
גישור זוגי – לעבור את זה בשלום, גם אם נפרדים
בתקופה בה כולנו עוברים טלטלות בתחומים רבים בחיינו, גם הזוגיות קופצת לקדמת הבמה ואף דורשת תשומת לב, בחלק מהמקרים. גישור גירושין יכול לסייע במקרים בהם הליך גירושין על הפרק והצדדים מעוניינים לעבור תהליך מכבד וקשוב עבור שניהם. על היתרונות של גישור זוגי, ומתי מומלץ להיעזר בו, לא לגירושין בלבד
בואו נשים את הדברים על השולחן. המילה הזו שזוגות רבים חוששים לשמוע או להשמיע אותה, "גירושין", לא צומחת בין רגע, וגם לא תוך יום או יומיים. ברוב המקרים, על מנת להעלות את הנושא הזה על הפרק, רוב הסיכויים שקדמה לכך תקופה לא מבוטלת של קשיים בתקשורת, חוסר הסכמה, התרחקות, מה שמוביל בסופו של דבר לעיתים למושג "גירושין", לעמוד נוכח על השולחן. גם כאשר המושג הזה עולה על הפרק, לא מאוחר להיעזר בהליך של גישור זוגי, בין אם זה על מנת להגיע למצב של הסכם גירושין מקובל על שני הצדדים, או בין אם זה כדי להצליח לצלוח את המשבר ולהמשיך יחד.
מתי כדאי לבחור בגישור זוגי ולאילו מטרות?
חשוב לציין כי גישור זוגי, בין אם למטרת הישארות יחד או גירושין, אינו הליך מחייב. הצדדים לוקחים בו חלק על מנת לשפר את המצב ואת מערכת היחסים ביניהם. ניתן לבחור בהליך זה באחת מהאפשרויות הבאות:
• כאשר בני הזוג מעוניינים בסיוע חיצוני על מנת להגיע להסכמה, מתוך רצון להישאר יחד.
• כאשר בני הזוג זקוקים לצד שלישי ניטראלי, שיסייע להם לגבש הסכמות בנודע להסכם ממון ומשמורת על ילדיהם.
• כאשר בני הזוג מסכימים שניהם על גירושין, ומעדיפים לעבור תהליך יותר חברי ומאפשר, ללא חיכוכים בבית משפט.
גישור גירושין - שני יתרונות מהותיים
הילדים במקום הראשון – כאשר מדובר בהליך גישור גירושין, אחד הנושאים המורכבים והטעונים הוא נושא הילדים. האם תהיה משמורת משותפת? מה גובה המזונות? איך תתבצע החלוקה בחגים ובחופשות? היתרון הגדול של תהליך גישור, הוא שהגישור שם את הילדים במקום הראשון, שלא כמו מסגרת משפטית בבית משפט, בה לעיתים כל עורך דין יכול לשים את טובת הצד שלו במקום הראשון, ולא את טובת הילדים.
תקשורת פתוחה
גישור זוגי מכוון את הצדדים לתקשר זה עם זה, להביע את עצמם ולהגיע להסכמה. גם אם הצדדים לא יודעים עדיין לאן זה מתפתח, צד שלישי מקצועי וניטראלי, בהחלט יסייע לשאול את השאלות הנכונות ולכוון את הצדדים לתקשורת פתוחה ומכבדת.
גישור גירושין – הסדר גירושין הולם
גישור גירושין מאפשר לצדדים לטפל במצב במקצועיות ומתוך כבוד הדדי. זוהי סיטואציה בה שני הצדדים החליטו לא להמשיך את דרכם המשותפת יחד, ומעוניינים לעבור תהליך של גישור מול צד שלישי ניטראלי ומקצועי, שיסייע להם לדון ולהחליט בתחומים המשמעותיים בחייהם, אשר לרוב נוגעים לילדיהם המשותפים ולממון המשותף שלהם. הסכמי גירושין אשר מובאים לבית הדין הרבני לאחר תהליך של גישור גירושין, מצליחים לעבור תהליך אשר מתחשב בשני הצדדים, בילדים, ובדרך החדשה אליה יוצאים הצדדים.
הליך גישור – עלויות
הליך גישור גירושין כולל את המפגשים עצמם עם עורך הדין, ההכנה למפגשים, והכנת מסמך מסכם של כל פרטי ההסכמות בגישור. עלות ממוצעת של הליך כזה יכול להיות בין 3,000 שקלים ל-7,000 שקלים לכל צד. בנוסף, בתום הליך הגישור כותב עורך הדין מסמך משפטי מלא עליו חותמים הצדדים, עלות הכנת הסכם גירושין בממוצע יכולה לנוע בין 6,000 שקלים ל-8,000 שקלים לכל צד. הצדדים מתבקשים לשלם מקדמה עבור ההליך, לאחר מכן לשלם עבור המפגשים שמתקיימים בפועל, ועבור ההסכם בסוף התהליך. כלומר, כל צד משלם בממוצע בהליך קצר, בין 10-15 אלף שקלים, כאשר בהליך ארוך יותר, כל צד יכול לשלם גם 30 אלף שקלים ויותר.
הנתונים הללו מייצגים ממוצע, והם תלויים כמובן בכמות המפגשים. מבחינת משך התהליך, תהליך גישור גירושין הוא כמובן תהליך מאוד אישי ואינדיבידואלי, עם זאת, אפשר לומר כי כאשר מדובר במצב בו שני הצדדים בהידברות, וזוהי כל מהותו של גישור, ניתן להגיע להסכם תוך 4-6 מפגשים. במקרים סבוכים יותר, ייתכן פרק זמן של 10-20 מפגשים, אשר יכולים להתפרש על פני פגישה אחת לשבועיים, בממוצע. תעריף בתי המשפט לשעת גישור היא כיום כ-900 שקלים, מגשרים פרטיים גובים בממוצע את גובה התעריף הזה, ולעיתים אף נמוך או גבוה יותר.
בהצלחה!