
שברת - שילמת: תביעות על נזקי רכוש
בכל תחום בחיים יכול להיגרם נזק לרכושנו: מתאונת דרכים, דרך נזקי מזג אוויר ועד הצפה בגלל השכנים. כדי לקבל את הפיצוי ההולם על נזק שנגרם, חשוב לדעת ממי לדרוש את הכסף וכיצד לעשות זאת
החורף האחרון היה קשה במיוחד ובמהלך הסופות דיווחו כלי התקשורת על בתים רבים שהוצפו, על מכוניות שניזוקו, על בתי עסק שנהרסו ועוד. אבל נזקי סופה הם רק דוגמה אחת מיני רבות לנזקים שעלולים להיגרם לרכוש פרטי שלנו. בכל מקרה בו נגרם נזק לרכוש שלנו נשאף לקבל על כך פיצוי, ובתחום המשפטי מוקדש לכך תחום נרחב הקרוי נזקי רכוש.
מלבד תאונת דרכים, הצפה אצל השכן או נפילת עמוד חשמל במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון, עלולים להיגרם נזקים גם בשל רשלנות צד ג', כמו למשל ליקויי בניה שהתגלו בבית שקנינו. סוגי נזקי הרכוש ומקורם מגוונים ביותר ויש לבחון כל מקרה לגופו (ראו מאמר מעניין נוסף בנושא ליקויי בניה בדירות חדשות).
המזיק יפצה
התשובה לשאלה "מי יפצה אותי?" יכולה להיות מורכבת, אבל באופן כללי ניתן לומר כי המקור הראשוני לנזק - כלומר זה שגרם לו בפועל - הוא זה שעלינו לדרוש ממנו את הכסף והוא מוגדר כ"גורם המזיק". ניקח לדוגמה תאונת דרכים שבה הרכב שלנו נפגע (ולא אנחנו). במצב זה עלינו קודם כל לתבוע את נהג הרכב, כי הוא זה שגרם בפועל לנזק (בדרך כלל ברשלנותו). באופן דומה, כאשר לשכן שלנו יש נזילה שגרמה לנזק בביתנו, אנחנו צריכים לתבוע אותו וכך גם לגבי הקבלן שבנה או שיפץ לנו את הבית, או אינסטלטור שהתקין בצורה לא נכונה את הצינור וגרם לנזקי מים בדירה שלנו.
הכתובת - חברת הביטוח
- במקרים רבים הגורם המזיק יהיה מבוטח על ידי חברת ביטוח בפוליסה שמכסה את החבות הכספית והמשפטית שלו. חברת הביטוח היא זו שתיקח את האחריות על המקרה במקומו, ובשפה המשפטית "תבוא בנעלי המזיק" ותשלם עבור הנזק שגרם לכם. באפשרותה של חברת הביטוח להתנגד (בטענות שונות שמבוססות בעיקרן על טענות של המבוטח) ואף להגן על המזיק (ולמעשה על עצמה) בבית המשפט, אם הסוגיה תגיע לדיון משפטי.
הולכים לבית המשפט
>> בואו לדבר על זה בפורום ביטוח ותביעות רכוש.