מתוק לו מתוק לו - מתכונים מתוקים לחולי סכרת

מי אמר ש'ללא סוכר' זה לא טעים? יש שלל מתכונים נהדרים, טעימים ואפילו מתוקים, שגם חולי סכרת יכולים ליהנות מהם. אל תגידו שלא ידעתם
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג יועצי תזונה

סכרת היא מחלה מטבולית המאופיינת בריכוז גבוה של גלוקוז בדם ובשתן. ארגון הבריאות העולמי מכיר בשלוש צורות עיקריות של סוכרת: סוכרת מסוג 1, סוכרת מסוג 2 וסוכרת בהיריון‏. הסימנים שונים, הביטוי דומה ובאופן כללי ניתן לומר כי הסכרת, באשר היא, נגרמת בגלל בעיה בייצור האינסולין או בקליטתו בגוף. תהא הסיבה אשר תהא, 'האנשים המתוקים' הללו לא צריכים להסתפק באוכל "בריא" בלבד ובהחלט יכולים ליהנות מקינוחים שווים.
 
30 שניות על תחליפי סוכר
ראשית, חשוב לדעת כי ניתן לאפות ללא סוכר. נכון, אפייה שכזו מצריכה תחליפים מתוקים אך ישנם רבים שאינם נופלים מהסוכר עצמו. היות וכל תחליף מגיע עם טעם משלו, מומלץ מאוד לנסות ולראות מה הכי טעים לכם. אחרי שתבדקו את האפשרויות הקיימות בשוק ותגיעו לתחליף הנבחר, היצמדו אליו ולימדו את כמויות ההמרה שלו כדי שתדעו להשתמש בו בכל מתכון. בין התחליפים המתוקים הקיימים היום בשוק ניתן למצוא: כמו סוכר, סוכרזית (בטבליות וגם בנוזל), דיאטיפ, סטיביה ועוד. 

אז מה עושים עם כל הטוב הזה (או – מה אוכלים?)

עוגת תפוחים ללא סוכר
המצרכים: 
חצי כוס מיץ
4 ביצים
3 כוסות קמח תופח
1 כף תמצית וניל
חצי קליפת לימון מגוררת
1/2 כוס שמן
1/2 קילו תפוחי עץ (מהסוג האהוב) פרוס וקלוף 
וארבע כפות דיאט טיפ או תחליף שווה ערך לו (שימו לב להמרות המצוינות ע"ג האריזות)

אופן ההכנה: יש לערבב את כל המצרכים, להעביר לתבנית בגודל בינוני ולאפות בחום של כ 180 מעלות, כחצי שעה (בדקו שהקיסם הננעץ יבש).

עוגת תפוחים
משובחת. עוגת תפוחים ללא סוכר.

סופגניות ללא סוכר
המצרכים: 
1/2 כוס תחליף סוכר
50 גר' שמרים 
קילו קמח
1 כף מלח שטוח
תמצית וניל
2 ביצים + 2 חלמונים
2 כוסות חלב דל 
שמן לטיגון 
סוכרזית
ריבת לייט בטעם אהוב 
100 גרם שמן צמחי

אופן ההכנה: לערבב את כל הרכיבים ולהוסיף לסירוגין את החלב, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. לכסות ולהתפיח (כשעתיים). לקרוץ לכדורים בגודל הרצוי ולטגן בשמן חם ועמוק, ולאחר מכן להזריק (בעזרת מזרק רפואי פשוט) ריבת לייט שבחרתם ולפזר אבקת סוכר מבית סוכרזית.

גביניות ללא סוכר
מצרכים לבצק: 
ביצה
כוס מים פושרים
רבע כוס שמן
קורט מלח 
2 כפות תחליף סוכר
חצי קילו קמח
כפית תמצית וניל.
מצרכים למילוי: 
2 חבילות גבינה 1/2% (מומלץ עד 2%)
חלבון+ ביצה
כף תמצית וניל 
כף תחליף סוכר

הכנת הבצק: הכניסו את כל החומרים, מהיבש לרטוב, וערבבו. תנו לבצק "לנוח" ולאחר מכן רדדו על משטח מקומח וחלקו בסכין לריבועים. הניחו מעט (כפית גדושה) מהמלית במרכז כל ריבוע וסגרו בצורת "כיס". הברישו אותן בביצה.
אפיית הגביניות: הכניסו לתנור חם (חום נמוך מאוד) להתפחה של רבע שעה ואז הגבירו לחום 180 – 190 מעלות עד לאפיית הגביניות.
 
בצק ללא סוכר
המצרכים: 
כוס קמח
כפית שטוחה של מלח
חצי כפית תחליף סוכר
100 גרם מחמאה 
קצת פחות מרבע כוס מים קרים

אופן ההכנה: הכניסו למעבד מזון את התחליף סוכר, הקמח והמלח לשלושים שניות והוסיפו את המחמאה המומסת לעוד כעשרים שניות. אחרי כן, הוסיפו בהדרגה את המים עד שהבצק יהפוך אחיד וצרו כדורים בגודל רצוי. עטפו בניילון נצמד וקררו למשך שעה וחצי במקרר. לאחר מכן רדדו את הבצק על משטח מקומח, רפדו את התבנית המשומנת (קלות) ואפו בחום בינוני של 180 מעלות, כחצי שעה לערך.
 
בצד ללא סוכר
הסוד טמון בבצק. בצק ללא סוכר

עוגת שוקולד ללא סוכר
מצרכים: 
2 חבילות (200 גם) של שוקולד מריר ללא סוכר שבור לקוביות 
שליש כוס שמן 
תחליף סוכר לרבע כוס סוכר 
5 ביצים 
4 כפות קמח 
80 גרם שקדים טחונים

אופן הכנה: המיסו את השוקולד (לא על האש) והוסיפו את השמן. בקערה נפרדת הפרידו את הביצים וטרפו את ה'סוכר' והחלמונים, הוסיפו את השוקולד והשקדים והמשיכו לערבב. בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים והוסיפו בתנועות קיפול עדינות לתערובת השוקולד. הכניסו לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות, כחצי שעה.
 
עוגיות חמאה עם כל טוב ללא סוכר (וליתר דיוק עם פיסטוק, פקאן ושקדים)
מצרכים: 
80 גרם מחמאה 
כוס תחליף סוכר
3 ביצים 
5 כוסות קמח תופח 
250 גרם של פיסטוק, פקאן ושקדים

אופן ההכנה: ערבבו את החמאה והסוכר, הוסיפו את הקמח, ה"כל טוב" והביצים עד לקבלת עיסה אחידה. חלקו לחמש וגלגלו כל אחד מהם לגלילים, עטפו בניילון נצמד והכניסו למקפיא לשלוש עד ארבע שעות. הוציאו ופרסו אותם, הניחו בתבנית ואפו ב-160 מעלות כרבע שעה.

עוגת גזר
מצרכים: 
2 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס תחליף סוכר
כוס קמח תופח
1/2 כפית סודה לשתייה
1- 2 כפית קינמון (לפי הטעם)
1/2 כוס שקדים קצוצים/אגוזים קצוצים/פיסטוקים קצוצים (לפי הטעם האישי)
3 גזרים מגוררים דק

אופן ההכנה: לערבב הכל יחדיו ולאפות בתנור חם ב-170 מעלות כחצי שעה.

עוגת גזר
שתהיו בריאים. עוגת גזר.

עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא יועצי תזונה
האם המאמר עזר לך?