה עליהם

רבים מבעלי הרכבים דואגים מאוד ל"בייבי" שלהם, ומקפידים לשמרו הן מבחינה בטיחותית הן מבחינה אסתטית, אלא שניקיון הרכב מסתכם ברוב המקרים במעטפת החיצונית, ומפעם לפעם גם באיסוף שאריות ולכלוך מתוך הרכב פנימה. ריפודי הרכב, שסופגים עם הזמן כתמי אוכל, שתייה, לכלוך וכו', ושחשופים למגע ידיים מלוכלכות (בעיקר אם דייריו הקבועים של הרכב כוללים גם זאטוטים), כמעט שאינם זוכים לתשומת לב ולטיפול מסור. אם חשוב לכם לחדש את ימיו של הריפוד ולנקותו מכתמים, כדאי שתכירו את השיטות לניקוי הריפודים ולשמירה עליהם

בכתבה זו:
שלבי ניקוי ריפודי רכב | המשימה: לחדור לעומק המושב | שיטות מתקדמות לניקיון מושבי הרכב | כך שומרים על הריפוד

כמו רהיטי הבית, גם ריפודי הרכב זקוקים מפעם לפעם לניקיון יסודי ולטיפול הסרת כתמים באופן שישיב להם את המראה המלבב שזכו לו בעבר. כדי להקדיש לריפוד הרכב את תשומת הלב הראויה, כדאי לדעת את כל מה שצריך על שיטות הניקוי בהתאם לסוג הריפוד.

שלבי ניקוי ריפודי רכב

כצעד ראשון, יש להתייחס לעובדה שלכל סוג של ריפוד רכב יש בוודאי הוראות ניקיון משלו, שאמורות להיות מפורטות בהוראות היצרן של הריפוד עצמו. אם נכנסים לעובי הקורה, ראוי להבחין בין שני הסוגים העיקריים של ריפודים: ריפוד בד מצד אחד, וריפוד עור מהצד האחר. בשני המקרים הניקיון הבסיסי מבוסס על עקרונות דומים, אם כי מאפייני החומר מביאים לשינוי מה של סוגי החומרים הנדרשים. ניקוי ריפודי רכב, בלי קשר לחומר שממנו הם עשויים, צריך להתחיל עם שאיבת אבק מהם, מה שיוציא את הלכלוך והפסולת שבוודאי הצטברו בשכבות העליונות שלהם, כולל באזורים שיד האדם אינה יכולה להגיע אליהם. חשוב לשים לב ששואבי אבק המיועדים לרכב, ואשר מתחברים למצת שלו, יהיו לרוב חלשים מכדי להתמודד באופן יעיל עם הלכלוך, כך שיש להיעזר בשואבי אבק ביתיים, או לחילופין בכאלה הנמצאים בתחנות הדלק ושאותם אפשר להפעיל באמצעות מטבעות. לאחר תום השאיבה, יש להשתמש במטלית יבשה, בדלי מים ובחומר הניקוי עצמו. הניקיון צריך להיות יסודי, ולא נקודתי: ניקיון של הכתם בלבד יביא להשארת סימנים שאינם נאים לעין מסביב לו. לגבי חומרי הניקיון הספציפיים, בעוד שבמקרה של בד מסירי כתמים סטנדרטיים יעשו בדרך כלל את העבודה, ריפוד מעור מחייב מוצרים המיועדים עבורו בלבד, שעה ששימוש בחומרים "כלליים" יותר עלול לחולל נזק מהותי לריפוד הרכב ולמושביו. זאת ועוד, המראה היוקרתי של ריפודי העור לא יכול להישאר כזה ללא חומרים ייעודיים, שתכליתם שמירה על גמישות העור, מניעת "פיצוצים" על גבו ומניעת התיישנות שלו. את החומרים האלה יש למרוח על גבי העור פעמיים בשנה. מומלץ, בכל מקרה, להימנע מחומרים המיועדים למטרות שונות בתכלית (ניקיון שטיחים, למשל) - התוצאות תהיינה מינימאליות כמעט תמיד, וגם הכתמים שכן ייעלמו, לכאורה, יחזרו להם, כלאחר כבוד מפוקפק, כעבור כמה ימים. השלב האחרון הוא ייבושו של הרכב. לצורך זה, פשוט השאירו אותו פתוח עד אשר אתם בטוחים, בכל מאת האחוזים, כי המושבים שלו יבשים לחלוטין. אחרת, אתם מסתכנים בהיווצרות ריח רע ברכב, פועל יוצא של גורמים כמו עובש וטחב. ריח שכזה עלול להישאר ברכב גם שבועות ארוכים קדימה, ולהפוך את הניקיון שלו לסתמי.

שואב אבק לרכב
לניקוי יסודי העדיפו שואבי אבק ביתיים או תעשייתיים.

המשימה: לחדור לעומק המושב

לא צריך להיות מומחה בתחום כדי להבין כי הכתמים החמורים יותר לא יתרכזו להם בשכבה העליונית של הריפוד דווקא, אלא יחדרו לתוכה, מה שהופך את הניקיון שלהם למורכב פי כמה. בעיקרו של דבר, יש כיום בשוק כמה סוגי תכשירים ייעודיים לניקוי של כתמים עיקשים ועמוקים כאחד, רובם מבוססים על שכבת קצף אשר חודרת לתוך המושב. כאשר השכבה נמסה, כעבור כמה דקות, אמור לצאת יחד עמה הלכלוך, כך ששפשוף נוסף וניגוב אמורים לפתור את הבעיה. כמובן שיעילות המכשירים הביתיים מוגבלת, אך במקרים בדרגת מורכבות סבירה ומטה, הם יכולים לעשות את העבודה.
שימו לב שתכשירים אלה, כאשר רוכשים אותם באופן עצמאי, יהיו יקרים יותר מאשר חומרי הניקוי הבסיסיים יותר, ולמרות זאת, ברוב המקרים, לא יעמדו בקנה אחד עם האיכות שמציעות חברות הפועלות בתחום, ואשר מצוידות בחומרים חדישים ויקרים פי כמה. ואגב,  מלבד סוגיית ההתאמה לסוג הריפוד, מומלץ להעדיף חומרים אקולוגיים, על בסיס טבעי, ולו  מכיוון שהם מוציאים מכלל אפשרות פגיעה כלשהי באדם שעתיד לשבת על מושבי הרכב. 
ניקוי ריפודי רכב עם חומר וסקווצ' data-cke-saved-src= מסירי הכתמים של היום יודעים להסיר כמעט כל כתם עקשן.

שיטות מתקדמות לניקיון מושבי הרכב

לבד מניקיון בסיסי של מושבי הרכב, יש גם פתרונות הנחשבים למתקדמים יותר, ואשר  מבוצעים כמעט תמיד על ידי אותן חברות הפועלות בתחום. ניקוי רכב בקיטור, הכולל בתוכו גם התייחסות למושביו, מבוסס על חימום של אדי מים לחום גבוה - מה שהופך אותם לאדי קיטור - ושחרורם בלחץ גבוה למקומות הבעייתיים בתוך הרכב. זהו ניקוי יעיל ומדויק מאוד,  המאפשר להתמודד גם עם כתמים עקשניים במיוחד. מחיר ניקיון שכזה של פנים הרכב נע בין כמה עשרות שקלים לבין כמה מאות שקלים.
לצד שיטת הקיטור, אפשר למצוא כיום מכונות ייעודיות לניקוי הרכב, לרבות הריפוד שלו.  המכונות האלה, ביניהן כאלה אוטומטיות לחלוטין, מציעות ניקיון יסודי במיוחד, אך המחיר  שנדרש עבור הניקיון באמצעותן, עשוי להיות גבוה אף יותר.

כך שומרים על הריפוד

נכון, ריפודי רכב אפשריים אמנם לניקיון, כפי שראיתם מעלה. ובכל זאת, אין צל של ספק שהתמונה הופכת לפשוטה יותר, והניקיון עצמו לפשוט יותר, כאשר מעניקים דגש מראש על תחזוקה הולמת של פנים הרכב, ובעיקר של הריפודים. יש לזכור כי כתמים עיקשים במיוחד,  אשר נמצאים בריפוד שנים על גבי שנים, עלולים לא לרדת לגמרי -  אפילו אם משקיעים בכך  את מיטב המאמצים, ואפילו אם נעזרים בחומרים האיכותיים ביותר הקיימים בשוק. חברות  מקצועיות הפועלות בתחום של ניקוי  רכב או של שטיפת רכב, יציעו אחוזי הצלחה גבוהים יותר וכמעט מקסימאליים.
אז מה אפשר לעשות? פשוט מאוד: לשמור על הריפוד. לנסות לאכול בתוך הרכב כמה שפחות; לא להשאיר בתוכו עטיפות של מוצרי מזון או שתייה ולנקות במהירות כתמים שכן מופיעים. גם עם השומן המופרש מגוף האדם, אין הרבה מה לעשות. עם העישון דווקא כן:  מומלץ לא לעשן בתוך הרכב, משום שהעשן נדבק בצורה עיקשת ומהירה לריפודים. חשוב  שלא להניח פריטים רטובים על גבי מושב הרכב, מכיוון שהמושבים סופגים לתוכם לחות,  מה שעלול להביא לריחות שאינם נעימים, לבקטריות ולעובש (הנחת ניילון מתחת לפריט  הרטוב אמורה לפתור את הבעיה). בחודשי הקיץ, ועם כל הרצון להתבסס באופן בלעדי על המזגן, חשוב לפתוח את חלונות הרכב לכמה דקות לפחות, ובכך לאפשר לאוויר נקי להיכנס אליו ולאוורר אותו.
באשר לתדירות פעולות התחזוקה, הרי שהן משתנות גם לפי גוון הריפוד. לא קשה להבין  מדוע ניקוי ריפודי רכב בהירים, שבהם הכתמים בולטים יותר, צריך להיעשות באופן תדיר  יותר מאשר בריפודים הכהים יותר. ההמלצה היא לנקות את המושבים הבהירים אחת  לשלושה חודשים לערך, בעוד שבריפודים כהים אפשר להסתפק בניקוי מקיף אחת לחצי שנה. אפשר בהחלט לכלול את הניקיון כחלק מהליכי תחזוקה ושימור מאסיביים יותר שעובר הרכב, לרבות שטיפת רכב, פוליש ווקס לרכב וכיוצא בזה.
 
ילד אוכל פיצה באוטו
לא חייבים לאכול כל הזמן...

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist