כתבות בנושא לימודי תקשורת - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

פגוש את העיתונות: המדריך ללימודי תקשורת

תקשורת היא תחום תוסס ומלהיב שאין בו רגע דל. לא כל אחד בנוי לקריירה בעולם הזה, אבל מי שכן, כדאי לו להתחיל בלימודי תקשורת. אז מה כדאי לדעת לפני שקופצים למים הסוערים האלה?

בכתבה זו:
אוניברסיטה או מכללה | חיידק לכל החיים | תכונות נדרשות לעבודה בתקשורת

תקשורת היא תחום דינמי שמתפתח כל הזמן, במיוחד במציאות של המאה ה-21. מדובר במקצוע מאתגר, מספק ובעיקר חשוב. בעבר נהגו לומר כי הוא מתאים לאנשים בעלי פרופיל מסוים, אבל כיום, בגלל הגיוון הרחב, כל אחד יכול למצוא את הנישה המתאימה לו.

ההגדרה הגנרית 'תקשורת' היא בעצם מטריה שמתחתיה תתי מקצועות כמו רדיו, טלוויזיה, עיתונות כתובה ואינטרנט. כיוון שכך, גם לימודי התקשורת כל הזמן מתפתחים, והם מהווים נקודת התחלה טובה מאוד למי שרואה את עתידו בעולם מעניין זה.

לימודי תקשורת מורכבים מכל מיני מסלולים ושילובים. אפשר ללמוד במסלול חד חוגי או דו חוגי, בשילוב מקצועות כמו תקשורת וניהול, מדעי המדינה, תקשורת דוברות, או תקשורת ויחסי ציבור. כל מוסד מציע משהו אחר, והרבה פעמים דווקא השילובים הללו פותחים אפשרויות נרחבות יותר.

אוניברסיטה או מכללה

תנאי הקבלה ללימודי תקשורת באוניברסיטאות נחשבים גבוהים באופן יחסי. בדרך כלל תידרשו לציון בגרות משוקלל של 95-100 ובחינה פסיכומטרית בציון של מעל 620. במכללות סביר להניח שתצטרכו ציון בגרות משוקלל מעל 90 ופסיכומטרי מעל 580, אם כי יש מוסדות שלא דורשים כלל פסיכומטרי.

לפני שמקבלים החלטה לאן ללכת, חשוב לזכור כי יש הבדלים די גדולים בין לימודי תקשורת באוניברסיטאות ללימודים במכללות. באוניברסיטאות שמים יותר דגש על הצד התיאורטי, והמטרה המוצהרת היא להקנות ידע ויכולות ניתוחיות. במקביל מקבלים הסטודנטים גם קורסים יותר מעשיים, שמאפשרים להם לטעום את העולם הזה באמת, להרגיש את הדופק שלו ולקבל מושג מעשי על מה שמצפה להם חוץ.

הלימודים במכללות הם בדיוק ההיפך. הם מתמקדים בצד המעשי ונותנים טעימות עיוניות. יש מכללות שמחזיקות אולפני רדיו וטלוויזיה כחלק ממערך השיעורים, ויש המשלבות קורסים בעריכה וכתיבה, ומספקות למנחים ולסטודנטים פלטפורמות אינטרנט כדי לייצר סימולציית עבודה כמעט זהה לזו שבעולם האמיתי.

לכל צורת לימודים יש יתרונות וחסרונות, ולכן צריך קודם כל להבין מה מתאים לכם יותר. אבל אולי עוד לפני כן, חשוב שתבהירו לעצמכם למה בעצם אתם רוצים ללמוד תקשורת ולאן אתם רוצים להגיע. אחרי שיהיו לכם תשובות ברורות, יהיה הרבה יותר קל גם להחליט איפה ללמוד.

חיידק לכל החיים

חשוב לדעת שהתחרות בעולם התקשורת היום קשה וקשוחה, וכדי להצליח תצטרכו לא רק מידה רבה של מוטיבציה, אלא גם מזל ותשוקה מתמדת, אפילו אם יהיו מי שינסו לכבות אותה. רבים רואים בתקשורת חיידק חיובי וכדאי שתנסו גם אתם להידבק בו לפני שאתם מתחילים ללמוד, כי לפעמים החיידק הזה הוא שמחסן מפני מצבים לא קלים.

תכונות נדרשות לעבודה בתקשורת

תכונות קריטיות נוספות להצלחה בעולם הזה הן יצירתיות, עמידה בתנאי לחץ וכמובן יכולת ליצור קשרים. צריך לדעת כי זו עבודה שואבת ותובענית שממש לא נמשכת בין תשע לחמש. מצד שני, זו עבודה שלא נתקעים בה ואפשר לנוע ולהתקדם מתפקיד לתפקיד ומאתגר לאתגר.

דבר נוסף שכדאי לזכור הוא שלימודי תקשורת פותחים דלתות גם בהרבה תחומים אחרים שמשיקים לעולם הזה. הלימודים הם רק שלב ראשון, ואי אפשר לדעת היכן תנחתו בסוף, אבל סביר להניח שזה יהיה במקום טוב ומלהיב.

>> בואו לדבר על זה בפורום לימודי תקשורת.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist