כתבות בנושא עורך דין להוצל"פ כינוס נכסים ופשיטת רגל - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

אף אחד לא נשאר חייב: שני הצדדים של כינוס נכסים בהוצאה לפועל

אחרי משפט ארוך ומייגע זה קרה: פסק הדין קבע כי אתם זכאים לקבל סכום כסף לא מבוטל. אבל לא הכל ורוד, כשמתברר כי הצד השני לא ממהר לשלם לכם את החוב. פניה אל ההוצאה לפועל יכולה לסייע לכם לפתור את הבעיה, ולפני שמתחילים בתהליך רצוי לדעת כמה מונחי יסוד

בכתבה זו:
"חייב" - זה שעליו לשלם "זוכה" - זה שאמור לקבל את הכסף | אם אין כסף - יש נכסים | המועד עבר? זה הזמן לפעול

"חייב" - זה שעליו לשלם "זוכה" - זה שאמור לקבל את הכסף

אף פעם לא נעים להיות במצב שבו אתם חייבים כסף לאדם או לגוף כלשהו. מנגד, אתם גם לא רוצים להיות במצב בו חייבים לכם כספים. אם מצאתם את עצמכם באחת מהעמדות הללו, חשוב שתכירו היטב את המונחים המשפטיים הקשורים בהן, כדי למצוא את הדרך המהירה והטובה ביותר, מבחינתכם, להגיע לפתרון. נהוג לכנות את העומדים משני צדי החוב כ"חייב" (זה שעליו לשלם) ו"הזוכה" (זה שאמור לקבל את הכסף). הדרך המקובלת לגבייתם של חובות אלו, אם לא שולמו בהסכמה על ידי החייב, היא באמצעות "מערכת ההוצאה לפועל", שהיא חלק מרשות האכיפה והגבייה של מדינת ישראל. במדריך זה נסביר כיצד ניתן לעמוד על גבייתו של חוב באמצעות כינוס נכסים בהוצאה לפועל ומהן זכויותיו של זה אשר כנגדו הופעלו ההליכים.

אם אין כסף - יש נכסים

תחילה יש לשים לב שכינוס נכסים בהוצאה לפועל איננו כינוס נכסים על ידי כונס הנכסים הרשמי (ה"רגיל") המתבצע על פי תקנות סדר הדין האזרחי. מדובר בהליך הקבוע בחוק ההוצאה לפועל והמתבצע באמצעות מערכת ההוצאה לפועל הפועלת בנפרד.

סעיף 53 לחוק ההוצאה לפועל קובע, כי רשם להוצאה לפועל רשאי למנות כונס נכסים לנכס מסוים של החייב - גוף או אדם - אם ראה בכך צורך לשם ביצועו של פסק הדין. כך למשל, אם זכיתם במשפט נגד חברה כלשהי ופסק הדין קבע לטובתכם תשלום של 35 אלף שקלים, אולם החברה מסרבת לשלם את מה שהחליט בית המשפט. במצב כזה עליכם לפנות אל ההוצאה לפועל ולפתוח תיק ל"ביצוע פסק דין כספי". במסגרת ההליכים תיאלץ החברה - להלן ה"חייב" - שאינה מוכנה לשלם את הכסף, לעמוד בפני מצב לא נעים בו יחרימו נכס שלה (משרד או רכב למשל). אותו נכס יימכר והכסף שיתקבל יועבר אליכם לצורך כיסוי החוב.

נמשיך עם אותה הדוגמה אך נעבור לצד השני. אם אתם בעליה של החברה, כמובן שתוכלו לשלם את החוב כפי שפסק בית המשפט ובכך לסיים את העניין. אם החלטתם לא לשלם את החוב מסיבות שונות, חשוב שתדעו כי בשונה מהליך של כינוס נכסים רגיל - בו אפשר למנות כונס על כל נכסי החברה - בהליך אותו מבצעת ההוצאה לפועל ניתן למנות כונס רק על נכס מסוים. פעולות כינוס נכסים באמצעות ההוצאה לפועל מתאפשרות בתנאי שנמסרה לחייב אזהרה ("הטופס הירוק") אשר מודיעה לו כי נפתח נגדו תיק וכי באפשרותו להגיש התנגדות במועד הקבוע. כלומר, כל עוד החייב לא קיבל את הטופס הירוק, אי אפשר לקחת לו נכס כלשהו.

המועד עבר? זה הזמן לפעול

איך בעצם מתחילים לגלגל את החזרת החוב לאחר שפניתם אל ההוצאה לפועל? תחילה עליכם לגשת אל החברה החייבת לכם כסף ולמסור לה את הטופס הירוק. אם החברה החליטה שלא להחזיר את הכסף עד תום המועד שנקבע בטופס, אתם יכולים לבקש מרשם ההוצאה לפועל למנות לה כונס נכסים. חשוב לשים לב - כאשר פונים אל ההוצאה לפועל יש לציין ולתאר בטופס הבקשה את הנכס שעבורו אתם מעוניינים למנות כונס ואת המקום שבו הוא נמצא. לבקשה יש לצרף את הסכמתו בכתב של המועמד למינוי תפקיד הכונס - בדרך כלל עורך הדין שלכם - ואם טרם עשיתם זאת, חשוב מאד להצטייד בעורך דין המתמחה בטיפול בתיקי הוצאה לפועל. לכם, ה"זוכים", אין אפשרות להיות הכונס עצמו, אלא אם יש לכך סיבות מיוחדות ורשם ההוצאה לפועל אישר לכם זאת.

אם החברה או האדם החייבים לכם כסף לא שילמו אותו במועד והפעלתם את כונס הנכסים, אסור להפריע לו למלא את תפקידו ועל החייב לשתף עימו פעולה ולמלא אחר הוראותיו. ישנם מקרים שבהם קיימים סייגים, כמו למשל כאשר בעליו של הנכס - בעלי החברה, בדוגמה שלנו - הוא אישיות משפטית נפרדת מהגוף החייב. במקרה כזה עומדות בפני רשם ההוצאה לפועל מספר אפשרויות: הוא יכול לתת הוראות לכונס שלכם לפעול כלפי הנכס, אך בשים לב לזכותו של הבעלים; אפשר להשהות את הליך הכינוס, בכדי לתת לבעלים אפשרות לפנות לבית המשפט ולהסביר שהנכס בבעלותו; והוא גם יכול להגיד לבעלים שהליך הכינוס מושהה בתנאי שיפקיד ערובה.

העיסוק בגביית חוב באמצעות כינוס נכסים של ההוצאה לפועל מורכב ודורש התמצאות משפטית. בין אם אתם בצד החייב ובין אם בצד הזוכה, מומלץ לפעול בצמוד לעורך דין המתמחה בתחום ההוצאה לפועל, כדי להשיג עבורכם את התוצאות המרביות.
רשימה מפורטת של מומחים בתחום תוכלו למצוא במערכת סינונים מתוחכמת לאיתור עו"ד פשיטת רגל.

>> בואו לדבר על זה בפורום הוצאה לפועל/כינוס נכסים/פשיטות רגל.
>> בואו להתעדכן במחירון עורכי דין - הוצאה לפועל.

אנשים שחיפשו עורך דין להוצל"פ כינוס נכסים ופשיטת רגל חיפשו גם

מצא עורך דין להוצל"פ כינוס נכסים ופשיטת רגל באזורך

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist