כתבות בנושא אימון אישי ועסקי - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

אימון לנפש: כל מה שרציתם לדעת על קואוצ'ינג

מהו הקואוצ'ינג? למי הוא מתאים ומי יכול להעביר אותו? בעקבות התופעה המתרחבת החלטנו לעשות לכם סדר ולהכיר לכם את השיטה שרבים כבר נשבו בקסמה ומשתמשים בה כדי לשפר לעצמם את איכות החיים - בפן האישי והמקצועי

בכתבה זו:
מהו קואוצ'ינג? | האם זה דומה לטיפול פסיכולוגי? | מאפייני הקואוצ'ינג | מי פונה לקואוצ'ינג? | מהם שלבי האימון? | מהו קואוצ'ינג מוצלח? | איך בוחרים קואוצ'ר?

בוודאי כבר יצא לכם לשמוע את המונח קואוצ'ינג, במיוחד שנים האחרונות, וזאת הודות לעובדה שהוא נהפך לחלק אינטגרלי בחייהם של לא מעט אנשים. יש מי שטוענים כי בזכות השיטה הצליחו להשתחרר מכל מיני חסמים, התגברו על חששות והגיעו למקום אליו תמיד חלמו להגיע.

אז רגע לפני שנצלול לתוך מאפייני הקואוצ'ינג, התהליך והתחומים שלו, נתחיל עם המידע הבסיסי שכדאי להכיר - ההגדרה.

מהו קואוצ'ינג?

התרגום מאנגלית הוא אימון אישי, והמשמעות שלו היא תהליך שמטרתו לסייע לאנשים להציב ולהשיג מטרות, להתגבר על מכשולים וחסמים ולעודד מוטיבציה. התהליך מועבר על ידי קואוצ'ר - מאמן אישי, שלרוב הוכשר בארגון או איגוד קואוצ'ינג כלשהו.

כשאדם מגיע לקואוצ'ינג הוא מבקש לאתר את הערכים שלו, לבנות חזון מוגדר ובר הגשמה, לברר מהם החסמים הנפשיים העומדים בפניו ולאחר מכן לייצר תכנית פעולה מפורטת. היעד - בתום הקואוצ'ינג האדם אשר עבר אותו ייהנה מסל כלים הנחוצים לו להגשמת מטרותיו וכן ממוטיבציה וביטחון עצמי שרכש לאורך התהליך שייסעו לו גם הם.

 

קואוצ'ינג. צילום: shutterstock

 

האם זה דומה לטיפול פסיכולוגי?

הקואוצ'ינג אמנם מסתמך פה ושם על אלמנטים מעולם הפסיכולוגיה, אבל גם על תיאוריות ניהוליות, ספורט, פילוסופיה ועוד. לאימון יש מטרה נקודתית ומוגדרת לעזור למתאמן בהווה ובעתיד. העבר הרבה פחות מעניין. כל התהליך אמור להיות קצר וממוקד הרבה יותר מאשר טיפול פסיכולוגי.

מאפייני הקואוצ'ינג

הנחות היסוד של האימון האישי היא שלבני אדם יש יכולת מולדת לגדול ולהתפתח, את המטרות להצלחת האימון מחליטים ביחד עם הקואוצ'ר ומערכת היחסים בינו לבין המתאמן היא שוויונית ושיתופית. למעשה, תפקידו של הקואוצ'ר הוא לא לייעץ אלא לשתף פעולה עם המתאמן ולאפשר לו להגדיר בעצמו את צרכיו ומטרותיו. מי שנושא באחריות לנקיטת הפעולות הדרושות כדי להשיג את המטרות בתום האימון הוא המתאמן בלבד.

מי פונה לקואוצ'ינג?

מי שיפנה לקואוצ'ינג יהיה בדרך כלל אדם שנמצא על פרשת דרכים, מתמודד עם קושי זה או אחר ומבקש לעשות שינוי בחייו. עם זאת, ישנם מי שבוחרים לעבור את התהליך דווקא בתקופה בה החיים מאירים להם פנים, כשהם מצליחים ומשגשגים, על מנת לדעת לשמר את התקופה הטובה והחיובית. כמו כן, קיימים גם ארגונים וחברות שעושים אימון קואוצ'ינג לעובדים כחלק ממטרות התייעלות והרצון לשפר את רווחתם.

מהם שלבי האימון?

לרוב יורכב הקואוצ'ינג מכמה שלבים עיקריים. תחילה ידונו המאמן והמתאמן ב"תחנה הסופית" אליה המתאמן רוצה להגיע ויבינו את החסמים המונעים את הדרך אליה. בהמשך יוגדר החזון של המתאמן, יוגדרו מטרות העל בדרך אל ההצלחה וייגזרו מהן מטרות המשנה. מכאן ילמד המאמן את דרך הפעולה להגשמת כל המטרות וליווה את המתאמן צעד צעד עד שיגיע לשם.

מהו קואוצ'ינג מוצלח?

מה הופך אימון טוב למוצלח במיוחד? לדעת רבים זה בעיקר איתור חסמי ההצלחה והתוויית הדרך האידיאלית להתגבר עליהם. חסמי ההצלחה מכונים בשלל שמות מקצועיים כמו "גורמים מעכבים", "שדונים" או אפילו "גרמלינס". לרבים יש חסמים שמעכבים אותם, חלקם מגיעים עוד מהילדות ומונעים מהם להתקדם. רגשי נחיתות, פחדים או מבוכות מונעים מהם לפעמים לעשות צעדים אלמנטריים, כאלה שעבור אדם אחר נראים טבעיים.

בתהליך, כאמור, לומדים להכיר את החסמים הללו מקרוב, לומדים להתיידד איתם ואז לנצח אותם. חלק מהגישות אומרות כי רק העלאת המודעות של המתאמן לחסמים שלו מספיקה, וגורמת לו לתחילתו של שינוי מבורך. לעומת זאת, יש גישות שלא מייחסות חשיבות יתרה לחסמים ומנסות להתמקד בהווה.

בגישות החווייתיות והרגשיות יותר של הקואוצ'ינג יש דגש אמיתי לעבודה על החסמים השונים. מעבר לאיתור שלהם, שהוא אתגר לא פשוט בפני עצמו, מנסים המאמן והמאומן לברר מהו בדיוק חסם ההצלחה, מה הוא נותן לנו, איך הוא משרת אותנו ומה הוא מונע מאיתנו.

איך בוחרים קואוצ'ר?

כל השלבים בתהליך הקואוצ'ינג נשמעים תיאורטיים ופשוטים, אבל לא כך הדבר. העבודה על החסמים היא הליבה של התהליך והיא דורשת מאמץ רב מהמתאמן ולכל מאמן יש סגנון משלו ודרך ראייה ייחודית. לכן, כשאתם באים לפגוש קואוצ'ר, כדאי לברר מהי הגישה שלו ואיך הוא מציע לפעול בתוך הסכמה הקבועה יחסית של הקואוצ'ינג. ולפעמים זו פשוט שאלה של כימיה, הרי בכל זאת מדובר במפגש אינטימי שמצריך גילוי לב וכנות.

כמו בהרבה תחומים, כדאי לשאול אנשים שכבר עברו תהליך דומה, לקרוא המלצות ולפגוש יותר ממאמן אחד לפני שמתחילים. אמנם מדובר בתקופה קצרה (חודשיים-שלושה לכל היותר) אך היא הולכת להיות מאוד משמעותית.

מחפשים קואוצ'ר מומלץ? אתרו אותו באינדקס דפי זהב

 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist