כתבות בנושא לימודי מוזיקה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

צליל מכוון: המדריך ללימודי מוזיקה

אי אפשר לדמיין את החיים שלנו בלי מוזיקה, אבל יותר ויותר אפשר לדמיין את המוזיקה כמקצוע לחיים. אז איפה לומדים מוזיקה ומה בדיוק עושים עם זה?

בכתבה זו:
אקדמיה או לימודי תעודה? | בית ספר לכל תלמיד


מוזיקה היא לא רק תחביב או פסקול לחיים. היא הרבה יותר מזה. אין דרך לדמיין את החיים בלעדיה. היא מלווה אותנו כמעט מהרגע בו אנו פוקחים עיניים ועד לרגע בו אנו עוצמים אותן. לפעמים היא גם נכנסת לחלומות, וגם שם היא רצויה.  
אבל למוזיקה יכולה להיות גם משמעות מעשית. היא יכולה להיות הבחירה האקדמית שלנו והיא יכולה גם להיות המקצוע לחיים. לימודי מוזיקה מאפשרים להתמחות ולהכיר מגוון רחב של תחומים ותתי תחומים, ממוזיקה קלאסית, דרך ג'אז ועד מוזיקה פופולארית. והם גם פותחים את הראש לאומנויות אחרות ותחומים כמו סוציולוגיה, אנתרופולוגיה ועוד. 
 
אפשר ללמוד גם הלחנת מוזיקה או להגשים חלום וללמוד לשיר, אם אתם שואפים לעמוד על הבמה בלי קיצורי דרך של תכניות ריאליטי. אפשר ללמוד טכנאות קול, ניצוח, ואפשר להתמקצע במימד העיוני וללמוד מוזיקולוגיה וחקר המוזיקה.
היום, בעקבות התפתחות הטכנולוגיה, התנאים להפקה ויצירה עצמית הרבה יותר נגישים מכפי שהיו בעבר. באמצעות מחשב ומעט מוטיבציה אפשר להתמקצע ולרכוש ניסיון. הלייבלים הרבים שהוקמו בשנים האחרונות מייצגים היטב את המגמה הזו. לפעמים המסלולים לא כאלה ברורים, לפעמים הם מתחילים לכאורה מלמטה, אבל מה שחשוב הוא שיש היום הרבה מאוד אפשרויות. 

אקדמיה או לימודי תעודה?


יש מגוון גדול של מסגרות לימודי מוזיקה. אפשר ללמוד במסגרת אקדמית, במסלול שנמשך ארבע שנים ומקנה תואר ראשון. אם בחרתם בדרך האקדמית, אתם יכולים להתמחות באופן ייעודי במה שתבחרו, כי בתוך המסלול עצמו יש מגמות שונות, כמו למשל מגמת ניצוח.
מאידך,  אפשר ללכת על לימודי תעודה שהם קצרים יותר, ממוקדים יותר ומכוונים חד משמעית לשוק העבודה. אפשר להתמחות בלימודי סאונד והפקת מוזיקה, בעיבוד והלחנה לקולנוע או טלוויזיה, ועוד מסלולים ללא מימד עיוני. 
 
בוגרי אקדמיה יכולים להמשיך גם ללימודים מתקדמים, לעסוק בספרנות המוזיקלית - תחום דינמי ומתפתח - וכמובן יכולים להשתלב בתזמורות שונות, כי יש לא מעט כאלה ברחבי הארץ.  
בוגרי מסלולי הוראה יכולים להשתלב במוסדות לימוד (יסודיים ועל-יסודיים), ובוגרי בתי ספר פרטיים בעלי תעודת הכשרה יכולים להשתלב בתפקידי ייעוץ ועריכה מוזיקלית, רדיו וטלוויזיה, וג'ובים בעלי אוריינטציה מסחרית. 

בית ספר לכל תלמיד

אז היכן ללכת ללמוד? איפה שרק תרצו, יש אינספור אפשרויות. אוניברסיטאות חיפה, בר אילן  ותל אביב מעניקות תואר ראשון ושני. האוניברסיטה העברית בירושלים מעניקה תואר ראשון, בשיתוף עם האקדמיה למוזיקה.
בנוסף, יש מכללות כמו 'הד', המעניקה תואר ראשון, ומלמדת טכנאות קול ומוזיקה אלקטרונית בשיטות מתקדמות. יש את המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין - תראפיה במוזיקה. יש את המכללה האזורית צפת, המתמחה במוזיקה אתנית, מוזיקה יהודית ומוזיקה מזרח תיכונית.
עוד מקומות? בשפע. למשל MUZIK - בית ספר למוזיקה, יצירה והפקה; המכללה האקדמית ספיר; האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים ובית הספר רימון. אז מקומות לימוד לא חסר, מה שחשוב הוא שתבינו מה מהם מתאים יותר עבורכם ועבור היכולות והשאיפות שלכם (רשימה ממוקדת של מוסדות ובתי ספר ללימודי מוזיקה תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת).
 
כך או כך, גם למי שלא חובב מושבע או בעל תכניות חד משמעיות להתפרנס בתחום - חשוב שתדעו כי לימודי מוזיקה הם חוויה אדירה וללא ספק אחד ממסלולי הלימודים הכי מאתגרים ומרתקים שיש.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist