כתבות בנושא מהנדסי מים, ביוב והנדסה סביבתית - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

תכנון רשת מים

תכנון רשת מים ברמת הדירה דורש בדרך כלל תכנון פשוט המאפשר הסתעפות של הצינור המגיע מרשת המים של הבניין לכל הנקודות מים בבית, אך זהו, כאמור, קצה המערכת המורכבת והעניפה שתחילתה במקורות המים הארציים ? המוביל הארצי, תחנות שאיבה של מאגרי מי תהום, תחנות הטפלה ועוד והיא עוברת, לרוב תחת הקרקע ברשת מורכבת מאין כמותה עד שמגיעה לברזים אצלנו בבית, שאנחנו מקבלים אותם כמובנים מאליהם.

בכתבה זו:
תכנון רשת מים | תכנון רשת מים ? מקורות מים ארציים | תכנון רשת מים עירונית

תכנון רשת מים

תכנון רשת מים היא משימה מורכבת מכפי שיכול לצפות מי שלא מתמחה בתחום. רשת המים מסתיימת בבית הפרטי של כל אחד מאיתנו ? בנקודות המים ששובצו בדירה כחלק מהליך הבניה: באסלת השירותים, בחדר האמבטיה, במטבח לכיור ולמדיח הכלים ולמכונת הכביסה. תכנון רשת מים ברמת הדירה דורש בדרך כלל תכנון פשוט המאפשר הסתעפות של הצינור המגיע מרשת המים של הבניין לכל הנקודות מים בבית, אך זהו, כאמור, קצה המערכת המורכבת והעניפה שתחילתה במקורות המים הארציים ? המוביל הארצי, תחנות שאיבה של מאגרי מי תהום, תחנות הטפלה ועוד והיא עוברת, לרוב תחת הקרקע ברשת מורכבת מאין כמותה עד שמגיעה לברזים אצלנו בבית, שאנחנו מקבלים אותם כמובנים מאליהם.

תכנון רשת מים ? מקורות מים ארציים

תכנון רשת מים הנעשה לרוב על ידי מהנדס מים וביוב, כחלק מעבודת צוות הכוללת מהנדסים מדיסיפלינות שונות, מתכנני ערים ואנשי קשר של משרד התשתיות הלאומית, מנהל מקרקעי ישראל, חברת מקורות ונציגי רשויות נוספות הקשורות לעניין. תכנון רשת מים דורש קודם כל ניתוח מוקדם של השטח והדמוגרפיה והחלטה מה הקף השטח הגאוגרפי שיקבל מענה של מים ממקור מים מסויים. לאחר מכן נבחנים תנאי הקרקע ? הפרשי גבהים (שיכולים לתת אינדיקציה לרמת הלחץ והזרימה שצנרת), ואופי הקרקע בעומק - על מנת להתאים להנחת הרשת את אמצעי הקידוח והחפירה המתאימים. אז מגיע שלב תכנון רשת מים הדורש תוכנית מתאר מדויקת שתהיה היעילה ביותר לניתוב המים לכלל השטח והאוכלוסיה. התכנון צריך להיות מודולרי על מנת לאפשר הרחבה של רשת המים בעתיד בהתאם לקצב גידול האוכלוסין באיזור.

תכנון רשת מים עירונית

רשת מים עירונית אמורה לספק מים לכלל התושבים, במינימום תקלות ? כך שאספקת המים תהיה סדירה ואמינה ותאפשר חיים תקינים, ללא הצפות ובעיות תברואה הנלוות אליהן. האתגר בתכנון רשת מים עירונית היא ליצר מערכת שתהיה עמידה ונוחה לבקרה ולשדרוג. כשמדובר בערים גדולות, רשת המים הטמונה לרוב תחת לקרקע ? היא מעין עיר תת קרקעית המלווה כל רחוב ובית מעומק האדמה. הנחת כל הצנרת בעומק האדמה היא משימה רצינית ולאחר שהונחה השאיפה היא, מן הסתם, לכמה שפחות תקלות שעלולות להפריעה לחיי תושבי האזור בעתיד. כדי לשפר את הנגישות למערכת המים והביוב תכנון רשת מים צריך לכלול נקודות שיאפשרו לאנשי מקצוע ופקחים לרדת אל קו המים התת קרקעי ולהתקדם בתוכו ולהגיע לכל נקודה בו שדורשת בדיקה. לשם כך בדרך כלל תכנון רשת מים לא כוללת צנרת בלבד אלא גם דרכי גישה, מעין מדרכות המלוות את קו המים לכל אורכו ואלה מאפשרות לטכנאי ואנשי מקצוע אחרים לעשות את עבודתם ביעילות ובנוחות. לולא שילוב הנגישות לאנשי מקצוע בתכנון רשת מים עירונית - היה צורך להרוס רחובות שלמים כדי למצוא נזילה אחת.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist