כתבות בנושא חברות השקעות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

איך בוחרים בית השקעות? כל השיקולים לבחירה מוצלחת

לבית ההשקעות, ובטח ליועץ ההשקעות או למנהל תיק ההשקעות, שתבחר, יש חשיבות עצומה, והשפעה לא מבוטלת על הסיכויים של ההשקעות שלך להצליח. בחירה של בית ההשקעות היא הבחירה הראשונה שתעשה בדרך לתשואה ולרווח, ואם תרצה תשואה מוצלחת, תצטרך לבחור חכם. יש לא מעט סוגים של בתי השקעות, וגם לא מעט שיקולים המשפיעים על הבחירה. אז איך בוחרים בית השקעות?

בכתבה זו:
שיקולים שכדאי לקחת בחשבון: | לסיכום

בחירת בית השקעות היא החלטה בעלת השלכות משמעותיות לטווח ארוך על מצבו הפיננסי של המשקיע. בידי גוף זה מופקדים כספים רבים, מתוך אמון מלא במומחיותם של נותני השירות במסגרתו. לפני שבוחרים בית השקעות, מומלץ להביא בחשבון את מכלול השיקולים שעשויים להשפיע על טיב השירות ועל תוצאות ההשקעה

שיקולים שכדאי לקחת בחשבון:

  1. בית השקעות פרטי, או בית השקעות בבנק: בכל בנק מסחרי יש אגף השקעות, שאנשיו אמורים לתת מענה למי  שיש בידיו סכום כסף שאותו הוא מעוניין להשקיע כדי להפיק רווח. לצדם פועלים גם בתי השקעות פרטיים שאינם במסגרת בנק, אלא פועלים כגוף עצמאי המספק שירותים שונים הנחוצים למשקיעים. השאלה הראשונה שתעבור לכם בראש בבואכם להשקיע, היא אם לבחור בבית השקעות פרטי, או בכזה המצוי בבנק האם שלכם. נחסוך לכם את ההתלבטות - אולי בית השקעות בבנק הוא יותר זמין, וייתכן שההשקעה דרכו היא יותר נוחה, אבל בית השקעות פרטי  עדיף על בית השקעות בבנק. לרוב, בעלי המקצוע שם (יועץ השקעות, מנהל תיק השקעות, אנליסט) הם יותר  מקצועיים ויותר מומחים; היחס שלהם ללקוחותיהם יותר אישי; העמלות לרוב נמוכות יותר ותיק ההשקעות יותר מגוון  וסביר שיניב תשואה גבוהה יותר. כמו-כן, בית השקעות בבנק לעולם לא יהיה אובייקטיבי לחלוטין, ועל אף שהדבר  איננו חוקי, נציגיו, פעמים רבות, ינסו לשווק לכם מוצרים של הבנק גם אם אינם אידיאליים עבורכם.
  2. ותק, מוניטין ומקצועיות: בתי השקעות ותיקים הנהנים מיציבות פיננסית ומתשתית מקצועית יציבה, הם הכתובת הנכונה עבור כל משקיע. 
  3. מדיניות השקעה: כמעט כל בית השקעות מנסח את ה"אני מאמין" שלו בברושורים או באתר האינטרנט. מידע זה,  לצד בחינה של קופות הגמל וקרנות ההשקעה המוצעות, ישפכו אור על הפילוסופיה ועל המדיניות של בתי ההשקעות המועמדים. יש כאלה עם מדיניות השקעה מגוונת, אבל לרוב תוכלו להבחין במגמה שלטת. תוכלו להתרשם מאפיקי השקעה מועדפים (מנייתיים או אחרים); מרמות הסיכון (סולידי או מעז); מהיקף ההשקעות (בארץ או גם בחו"ל);  מאפשרויות ההשקעה (שוק ההון בלבד, או גם נדל"ן) וכן הלאה. כדי לברר עוד על מדיניות ההשקעה, אפשר גם לשאול מהי אסטרטגיית בחירת הרכב תיק ההשקעות; מהם הקווים המנחים בזמני משבר; מהי שיטת העבודה של  מנהל תיק ההשקעות שאמור לטפל בך ועוד. לאחר שתבינו מהי הרוח הכללית הנושבת בבית ההשקעות, תוכלו להסיק אם היא מתאימה למה שאתם מחפשים.
  4. השירותים המוצעים: אם בידיך סכום כסף יפה להשקעה, עדיף שתבחר בבית השקעות שמציע כמה שירותים, לרבות ייעוץ השקעות, תחזיות ומחקר (אנליסטים), ניהול בית השקעות וברוקראז'. לתחזיות ומחקר, למשל, יש חשיבות  עצומה. בית השקעות ללא מחלקת מחקר יכול לתרום ללקוחותיו רק אם ירכוש שירותי מידע אלה מגורם חיצוני. על כן,  עליכם לוודא, בטרם ההתקשרות עם בית ההשקעות, כי יש מחלקת מחקר, ואם אין, אז לכל הפחות שיש קבלת מידע  שמתבססת על מחקרים, ניתוחים ותחזיות כבסיס להחלטות שיתקבלו בדבר ניהול ההון וההשקעות.
  5. ביצועים: זהו אחד האמצעים המרכזיים שיכולים לסייע לך לבחור בבית השקעות. אתה יכול לבחון את הביצועים של  בית ההשקעות לאורך השנים, וכך להתרשם ממידת המקצועיות של בית ההשקעות, ולהסיק לגבי הכדאיות של שכירת שירותיו. בדיקת הביצועים נעשית על ידי בחינה של התשואות לאורך שנים, כאשר יש לשים דגש לא רק על גובה התשואות, אלא גם על העקביות וההמשכיות. אם נראות תשואות יפות לאורך זמן, אפשר להסיק כי ביצועיו של בית ההשקעות ושירותיהם של מנהלי תיקי ההשקעות ראויים. יציבות והצלחה לאורך זמן, במיוחד תוך צליחה של משברים כלכליים, מצביעות על חוסן של בית ההשקעות, ומלמדות על כדאיות הבחירה בו.
  6. כלים פיננסיים המוצעים לקהל הלקוחות: יש לבדוק אילו אפיקי השקעה קיימים, ואם הם מתאימים לצרכים ולמטרות שלך. אם יש קופות גמל, קרנות השקעה (קרן נאמנות, קרן הון סיכון, קרן גידור), אפשרויות להשקעה בנדל"ן וכדומה,  ואם אלה מתאימים למטרות שאתה שואף להשיג באמצעות ההשקעה וליתר המאפיינים שלה ושלך.
  7. גובה העמלות ודמי הניהול: קבלת שירותים מאנשי המקצוע בבתי ההשקעות השונים, וביצוע פעולות פיננסיות -  כל אלה כרוכים בתשלומים שוטפים. יש עמלות על ביצוע פעולות שתלויות בפעולות ובביצוען, ויש דמי ניהול המשולמים  לגורמים הנותנים שירותים, כמו למשל ליועץ השקעות ולמנהל תיקי לקוחות. גובהם של העמלות ושל דמי הניהול  משתנה בין בנק לבנק, ומומלץ ביותר לבצע סקר שוק והשוואת מחירים כדי לזכות ב"עסקה המשתלמת ביותר". חשוב לדעת כי אפשר להתמקח על גובהם של חלק מהתשלומים השוטפים הללו, ואם בית השקעות מחזר אחריך, תוכל לנצל זאת ולהשיג הנחה משמעותית. עם זאת, זכרו כי לעתים רצוי לשלם הרבה כדי לקבל שירות טוב, ולכן אין לפסול  באופן מידי בית השקעות הגובה דמי ניהול ועמלות גבוהות, משום שייתכן שדווקא הוא יהיה אידיאלי עבורכם בשל מקצועיות ומוניטין שאין להם תחליף.
  8. שקיפות: ודאו כי בית ההשקעות מאפשר ללקוחותיו גישה מלאה ושוטפת לכל הנעשה עם הכסף שלהם. היום הדבר פשוט ביותר בזכות האינטרנט, מה שמצריך גם מתן שירותי תמיכה טכנית ללקוחות. ודאו מראש כי בכל רגע נתון  תוכלו לברר מה קורה; ודאו שתקבלו דיווח תקופתי ושתוכלו להבין כל עניין ולקבל מענה על כל שאלה.
  9. זמינות: ודאו כי לבית ההשקעות שירות לקוחות ראוי, וכי נציגי בית ההשקעות זמינים עבורכם, ומעניקים לכם שירות ראוי ויחס אישי. מעניין זה אתם יכולים להתרשם כבר בהתחלה. הגיעו לבית ההשקעות והתרשמו מהיחס ללקוחות השוהים בו. בעת תשאול נותני השירותים בפגישת ההיכרות, שימו לב כיצד מתייחסים אליכם. הקשו על הדוברים  בשאלות, ובחנו אם הם עונים עליהן באופן מספק. בקשו פרטי התקשרות, ונסו אחר כך לבדוק את זמינותם של נציגי  בית ההשקעות. התרשמו עד כמה מנהל תיקי הלקוחות הוא אדם אדיב וקשוב שייתן לכם מענה בעת הצורך. לא רק המקצועיות חשובה, אלא גם הזמינות, השקיפות והיחס האישי.
  10.  

לסיכום

יש פרמטרים שונים ומגוונים שיסייעו לכם לבחור את בית ההשקעות שבו תפקידו את כספכם בתקווה שיניב רווח ותשואה. יש היצע רחב של בתי השקעות, ועליכם לבחון כמה דברים בטרם תבחרו אחד. מרבית הפרמטרים מתרכזים במקצועיות, איכות, זמינות ויעילות. אז לפני שתתחילו להשקיע, בדקו מה המוניטין של בית ההשקעות, מהי מדיניות ההשקעה  שלו, מהם הכלים הפיננסיים שהוא משווק, עד כמה נציגיו מקצועיים, אדיבים וזמינים ועד כמה השירותים שתקבלו שם מספקים אתכם (אל תשכחו לבדוק כמה שירותים אלה עולים). אחרי כל אלה, תוכלו להתפנות לעניין האמתי - להתחיל להרוויח. 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist