
מכונים רפואיים - רשימת השירותים הנפוצים
מכונים רפואיים רבים פזורים ברחבי הארץ ומיועדים לתת מענה למגוון רחב של צרכים בתחום הבריאות. מכונים אלה - חלקם פרטיים וחלקם ציבוריים, ולפני שמגיעים אליהם כדאי לדעת עם אילו גופים יש להם הסדרי תשלום. על השירותים השונים שאפשר לקבל במכונים רפואיים, ועל ההבדלים בין מכון רפואי פרטי ובין מכון רפואי ממשלתי, בכתבה שלפניכם
מרכז רפואי הוא מרכז שבו ניתנים מגוון שירותים רפואיים תחת קורת גג אחת. היתרון הבולט של מרכז כזה הוא הגישה הנוחה, בדרך כלל, הסדר והיעילות שבמקום. אם בחרתם להגיע למכון פרטי, תוסיפו סטנדרטים גבוהים של מראה ועיצוב וכן של שירות אדיב ומהיר במיוחד. המרכזים הרפואיים נחלקים לשני סוגים עיקריים: מרכזים רפואיים ממשלתיים-ציבוריים ומרכזים רפואיים פרטיים.
מרכז רפואי ממשלתי
מכון רפואי פרטי
מרכזים רפואיים פרטיים ממוקמים לרוב במקומות נוחים להגעה, והם מציעים שירות מקצועי, טכנולוגיה מתקדמת ושירותיות ברמה גבוהה במיוחד. אל המכון הרפואי מופנים על ידי קופות החולים או על ידי חברות הביטוח שנמצאות עם המכון בהסדר כספי, או לחילופין פונים למכון באופן פרטי. מכון רפואי מציע אשפוז פרטי בתנאים נוחים ובסטנדרטים גבוהים. מכונים רפואיים מעניקים שירותים במגוון תחומים ובהם: פריון, דימות, היריון, אונקולוגיה, דיאליזה, ריאות, לב, פסיכולוגיה, התפתחות הילד, נוירוכירורגיה, אורולוגיה, נוירולוגיה, אורתופדיה, עור ומין, עמוד שדרה, גינקולוגיה, גנטיקה, הרדמה ועוד-ועוד.
אז איך תבחרו מכון רפואי?
- הכי פשוט זה לחפש בגוגל, להתרשם מן ההמלצות וכן מהמקום ומשירותיו. אחרי כן עברו לשלב ההמלצות האישיות, משמע התעניינו בקרב חברים ומשפחה והכי חשוב בררו עם הרופא המטפל שלכם. במרבית המקרים הם ישמחו להמליץ על מכון זה או אחר.
- השאלות שאתם חייבים לשאול את הממליצים: האם היחס היה אדיב והאם השירות יעיל וטוב? האם סופקו כל ההסברים בצורה נהירה, ברורה ומפורטת הן לגבי התהליך הרפואי הן על תופעות הלוואי? איזו תמיכה מוצעת במקום לאחר טיפול רפואי? מה משך הזמן שיש להמתין לתור והאם הצוות סבלני ונעים?
- לכו לפגישת ייעוץ ובחנו את הרופא המייעץ - האם הוא מספק את כל המידע הנדרש? האם השיב על שאלותיכם? האם היה אדיב? האם הוא בעל ותק מקצועי מספק?
- ודאו שיש ברשות המכון הרפואי רישיונות פעילות והסמכות רפואיות של נותני השירותים השונים.
- ודאו שהמרכז הרפואי מוכר על ידי משרד הבריאות.
- בררו לגבי הניסיון הרפואי של הרופא שמבצע בכם את ההליך הרפואי וכן של המרדים.
- ודאו כי האדם שעמו אתם נפגשים, הוא אכן האדם שיבצע בכם את ההליך הרפואי.
- הגורם הכי חשוב נוגע למקצועיות ולניסיון הצוות הרפואי, ולכן כדאי לברר על אנשי הצוות ולבדוק מי עומד בראשו ואילו 'קבלות' יש להם.
- התרשמו מהציוד הרפואי במקום. אל תתביישו לברר לגבי ציוד מודרני וטכנולוגיה מתקדמת ולוודא שהם בעלי תו תקן ישראלי.
- השוו בין כמה מכונים, קבלו המלצות, התרשמו ורק אז בחרו מכון רפואי.
בית חולים פרטי - מה הוא מציע?
מכון רפואי - התמקצעות
מה זה אומר מכון רפואי שמתמחה בתחום עיקרי אחד? למשל הדמיה. במכון שכזה יאוגדו כל סוגי הבדיקות האפשריות שנוגעות לדימות (רנטגן). במכון שכזה יימצאו מערכות ממוחשבות וחדישות, רדיולוגים ואנשי רנטגן.