כתבות בנושא לימודי קוסמטיקה ואיפור - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

איך לבחור בית ספר ללימודי קוסמטיקה?

השלב הראשון עבור מי שמעוניין להתחיל ללמוד במסלול לימודי קוסמטיקה, הוא להחליט באיזה בית ספר הוא בוחר לקבל את הכשרתו. המציאות מראה שבישראל יש לא מעט מוסדות המציעים לימודי קוסמטיקה, על נגזרותיהם השונים: איפור, קוסמטיקה רפואית, טיפוח, ציפורניים וכיוצא בזה. ריכזנו עבורכם טיפים חשובים לבחירת בית הספר האידיאלי עבורכם.

בכתבה זו:
הכול מתחיל מתוכנית הלימודים | סגל המרצים | התרשמות ישירה | בלימודי קוסמטיקה, הגודל כן קובע | הגורם שמאחורי בית הספר | דרישות הקבלה | סוגיית הזמינות

אחד המאפיינים הברורים של העידן הנוכחי הוא החשיבות הרבה שמושמת בו על המראה החיצוני של האדם. היופי הפך לאידיאל, וגם מי שכבר ניחנו מראש בנתוני פתיחה מרשימים במיוחד, אינם זוכים להנחות ולהקלות, ונדרשים אף הם למראה מוקפד, מרשים, ו...כן, פעמים רבות גם מאופר. תנאים אלה העלו את קרנם של מומחי הקוסמטיקה למיניהם. אז מה בעצם צריך לדעת לפני שמחליטים לבחור בלימודי קוסמטיקה? 

הכול מתחיל מתוכנית הלימודים

קוסמטיקה, כאמור, היא תחום רחב בכל קנה מידה. גם כאשר מחליטים על תחום ספציפי שבו רוצים להתמקצע, ייתכנו הבדלים לא מעטים בתוכניות הלימודים. כצעד ראשון, מומלץ לוודא כי תוכנית הלימודים במוסד הלימודים האמור, מפוקחת על ידי משרד הכלכלה  שאחראי בפועל על הכשרות מקצועיות רבות בישראל. אפשר בהחלט, בהמשך לכך, לסקור את תוכנית הלימודים ביחס לשנים קודמות, כאשר השאיפה היא לתוכנית עדכנית ככל האפשר, כיאה לתחום דינמי ועשיר בחידושים ובפיתוחים כמו תחום הקוסמטיקה.
 
על כל פנים, תוכנית לימודי קוסמטיקה טובה באמת, כוללת בתוכה מספר מישורים משלימים: ראשית, הבסיס התיאורטי, שצריך כשלעצמו להיות מגוון ומעשיר. לאחר מכן, אין לוותר על ההדרכות של אנשי המקצוע, וזאת לקראת השלב השלישי - והוא התנסות של התלמידים הלכה למעשה בביצוע הטכניקות והטיפולים השונים. תוכנית לימודים שבה בכל שיעור ושיעור מושם דגש על כלל ההיבטים, תהיה מומלצת לבחירה.
 
דגש אחר צריך להיות מושם על משך הלימודים. אם לוקחים לדוגמה לימודי איפור, הדרישות המקובלות של משרד הכלכלה הן ללימודים של 112 שעות לפחות. זהו פרק הזמן שיאפשר להעביר את כל ההיבטים התיאורטיים של התחום, ולספק מספיק זמן גם להתנסויות מעשיות של התלמידים. לימודי קוסמטיקה רפואית, כדוגמה נוספת, הם מקיפים יותר, ולכן צריך לצפות ל-700-800 שעות לימוד לפחות.

סגל המרצים

התייחסות ניכרת בבחירת בית ספר ללימודי קוסמטיקה צריכה לקבל צוות המרצים שלו. עקב העובדה שמדובר בתחום מעשי, ברור שהשאיפה הברורה היא לאנשים שמגיעים מתוך המקצוע, אך גם בקיאים בהיבט האקדמי שלו. פרופיל מוצלח מאוד של מורה הוא הכשרה אקדמית של בית ספר מקצועי אחד (עם עדיפות ליותר), וחמש שנות ניסיון, לפחות, בתחום. 
 
בנוסף על כך, ובהמשך לתוכנית הלימודים, מומלץ לוודא כי סגל המורים או המרצים אכן מקיף את כל הנגזרות השונות של התחום - סגל שבו לכל המורים הכשרה דומה, מחטיא את המטרה, ועלול לפגוע בערך המוסף שיקבלו התלמידים בכל קורס וקורס. לכן, עוד לפני שמחליטים על בית הספר, יש לבקש פירוט לא רק של תוכנית הלימודים, אלא גם של סגל המרצים. וכן, זה הרגע בו אפשר "לגגל" על כל אחד מהמרצים, וללמוד כל מה שחשוב לדעת עליו.

התרשמות ישירה

נקודה חשובה נוספת היא שניתן ואף מומלץ לבקש מבית הספר לאפשר לכם לצפות בשיעור מן המניין, במסגרת אחת מתוכניות הלימודים שלו. לא בשיעורי התנסות מיוחדים, שלא בהכרח מבטאים את המציאות, אלא בשיעורים "אמיתיים". כך ניתן להתרשם מרמת המרצים, מתכני הלימודים ומאופיים, מהאווירה בכיתת הלימוד ומשאר סוגיות שיכולות בהחלט להשפיע על הבחירה.
 
כאשר מבקרים בבית הספר, אפשר בהחלט לתשאל את התלמידים הלומדים בו ביחס אליו. לשאול מהי התרשמותם, באיזו מידה הם שבעי רצון מבית הספר וכיוצא בזה. לא פעם, תשובות התלמידים יכולות להטות את כף המאזניים, לכאן או לכאן.

בלימודי קוסמטיקה, הגודל כן קובע

לימודי קוסמטיקה, כפי שתיארנו מעלה, משלבים בין ידע תיאורטי נרחב, לבין התנסות מעשית שאינה בטלה בשישים כלל וכלל. עקב המבנה הזה של תוכנית הלימודים, הרי שמבחינת מספר התלמידים דומה כי כל המוסיף גורע. חשוב לזכור כי כל תלמיד צריך להיות פעיל מאוד, ולכן ההדרכה האישית היא אחד הפרמטרים המרכזיים בדרך להכשרה המוצלחת שלו. במילים אחרות: השאיפה היא לכיתות קטנות ככל האפשר, שיאפשרו יחס והדרכה אישיים.
 
על איזה סדר גודל של קבוצות מדובר? ובכן, לימודי קוסמטיקה כמכלול הם אידיאליים כאשר מספר התלמידים בהם אינו עולה על תריסר. בהכשרות נקודתיות יותר, דוגמת איפור, רצוי שהקבוצות יהיו קטנות עוד יותר: למשל, עד שלושה או חמישה תלמידים. כאשר הקבוצה גדולה יותר, מומלץ לוודא לכל הפחות שבנוסף למורה יש מתרגל או מספר מתרגלים אשר עוברים בין התלמידים, מדגימים, מסבירים ומסייעים להם בהתנסויות השונות.

הגורם שמאחורי בית הספר

ברמה העקרונית, אפשר למצוא כמה סוגים של בתי ספר לקוסמטיקה בישראל. אבחנה חשובה ביותר היא בין בתי ספר או מכללות המוקמים באופן עצמאי, שמטרתם לאפשר הכשרה מעשית במקצועות היופי השונים, לבין מוסדות אשר מאחוריהם עומדת חברת קוסמטיקה (למשל, בתחום האיפור). בעיני רבים, ההמלצה היא לבחור בבתי ספר מהסוג הראשון, מכיוון שתוכניות הלימודים שבהם נוטות להיות עשירות מעט יותר, וכך ההכשרה עצמה מקיפה יותר.
 
ניתן להדגים זאת באופן הטוב ביותר באמצעות חומרי העבודה, הנכללים לרוב במסגרת התשלום עבור בית הספר. כאשר המדובר הוא בבית ספר של חברת קוסמטיקה, השימוש ייעשה, מטבע הדברים, אך ורק בחומרים ובמוצרים שלה. אפילו אם אלה איכותיים, העובדה היא שבמצב הזה התלמידים לא נחשפים לכלל האפשרויות בתחום, "מפספסים" טכניקות או מוצרים יעילים, וכך גם המענה שהם ייתנו כאנשי מקצוע, לאחר הלימודים, עלול להיפגע במידה לא מבוטלת.
 
על כל פנים, מומלץ לוודא שהערכה שמקבלים היא המקיפה ביותר, ושהיא תכלול את כל מה שזקוקים לו לצורך השיעורים, כמו גם ההתנסות המעשית לאחר שעות הלימודים. לא פעם, מאחורי מחיר זול של בית ספר מסתתרת העובדה שהוא לא מספק חומרים חשובים, אשר רכישתם מייקרת מאוד את מחיר הלימודים.

דרישות הקבלה

לימודי קוסמטיקה נחלקים למגוון תחומים, כל אחד מהם פונה במהותו לקהל יעד אחר: אלא שגם המדיניות של בתי הספר עצמם, בנוגע לתנאי הקבלה שבהם נדרשים התלמידים לעמוד, אינה בהכרח קבועה, והיא נתונה לשיקול דעתם הבלעדי.
 
בתחום הקוסמטיקה, כמו בכל תחום אחר, יש בתי ספר שבהם סף הקבלה נמוך יחסית,  ולעומת זאת בתי ספר שבהם הדרישות נוקשות פי כמה. לרוב, קורסים בסיסיים לא יצריכו לעמוד בתנאים נוספים מלבד תעודת בגרות מלאה, אך קורסים מתקדמים יותר יצריכו מעבר של קורסים קודמים, או, כאמור, עיסוק במקצוע הלכה למעשה - דוגמה מובהקת לכך היא לימודי קוסמטיקה רפואית. ריאיון קבלה הוא דרישה לגיטימית בהחלט מצד בתי הספר השונים, כדי להתרשם וללמוד על טיבם של המועמדים.

סוגיית הזמינות

לימודי קוסמטיקה מתפרשים לרוב על פרק זמן של כמה חודשים עד כשנה וחצי, כאשר מסלול מקובל מבוסס על מפגשים שבועיים. למרות שאין המדובר בתוכנית עמוסה יתר על המידה, מומלץ להעניק חשיבות גם לרמת הזמינות של בית הספר. ראשית, כמובן, מבחינת המרחק. בישראל יש בתי ספר לקוסמטיקה בכל אזור, כך שמומלץ להתחיל את החיפושים מעיר המגורים עצמה, או בסביבה הקרובה. קורס בקצה השני של מדינת ישראל, גם אם איכותי, מומלץ הרבה פחות.
 
מתכונת הלימודים מהווה אף היא משתנה שצריך להיות מרכזי בבחירת בית הספר. יש בתי ספר המציעים מסלולי בוקר, ולעומתם אחרים שבהם הלימודים מתקיימים בשעות הצהריים או הערב. מכיוון שאחוז ניכר מהפונים ללימודי קוסמטיקה מחזיק במשרה מסוימת, מנהל משפחה או אפילו לומד לימודים אקדמיים או מקצועיים אחרים, מומלץ לוודא כי תוכנית הלימודים אכן מתאימה ללוח הזמנים. כמובן שבית ספר שמציע מספר מסלולים לבחירה, מהבחינה הזו, יכול בהחלט לקבל עדיפות.
 

אנשים שחיפשו לימודי קוסמטיקה ואיפור חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist