כתבות בנושא מוהלים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מוהל או רופא? המדריך המלא לברית מילה

לא ברור מה יותר מפחיד הורים צעירים, הלידה עצמה או מה שצריך לעשות שמונה ימים אחריה אם נולד להם בן. אז הנה כמה טיפים שירגיעו את פאניקת ברית המילה

בכתבה זו:
יש מוהל בסביבה? | אאוץ', זה יכול להסתבך | תישן, תקום כמו חדש

כנראה שאין בעולם אירוע יותר מאושר מהולדת ילד. וספק אם יש אירוע יותר מלחיץ מהולדת ילד שהוא בן זכר. כן, כמה שניות אחרי האושר הגדול, מתחיל לקדוח בראש העניין הזה שקוראים לו ברית מילה. זו כמובן מסורת יהודית לפני הכל, אבל האמת היא שיש לא מעט חילוניים עם לא מעט ספקות לגבי נחיצות הדבר המכאיב הזה.  
מעבר לחילוקי הדיעות העקרוניים, יש עדיין ויכוחים גם לגבי היתרונות הבריאותיים של ברית המילה. המתנגדים טוענים שמדובר בניתוח כירורגי לכל דבר, שאין בו כל צורך רפואי, שהוא מסב המון כאב וחושף את התינוק לסיכונים ונזק. הסרת העורלה פוגעת גם בהנאה מחיי המין, מאחר שיש בה סיבי עצב וקצות עצבים הרגישים למגע מיני.
מצד שני, לטענת התומכים בתהליך, שגם נהנים מהסכמת ארגון הבריאות העולמי, ברית המילה מפחיתה משמעותית את הסיכון להידבקות במחלות מסוימות, בהן איידס. ראש הפין הערל מפריש חומר חיכוך שהוא מצע מאוד נוח לזיהומים, ולכן יש צורך בהסרתו ולא במקרה יותר ויותר הורים לא יהודיים מבצעים ברית מילה לבניהם.
כך או אחרת, בסופו של דבר כל מי ששייך לדת היהודית מבצע ברית מילה לבנו, והשאלה היחידה היא איך עושים את זה בדרך הבריאה והבטוחה ביותר. אז הנה כמה טיפים.

יש מוהל בסביבה?

אפשר לימול את הרך בשתי דרכים: זו המסורתית, על ידי מוהל, או הדרך המודרנית, על ידי רופא. חשוב לזכור כי גם הברית המסורתית מבוצעת על ידי מוהל שהוסמך לא רק על ידי משרד הדתות, אלא גם על ידי משרד הבריאות (רשימה ממוקדת של מוהלים תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת).
אז מה בכל זאת ההבדל? המוהל, בניגוד לרופא, אינו מוסמך לתת זריקת אלחוש, וכדי למנוע את הכאב הוא נעזר בצמר גפן טבול ביין ובמשחה. זה אמנם מפחית משמעותית את הכאב, אך לא מונע אותו לגמרי. במקרה של הסתבכות, חלילה, המוהל אינו מוסמך לטפל וחובה להבהיל את התינוק לבית החולים. הרופא, לעומת זאת, כמובן שיכול לטפל בבעיה במקום.
 

אאוץ', זה יכול להסתבך

זה אמנם לא קורה הרבה, אבל חשוב להיות מודעים ומוכנים לכל הסתבכות. בדרך כלל מדובר בעיקר בדימומים שבחלקם יש צורך בהתערבות כירורגית. אם הדימום יותר רציני, סביר להניח שיהיה צורך בעירוי דם. עוד סיבוכים אפשריים הם הישארות של עודף עור בעורלה, או זיהום הפצע שנוצר עקב החיתוך.
אם בחרתם בדרך הרפואית, כדאי לדעת שיש צורך לתת לתינוק מבעוד מועד נר אקמול ולמרוח את הפין במשחה מרדימה מיוחדת. לפני הניתוח עצמו, הרופא מזריק לאיבר חומר הרדמה נוסף, והתינוק לא מרגיש שום דבר מהתהליך.

תישן, תקום כמו חדש

עדיין נשאלת השאלה האם בכלל כדאי להשתמש בזריקת הרדמה. התשובה היא: כן, בהחלט. אין שום סכנה בהרדמה מקומית והתינוק לא סובל מתגובות חריגות כתוצאה ממנה. מצד שני, היתרונות גדולים מאוד, כי כאב של ברית ללא הרדמה דומה לכאב של עקירת שן ללא הרדמה. כאבי תופת. מחקרים הוכיחו גם כי ילדים שעברו מילה ללא הרדמה פיתחו תופעות פוסט טראומתיות בגילאים מאוחרים יותר.  
בדיוק מהסיבות האלה יותר ויותר ישראלים פונים לרופאים והיום רק 20 אחוז מהמילות מבוצעות על ידי מוהלים. יש עדיין אנשים שחושבים שרק אדם דתי יכול לעשות את התהליך, אבל היהדות בעצם לא מחייבת רב. מספיק שרופא יניח כיפה על ראשו.  
בסופו של דבר, ברית מילה היא אירוע חגיגי, אבל עדיין חשוב להיערך בהתאם, להיות מודעים לכל מה שכרוך בכך, ולעשות את הטוב ביותר עבור התינוק על פי השקפתכם ואמונתכם. ואם עדיין אתם עצבניים, שתו קצת יין, יהיה בסדר. מזל טוב.

>>בואו לדבר על זה בפורום ברית מילה.



עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist