כתבות בנושא סוכני פטנטים, פיתוח פטנטים וזכויות יוצרים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

פיתוח פטנטים - איך הופכים המצאה למוצר?

אתה בטוח שהרעיון שלך ישנה את העולם? את יודעת שהמוצר שיצרת או התהליך יוצא הדופן שהגית ראויים למימוש? רוצה להגן על ההמצאה שלך ולהרוויח כסף? רוצה להפוך המצאה למוצר שיווקי שיניב רווחים? פטנט - זו בדיוק התשובה

בכתבה זו:
שלב ראשון - האם הרעיון שבידיי הוא פטנט? | למה חשוב לרשום פטנט? | שלב שני - פנייה לאנשי מקצוע | שלב שלישי - רישום פטנט | שלב רביעי - בניית אב טיפוס | שלב חמישי - ייצור המוני

כולם מכירים את המושג "פטנט" וחולמים לעלות בעצמם על הגל. אם אתה חושב שיש בידיך אחד כזה ויש סיכוי לפיתוח והתקדמות - המדריך הזה הוא בשבילך. מהו פטנט? מהו רישום פטנט? מהי ההגנה שמעניק מעמד זה? איך מממשים פיתוח פטנטים? איך הופכים אבטיפוס למוצר שייוצר בייצור המוני? על כך ועל הדרך שיש לעבור החל מרישום פטנט, עבור בבניית תוכנית עסקית וכלה בתכנון הנדסי ופיתוח מוצרים ושיווקם במדריך שלפניך.   

אתה בטוח שההמצאה שבידיך חדשנית, מסעירה, נחוצה ומקורית? כדי שתוכל ליהנות מפרות יצירתך עליך להבטיח את זכויותיך בנוגע להמצאה זו על ידי רישומה כפטנט. הכרה זו תזכה את ההמצאה במעמד מיוחד ובהגנה חוקית. בכל מדינה ישנה רשות המוסמכת להעניק הכרה בהמצאות מסוימות כפטנטים; בישראל מדובר ברשות הפטנטים, המדגמים וסימני המסחר השייכת למשרד המשפטים. בהמשך הדרך, במקביל או לאחר אישור ורישום הפטנט תתפנה לשלב הייצור ההמוני. מדובר בתהליך ארוך, מורכב ורב שלבי. קח בחשבון שתזדקק לכסף, זמן, משאבים והמון סבלנות- כי מעוף ויצירתיות כבר יש לך. במהלך הדרך תזדקק גם לאנשי מקצוע מגוונים מתחומים שונים. אחרי שהצטיידת באלה הגיע הזמן לצאת לדרך:

שלב ראשון - האם הרעיון שבידיי הוא פטנט?

לא כל המצאה תזכה למעמד של פטנט. תהליך ההכרה ורישום של פטנט מוסדר בחוק רישום פטנטים הקובע, בין היתר, כי רישום פטנט מתאפשר רק למוצר או תהליך ייצור שישמש בתעשייה הטכנולוגית, כאשר הרשות האחראית על התחום תקבע בסיועם של אנשי מקצוע כי מדובר בהמצאה שהיא חדשה, מועילה, ניתנת לשימוש תעשייתי ובעלת התקדמות המצאתית. אם גילית משהו חדש ולא הגית אותו יש מאין, התגלית שלך לא תוכר כפטנט. כך, למשל, תיאוריה מדעית שפיתחת או זן חדש של צמח או בעל חיים שגילית אי שם לא יוכלו לשמש כקניין רוחני שלך ולא יזכו להגנה שמעניקה ההכרה בהם כפטנט. בפועל, המבחן העיקרי והחשוב ביותר הוא המקוריות. על פניו נראה כי זהו שלב פשוט- אך לא כך הדבר. קשה מאד לברר האם יש פטנט דומה והאם אכן מדובר בהמצאה מקורית וחדשנית. לשם כך יש לפנות לאנשי מקצוע- זהו השלב הבא.

למה חשוב לרשום פטנט?

בטרם נעבור לשלב השני בתהליך יצירת פטנטים עלינו להבין מה מעניקה ההכרה של פטנטים? מדוע מי שעוסק בפיתוח פטנטים לא יכול פשוט לעסוק בבניית תכנית עסקית, עיצוב ממשק משתמש, תכנון הנדסי וכדומה, ולעבור ישר לייצור הנדסי ופיתוח מוצרים ושיווקם? מדוע בכלל להתעכב על רישום פטנט? התשובה היא- בלעדיות. מי שהוגה תהליך או מפתח מוצר שיוכר כפטנט יוכל ליהנות מבעלות בלעדית עליו. בפועל משמעות הבעלות היא היכולת של הבעלים למנוע מאחרים לייצר  מוצר או תהליך דומה, למכור את המוצר או התהליך או לעשות בהם שימוש כלשהו, מה שימריץ אותו להשקיע בפיתוח המוצר בציפייה לרווח עתידי.

שלב שני - פנייה לאנשי מקצוע

זהו שלב מרכזי וחשוב של כל פיתוח פטנט. רישום פטנט לא יוכל להתקדם לשום מקום בלי עזרתו המקצועית של עורך פטנטים. עוד לפני שלב בניית תכנית עסקית, זיווד אלקטרוני, בניית אב טיפוס, ייצור המוני, תכנון הנדסי ופיתוח מוצרים- תתחילו בפנייה לבעל מקצוע מומחה בתחום שבזכות הידע, הכלים והמיומנויות שבידיו יסייע לכם בכל אלה. עורך פטנטים הוא אדם שעבר הכשרה בתחום והוא בעל ידע טכנולוגי ומשפטי הכרחי. עורך הפטנטים יסייע ברישום הפטנט בארץ ובעולם ויבטיח את זכויותיך. כדי ליהנות מהגנה מוחלטת רצוי מאד לבחור עורך פטנטים ותיק בעל ידע וניסיון רחבים. הליך פיתוח ורישום פטנט כרוך בהוצאות עצומות ואין להסתכן בשכירת שירותיו של עורך פטנטים שאיננו מן השורה הראשונה. ייתכן גם שתזדקק לשירותיהם של אנשי מקצוע נוספים, דוגמת עורך דין שיחתים את הצדדים השונים על הסכם סודיות; דוגמת אנשי מקצוע כגון מומחים בתחום זיווד אלקטרוני שיסייעו בפיתוח מוצרים ועוד.

שלב שלישי - רישום פטנט

הליך זה חשוב ביותר - בלי הרישום לא יוכל המוצר או התהליך לקבל הכרה כפטנט וכל מתחרה יוכל "לגנוב" את הרעיון ולהתחיל בפיתוח מוצרים דומים ובייצור המוני ושיווק שלהם. ההליך מתחיל בהגשת בקשה לרישום פטנט לרשות הפטנטים. על הבקשה להיות מפורטת כך שבוחן הפטנטים - בעל מקצוע מומחה בתחום - יוכל להבין במה דברים אמורים ויהיה לו קל לקבוע האם ההמצאה עומדת בכל הקריטריונים והנה חדשה, מועילה, ניתנת לשימוש תעשייתי ובעלת התקדמות המצאתית. עוד תכלול הבקשה תביעות לבלעדיות שיקבעו את גדרי מגבלות השימוש ויגדירו את היקף הבלעדיות של בעל הפטנט על השימוש בפטנט. אם ההמצאה עומדת בדרישות החוק ונמצא כי היא ראויה להכרה כפטנט יפורסם אודותיה ברשומות, כך שיוכלו להתקבל התנגדויות להכרה זו. אם לא הוגשו התנגדויות למתן הפטנט על ידי אדם כלשהו תוך 3 חודשים מיום הפרסום התהליך יושלם והפטנט יוענק. אם תוגש התנגדות היא תידון והמשך התהליך יהא בהתאם להכרעה. לאחר רישום הפטנט הוא ייהנה ממעמדו זה למשך 20 שנה מיום הגשת הבקשה לפטנט. חשוב לקחת בחשבון ששלב זה של רישום הפטנט מרגע הגשת הבקשה ועד לרישום הסופי אורך זמן רב - מינימום שנתיים. כדי להבטיח זכות בלעדית על המוצר יש לרשמו כפטנט גם במדינות אחרות.

שלב רביעי - בניית אב טיפוס

את אב הטיפוס אולי תצטרכו לבנות כבר בשלב הבקשה לרישום פטנט. לעתים רק בשלב הרעיון ניתן לרשום פטנט אך לעתים נדרשת בנייתו של דגם כדי להתרשם מהמוצר ולקבוע גורלו. בשאלה זו וגם בהפקת העניין יסייע לכם עורך הפטנטים. בשלב זה תזדקקו לחברה הנותנת שירותים בתחום בניית דגם ואב טיפוס לפטנטים. ישנן חברות רבות בישראל המציעות שירותים של פיתוח, עיצוב ויצירת מוצרים או תהליכים בתחומי פלסטיקה ומתכת, מחשבים ומיקרו מחשבים, מכשור ובקרה, חשמל ואלקטרוניקה, תוכנה, חומרה, אוטומציה ומכניקה ואופטיקה. אם מדובר בפיתוח מתחום האלקטרוניקה, המחשבים והתקשורת יש להקפיד גם שיבוצע זיווד אלקטרוני וכי יתבצע עיצוב ממשק משתמש אופטימלי. ישנן חברות המציעות את כל השירותים שלהן אתה זקוק בשלב זה - פנה לאחת מהן או הרכב צוות יועצים ומומחים בתחום שונים. המומחים הנחוצים לך הם מומחים בתחום משפטי; מומחים בתחום עסקי מסחרי כלכלי; ומומחים בתחום הטכנולוגי תעשייתי.  מומחים אלה ילוו אותך גם בשלב הבא. 

שלב חמישי - ייצור המוני

רבים חושבים שהשלב הקשה ביותר הוא שלב אישור ורישום הפטנט. הם טועים. זהו לא שלב מרכזי בתהליך. יזמים רבים שהשקיעו הון בתחילת הדרך או מגיעים לשלב מימוש הפטנט - שלב המסחר במוצר או בתהליך, מתייאשים ומוותרים. הרווח האמתי טמון בשלב המסחר, השלב שבו נגמר שלב ייצור פטנטים ורישום פטנטים ויש מעבר להפיכת אבטיפוס שעבר תכנון הנדסי מוקפד למוצר המיוצר בייצור המוני. בשלב זה מושגים כגון זיווד אלקטרוני, בניית תוכנית עסקית, שיווק, עיצוב, עיצוב ממשק משתמש ועוד-ועוד עפים לאוויר- זה אכן מאיים ומפחיד אבל לא מסובך כפי שזה נשמע.
למעשה, שלב זה הוא "שלב התכל'ס". פיתוח המיזם מבחינה מסחרית ותרגום ההמצאה להכנסה ורווח. בשלב זה עליכם להתחיל במקביל או לאחר רישום הפטנט - בהתאם להמלצתו של עורך הפטנטים. זהו השלב שבו תזדקקו לשירותיהם של אנשי מקצוע רבים שליוו אתכם בעת בניית האבטיפוס; זהו השלב בו תעסקו בגיוס הון ומשאבים; זהו השלב בו תגייסו שותפים עסקיים למיזם שלכם; זהו השלב בו אולי גם תעבירו את זכויות פיתוח המוצר לאחרים תמורת תגמולים. 
לסיכום, בכל אחד משלבי פיתוח פטנט - החל משלב הרעיון, עבור בשלב הרישום וההכרה וכלה בשלב הייצור והשיווק- נדרשים  מהיזמים מעוף, יצירתיות, סבלנות, הון, נכונות ותעוזה. כל אלה לצד אנשי מקצוע מומחים ומנוסים יסייעו לכם להפוך המצאה מקורית להון עצמי. כל שצריך הוא לדעת ולהעז. 

אנשים שחיפשו סוכני פטנטים, פיתוח פטנטים וזכויות יוצרים חיפשו גם

מצא סוכני פטנטים, פיתוח פטנטים וזכויות יוצרים באזורך

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist