כתבות בנושא עו"ד דיני משפחה וירושה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

התמיכה שלאחר הגירושין: תנאים ומגבלות לתשלום מזונות

יש דברים שלא חושבים עליהם מתחת לחופה, אבל זה קורה גם במשפחות הכי טובות: בני הזוג נפרדים, והבעל נדרש להמשיך לדאוג לכלכלתה של האישה ולשלם לה "דמי מזונות". מה גובה התשלום, באילו מקרים יוחלט שהכסף לא מגיע לאישה, ומדוע כדאי להיוועץ בעו"ד מומחה לפני שפונים אל בית המשפט?

בכתבה זו:
שומרים על רמת החיים

חתונה ותחילתם של חיי זוגיות משותפים מסמלים גם את הקמתו של עסק פרטי קטן הקרוי "משפחה". הבעל והאישה מפרנסים את ה"עסק" יחד ולמעשה דואגים לכלכלתם המשותפת. התמונה משתנה כאשר בני הזוג מחליטים על גירושין, ובמצב כזה מתייצב החוק לצדה של האישה וקובע כי זכותה להמשיך ולקבל תמיכה כספית מבן זוגה עד לגט. תמיכה זו נקראת "מזונות", והיא כוללת את התחייבויותיו הכספיות של הבעל כלפיה מתוקף היותם נשואים. כמובן שאין הכוונה רק למזונות במובן הפשוט של המלה (כלומר, מזון), אלא לכלל הצרכים הנחוצים לכלכלתה של האישה, דוגמת קורת גג ותשלומים שונים.  
 
סוגיית דמי המזונות הינה בעלת חשיבות רבה נוכח העובדה שאם נמצאה האישה זכאית לכך, הרי שהדבר מקנה לה עמדת יתרון משמעותי על בעלה ואף אמצעי סחיטה נגדו במסגרת הליך הגירושין העתיד לבוא לאחר פרידה. פירוש הדבר, שבהיותה זכאית למזונות יכולה האישה להכתיב הלכה למעשה את תנאי הגירושין ולהעמיד בפני הבעל דרישות שבתנאים אחרים לא הייתה להם אחיזה במציאות ובכל מקרה הבעל לא היה נענה להם. בנוסף, שלילת הזכאות למזונות מהאישה עלולה לגרור סרבנות גט והארכת הליכי הגירושין.

שומרים על רמת החיים

אחת הסוגיות הנפוצות בגירושין, בנוגע לדמי מזונות היא יציאתה של האישה לעבודה כדי לכלכל את עצמה. החוק קובע, כי בעל אינו יכול להכריח את אשתו לעבוד על מנת שזו תכסה את הוצאותיה, ואי-רצונה של האישה לצאת לעבודה אינו שולל ממנה את הזכות למזונות. עם זאת, במקרה בו האישה עבדה אך הפסיקה במתכוון את עבודתה על-מנת שתוכל לתבוע מזונות, עשוי בית הדין לקזז משיעור המזונות את שווי ההשתכרות שלה.
 
גם כאשר האישה היא בעלת רכוש, אין הדבר שולל ממנה את זכותה למזונות. יוצא מן הכלל הוא מקרה בו יש לה רכוש המניב עבורה הכנסה שוטפת (השכרת דירה, לדוגמה), ואז ייתכן שהדבר יבוא בחשבון לצורך חישוב מזונותיה. אם התביעה למזונות הוגשה על ידי האישה בבית המשפט לענייני משפחה, סביר להניח כי ייפסקו לה מזונות בלא כל קשר להכנסותיה אלו. לעומת זאת, אם הבעל יקדים אותה ויפנה לבית הדין הרבני בתביעה כרוכה, אפשר שהדיינים יביאו בחשבון את נכסיה אלו לצורך חישוב מזונותיה.
חשוב להדגיש, כי הזכות למזונות תישלל מן האישה אם החליטה לבגוד בבעלה ("אשה שזנתה תחת בעלה") – ואם אכן הצליח להוכיח זאת, במצב שכזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין לדיני משפחה המתמחה בגירושין.
 
לסיכום - תביעת דמי מזונות דורשת בקיאות בדיני משפחה וגירושין ולפני שפונים אל בית המשפט מומלץ להיעזר בעו"ד המתמחה בתחום הגירושין. ייעוץ מקצועי והתנהלות נכונה מול הגורמים המשפטיים יכולים להניב תוצאות יעילות יותר עבורכם.

כאן תוכלו לאתר עורכי דין מומחים תביעת דמי מזונות ילדים באזור מגוריכם.


>>בואו לדבר על זה בפורום עורכי דין - דיני משפחה וירושה.
>>בואו להתעדכן במחירון עורכי דין - דיני משפחה וירושה.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist