כתבות בנושא עו"ד דיני נזיקין/תאונות דרכים/רשלנות רפואית - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

הנזק נעשה - עכשיו דואגים לעתיד: המרכיבים השונים של פיצוי על רשלנות רפואית

מה עושים כשהתפקוד היומיומי נפגע בגלל רשלנות רפואית ושגרת החיים נקטעת באחת? איך דואגים לכך שגם במצב בו אין עוד באפשרותכם לעבוד, לא תישארו בלי הכנסה וללא בסיס כלכלי? כדי לקבל את מה שמגיע לכם במסגרת פיצויי נזיקין, מומלץ להכיר את מושגי היסוד ולהיעזר בעורך דין מומחה שיסייע לכם בהכנת התביעה המשמעותית בחייכם

בכתבה זו:
לכל נזק פיצוי משלו | ההכנסה תמשיך להגיע

כולם חוששים מהרגע הזה, אבל לפעמים אין ברירה: אתם נאלצים להפקיד את חייכם או חיי יקיריכם בידי רופאים וסומכים עליהם בעיניים עצומות, אבל למרבה הצער בלא מעט מקרים הם מתרשלים וגורמים נזק קשה - לעתים בלתי הפיך. בעולם אידיאלי אפשר היה להחזיר את הזמן לאחור ולתקן את מה שקרה בעקבות אותה רשלנות, אבל המציאות נותנת בידיכם את הרע במיעוטו ואת האפשרות להסתפק בפיצויים על הנזק שנעשה.

פיצויים על רשלנות מעוגנים בחוק הנוגע לנושא משפטי רחב יריעה שנקרא "תחום הנזיקין" ואשר כולל בתוכו סעיפים רבים ומורכבים. כך למשל, במקרה שבו הגשתם באמצעות עו"ד המתמחה בתחום זה תביעת נזיקין כנגד רופא ו/או מוסד רפואי ותביעתכם התקבלה - או שהוצעו לכם פיצויים מהנתבעים עצמם - יגיע שלב בו יקבע גובה הפיצוי המגיע לכם. בהקשר זה אתם שומעים שלל מושגים הלקוחים מהעולם המשפטי, ועל אף שרבים מהם נשמעים לכם מוכרים, אחוז ניכר מהאנשים אינם יודעים כלל מה משמעותם. ראשי נזק, אובדן השתכרות, נכות תפקודית, כושר עבודה, כאב וסבל - מה בעצם כל אלו אומרים ואיך זה עלול להיות קשור אליכם?

לכל נזק פיצוי משלו

אחד ממושגי היסוד בתחום הנזיקין הוא " ראשי נזק". הכוונה היא לכך שגובה הפיצוי, כלומר סכום הכסף שתקבלו לידיכם מאת רופא ו/או מוסד רפואי שהתרשלו בעת טיפול בכם, תלוי בכמה משתנים. ראשית, ישנה חלוקה גסה בין נזק שנגרם מרגע ההתרשלות ועד לזמן חישוב הנזק - הוא "נזק מיוחד"; לבין הנזק שצפוי להיגרם, כלומר העול הכלכלי בו תישאו בעתיד, והוא "נזק כללי".

בנוסף לחלוקה ראשונית זו, הנזק שנגרם "מפורק" לסוגים שונים, כאשר כל אחד מחושב בדרכים שונות. ישנם כמה ראשים מרכזיים שנכללים במרבית הפיצויים בגין מקרי רשלנות רפואית: הראשון הוא כמובן ההוצאות הרפואיות - סך כל ההוצאות הרפואיות שנאלצתם להוציא עד כה ואלו שאתם עתידים להוציא, לרבות תשלום על בדיקות, חוות דעת רפואיות, מכשור רפואי, טיפולים שונים, ביקורים אצל רופאים מומחים וכדומה.

ראש נזק נוסף עוסק בהוצאות הנסיעה. אדם בריא משלם לא מעט כסף כדי להיות נייד, קל וחומר אדם מוגבל עם בעיות בריאותיות. סך כל הוצאות הנסיעה כולל את מחיר הדלק שהוצאתם, את התשלום על תחבורה ציבורית, מוניות ושאר אמצעים בהם השתמשתם מאז אירוע הרשלנות, ואלו שתיאלצו להוציא בעתיד, למשל על נסיעות לאתרים בהם תקבלו טיפול רפואי נדרש.

עזרת צד שלישי היא ראש נזק הנוגע לסיוע יומיומי. למרבה הצער רבים מנפגעי רשלנות רפואית סובלים מחוסר תפקוד ונזקקים לעזרה מאדם שלישי. כל עזרה כזו, לרבות מה ששילמתם ותשלמו בעתיד לעוזרת בית, מבשלת, נהג, או חלילה לשירותים סיעודיים, ייכלל בגובה הפיצויים שישולמו לכם. ראש נזק נפוץ עוסק בהפסדים של תנאים סוציאליים: אדם בריא עובד וחוסך כסף, צובר זכויות סוציאליות וכספים רבים ושונים. כל מה שנמנע מכם מרגע הפציעה ומה שעתיד להימנע מכם ייכלל בגובה הפיצויים שישולמו לכם.

ההכנסה תמשיך להגיע

שני ראשי הנזק האחרונים הם פיצוי עבור הכאב והסבל שנגרמו לכם והפסד השתכרות ו/או כושר השתכרות. מרבית האנשים, בטרם נפגעו מרשלנות רפואית, היו בריאים, עבדו ותפקדו, פרנסו את עצמם ואת משפחותיהם וחיו משכר חודשי מסוים. כשאדם נפגע נקטעת למעשה שגרת חייו, המשכורת הקבועה ממקום העבודה חדלה להגיע והעתיד נראה אפור מתמיד.הקידום בסולם הדרגות, ההתפתחות המקצועית והאישית והכסף הגדול שיכול היה להגיע, נראים פתאום כמו חלום דמיוני.

המחוקק מתחשב בכל אלו, וקובע שסכום הפיצויים שתקבלו צריך לכלול את הכסף שהפסדתם עקב הפציעה והפסקת עבודתכם וגם את הכסף שהייתם צפויים להרוויח אילולא הפציעה ובהתחשב במסלול המקצועי בו צעדתם, לרבות ההתפתחות המקצועית המשוערת. כדי לחשב את אובדן ההשתכרות בעבר, נוהגים להכפיל את מספר החודשים בהם לא עבדתם מאז הפציעה בסכום החודשי שהייתם אמור להרוויח, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה. כדי לחשב את אובדן ההשתכרות בעתיד, הרי שהסכום יושפע בדרך כלל מאחוזי הנכות שיקבעו.

בהקשר זה, יש הבדל בין נכות רפואית לנכות תפקודית. נכות רפואית נקבעת על ידי מומחים רפואיים שונים ושיעורה באחוזים נקבע ביחס למשתנים המנוסחים בקובץ תקנות של המוסד לביטוח לאומי. נכות תפקודית נקבעת על ידי בית המשפט ומתייחסת לאופן שבו תפקודו של אדם נפגע בשל מצבו הרפואי. האחוזים הנקבעים לגבי כל אחד מסוגי הנכויות יכולים להיות שונים זה מזה - כך למשל, אם בעקבות פציעתך נגרמה צלקת גדולה לאורך הבטן אולם אתה יכול להמשיך לתפקד, נכותך הרפואית תהיה גבוהה מהנכות התפקודית. את אחוזי הנכות התפקודית כופלים בשכר ובמקדם היוון רלבנטי למספר החודשים בהם היית צפוי לעבוד לולא הפציעה וכך, לרוב, קובעים את הפסד ההשתכרות לעתיד. בנוסף לכל ראשי הנזק הנפוצים, ייתכנו ראשי נזק ייחודיים לכל מקרה ולא מן הנמנע שיצטרפו לאלו שהזכרנו או שיחליפו אותם.

בכל מקרה, מדובר בתחום מורכב ומסועף, ואם חלילה נפגעתם מרשלנות של אדם העוסק בתחום הבריאות, כדאי לפנות לעורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית כדי להילחם באמצעותו על זכויותיכם. בעזרתו גם תבינו בדיוק היכן אתם עומדים ומה בדיוק מגיע לכם. רשימה ממוקדת של עורכי דין המתמחים ברשלנות רפואית תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת. בהצלחה.


>> בואו להיתייעץ ולשאול שאלות בפורום דיני נזיקין ורשלנות רפואית.


אנשים שחיפשו עו"ד דיני נזיקין/תאונות דרכים/רשלנות רפואית חיפשו גם

מצא עו"ד דיני נזיקין/תאונות דרכים/רשלנות רפואית באזורך

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist