כתבות בנושא שירותי סיעוד - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

דואגים לגיל השלישי: המדריך לבחירת מוסד סיעודי

מתלבטים לאיזה מוסד סיעודי כדאי לשלוח את יקיריכם? לא בטוחים שאתם יודעים כיצד לבחור את המקום בו הם יתגוררו, יבלו ויקבלו את הטיפול המתאים להם? ריכזנו לכם כמה נקודות חשובות שיסייעו לכם בקבלת ההחלטה החשובה הזאת

בכתבה זו:
אז איך בוחרים מוסד סיעודי? | בחרו בסגנון המתאים לכם | קחו בחשבון את המיקום והמרחק | הגדירו תקציב וסננו אפשרויות | בקשו מידע כללי | ערכו ביקור התרשמות במוסד | בקשו המלצות מדיירים ובני משפחותיהם

הזקנה אינה נופלת עלינו כרעם ביום בהיר, כולנו מתבגרים ומקווים לזכות לאריכות חיים. עם זאת, ההזדקנות אינה פשוטה, ולא משנה כמה נתכונן לקראתה, תמיד נהיה מופתעים כאשר יסתבר לנו שבן משפחתנו - אב, אם או קרוב אחר זקוק לאשפוז במוסד סיעודי.

לפני שאתם מחליטים לאיזה מוסד לשלוח את יקירכם, עליכם לבדוק מהו מצבו הרפואי ולחפש עבורו את המוסד המתאים לו. קיימות כמה הגדרות רפואיות למצבם של קשישים, וכל קטגוריה יש את סוג המוסד המתאים לה:

עצמאי - קשיש המתפקד באופן עצמאי ומשרת את עצמו, יתאים להתגורר במוסדות פרטיים.

תשוש - קשיש המתקשה בתפקוד היומיום ויזדקק לעזרה ברחצה, הלבשה או הכנת אוכל. יתכן ומתהלך עם מקל או הליכון. יתאים למוסדות פרטיים או בפיקוח משרד הרווחה.

סיעודי - קשיש המרותק לכיסא גלגלים או נתמך באופן קבוע על ידי מטפל. הוא אינו שולט על צרכיו ועלול להיות לעתים צלול ולעתים דמנטי. יתאים למוסדות פרטיים או בפיקוח משרד הבריאות ומשרד הביטחון.

תשוש נפש - קשיש הסובל מאלצהיימר או מחלות דמנציה אחרות וזקוק להשגחה 24/7 במחלקה מוגנת.

סיעוד מורכב - קשיש הסובל ממצב רפואי המצריך טיפול רפואי מורכב, יתאים למוסדות בפיקוח קופת החולים.

נכה נפש - קשיש צלול עם עבר של אשפוזים פסיכיאטריים יתאים למוסדות בפיקוח משרד הבריאות ומשרד הביטחון.

בחירת מוסד סיעודי. צילום: shutterstock

אז איך בוחרים מוסד סיעודי?

בדרך כלל לא יהיה בידכם זמן רב כדי לבחור את המוסד המתאים ביותר. לרוב, ההחלטה על מעבר למסגרת סיעודית מתקבלת לאחר אשפוז לא צפוי בבית חולים, ויש לבחור מוסד רגע לפני השחרור מבלי שיש זמן רב לבדוק, לשאול ולחקור. במקרה כזה, רב הפיתוי ללכת שבי אחר הנוצץ והמהודר, ולבחור את המקום שמראהו החיצוני הוא המושך ביותר.

אל תיפלו למלכודת זו. לבחירת המוסד המתאים ביותר לקשיש יש השפעה לא מבוטלת לא רק על חייו, אלא גם על חיי המשפחה כולה. לכן, הקפידו לבחון את כל הפרמטרים הרלוונטיים, ואלו מתחלקים לשניים - פרמטרים שאכן קשורים למוסד עצמו (מראהו, צורתו ומיקומו) ופרמטרים הקשורים למצב הייחודי של הקשיש, כגון מצבו הרפואי המשפחתי והחברתי.

בחרו בסגנון המתאים לכם

יש מי שמעדיף מוסד גדול ומפואר, וישנם כאלה שמעדיפים מוסדות קטנים ואינטימיים שמקדשים אווירה משפחתית וחמה ודוגלים בהשקעה יתרה בטיפול וביחס אישי לשוהים בין כתליהם. הדבר תלוי בהעדפה האישית, שלכם ושל קרוב המשפחה שמיועד להתגורר במוסד.

קחו בחשבון את המיקום והמרחק

אתם הרי תגיעו לבקר את בני המשפחה שבמוסד, תקחו אותם לארוחות חג או לטיולים ספונטניים ולכן עליכם לקחת בחשבון את המרחק מכם. סביר להניח שיהיה לכם נוח יותר לבחור במוסד שלא נמצא מרחק נסיעה רחוק מכם, וסביר להניח שגם בני המשפחה הקשישים יעדיפו להישאר קרובים אליכם ככל האפשר.

מחפשים מוסדות סיעודיים באזור מגוריכם? בדקו באינדקס דפי זהב

 

הגדירו תקציב וסננו אפשרויות

מוסדות בבעלות פרטית יעלו לכם כסף, לכן יש לבחור במוסד אשר תוכלו לעמוד בתשלום עליו. כדאי לדעת כי תוכלו לקבל מהמדינה סיוע במימון האשפוז הפרטי בהתאם לקריטריונים הקבועים בחוק. לשם כך, עליכם לפנות ללשכת משרד הבריאות הסמוכה למגוריכם ולבקש עזרה במימון. הפניה צריכה להיות מלווה בדוח סוציאלי ובמסמכים המעידים על מצבו הגופני והנפשי של הקשיש. כמו כן, על הקשיש ובני המשפחה מדרגה ראשונה למלא שאלונים מתאימים.

בקשו מידע כללי

תקנים ורישיון - חשוב יותר לבדוק האם המוסד עומד בתקנים שקבע המחוקק. ראשית, ראו האם למוסד יש רישיון ממשרד הבריאות ומה תוקפו.

אנשי הצוות - בין הפרטים שרצוי ומומלץ לבדוק נמצאים מספר אנשי הצוות - מטפלים, אחים, אחיות ואנשי רפואה - שעובדים בכל משמרת, וביחס למספר המטופלים בכל מחלקה.  בדקו מהן שעות העבודה של רופא המקום ועד כמה הוא זמין, ומה רמת המקצועיות וההסכמה של יתר העובדים.

העשרה ופנאי לדיירים - כדאי לבדוק מהם השירותים שהמקום מציע לדייריו - למשל חוגי העשרה ופנאי, שירותי דת ובית כנסת, ארוחות, שירותי מספרה וקוסמטיקה ועוד.

ערכו ביקור התרשמות במוסד

לביקור במקום ולהתרשמות מהאסתטיקה שלו יש חשיבות רבה. ישנם דברים שניתן לדעת רק מתוך מראה עיניים. כדאי לשים לב לנקודות הבאות: מהי רמת הניקיון והתחזוקה, מה גודל החדר ומידת הפרטיות שיש לכל דירה, האם יש שירותים ומקלחת בכל חדר, האם החדרים ממוזגים, האם המיטות תקניות ומצוידות בלחצן מצוקה והאם יש אפשרות יציאה לגינה. כמו כן, חשוב לבדוק את השטחים הציבוריים ולאתר את מועדון התרבות (אם קיים) ובמה הוא מצויד - טלוויזיה, ספריה וכו'.

בקשו המלצות מדיירים ובני משפחותיהם

אם איתרתם מוסד סיעודי מסוים שאתם מעוניינים בו, בקשו לשוחח עם דיירי המוסד ועם בני משפחותיהם כדי לשמוע את חוות דעתם על המקום. בסופו של דבר, אלו הם האנשים שיוכלו לשקף לכם כיצד מתנהל המוסד בפועל כפי שהם ויציגו בפניכם תמונה כנה ונטולת אינטרסים. 

הכותב הוא יעקב צורי, מנהל המוסד הסיעודי "אור לקשיש".

כמה עולים שירותי סיעוד? בדקו במחירון המתעדכן של דפי זהב

 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist