כתבות בנושא תנורים תעשייתיים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

תנור תעשייתי - כל מה שצריך לדעת על תחזוקת התנור

תנור תעשייתי, מעצם ייעודו, לוקח חלק בלא מעט תהליכים תעשייתיים. בין אם המדובר הוא בתנור אפייה למסעדות, בתנור חימום, בתנור התכה או בכל תנור אחר, ברור שנדרש מהם להיות האיכותיים ביותר, ולבצע את עבודתם ביעילות הגבוהה ביותר. כיאה למחיר הרכישה הגבוה של תנורים לתעשייה, ברור גם מדוע השאיפה של כל חברה או מוסד שבאמתחתם תנור שכזה, היא לשמור עליו לאורך זמן, משימה שאינה פשוטה על רקע השימוש התדיר בהם ופוטנציאל הנזק הגבוה. כיצד בכלל אפשר לשמור על תנורים לתעשייה? לפניכם טיפים המתייחסים לסוגי התנורים הנפוצים ביותר

בכתבה זו:
ניקוי לכלוך: שיטות מסורתיות | מניעת תקלות בגופי חימום | החיבור כן קובע | אז איך מתחילים?

תנורים תעשייתיים נועדו לפעול במשך שעות ארוכות מדי יום, ולעתים גם בעוצמות גבוהות במיוחד. המשמעות הישירה של כך היא שכדי למנוע נזק נקודתי או מצטבר לתנורים, צריך לשים את סוגיית התחזוקה שלהם בראש המעיינים. במקרה של תנורי אפייה מקצועיים,  ובייחוד במקרה של תנורי שריפה (הלוא הם כבשנים), יש לנקות את התנור מדי יום. זאת,  כדי להוציא את האפר ואת שאריות הפחם אשר עלולים להצטבר בדפנות התנור, לחדור  למערכות חיוניות בתוכו או אפילו להוציא את התנור מכלל שימוש כלל.
 
שימו לב שיש תנורים המאופיינים לא רק בגודל מרשים, אלא גם בעדינות קיצונית.  המשמעות היא שפעולה לא נכונה במהלך הניקיון והתחזוקה שלהם, לא כל שכן שימוש  בחומרים שאינם מתאימים לסוג הספציפי של התנור, עלולים לחולל נזק מהותי. אחת  הדילמות המשמעותיות נוגעת לטיב החומרים, עם הבחנה בין חומרי ניקיון כימיים לבין  חומרים "ידידותיים" יותר, לאדם ולתנור גם יחד. יש להתבונן על סוגיה זו לצד בחינת היעילות של חומרי הניקיון.
 עקב כל אלה, בלא מעט מפעלים ומוסדות, הבחירה היא לפנות לחברות מקצועיות הפועלות בתחום, ואשר לוקחות על עצמן את משימת התחזוקה או הניקיון, באופן נקודתי או שוטף.

ניקוי לכלוך: שיטות מסורתיות

תנור תעשייתי, בדומה לזה המאפיין את המגזר הביתי, מורכב מכמה חומרי גלם עיקריים, וברור שהתחזוקה של כל אחד מהם צריכה להתבצע בנפרד, תוך התבוננות על המאפיינים  הבסיסיים של החומר שממנו עשוי התנור. בכל מקרה, יש כמה טכניקות יעילות להתמודדות  עם כתמים או עם לכלוך עיקש, שעלול לאפיין את התנורים באינספור מקרים.
מלבד חומרי הניקיון עצמם, השימוש במים חמים יכול להוכיח את עצמו כיעיל לצורך  ההתמודדות עם הלכלוך, בייחוד כשמדובר בלכלוך "פשוט" יחסית להסרה, או בכזה שלא הספיק להצטבר במשך פרק זמן ארוך מדי בתנור. כתמים עקשניים יצריכו כבר את אותם  חומרי ניקיון מדוברים, כשפתרון אלטרנטיבי יותר, הוא הכנת תערובת של חומץ ומלח. 
כשזה נוגע לזכוכית, חלק בלתי נפרד בסוגים רבים של תנורים תעשייתיים, אפשר להשתמש בחומרי ניקיון ייעודיים, כמו גם בתערובת של מים עם אבקת אפייה.

מניעת תקלות בגופי חימום

כשתנור תעשייתי או ביתי מפסיק את פעולתו, או לכל הפחות מאבד את היעילות שלו,  ה"חשודים המידיים" הם גופי החימום שלו. אכן, מרבית התקלות בתנורים קשורות לגופי  החימום, וחלקן הגדול נובע מתחזוקה לא נכונה שלהם. סכנה משמעותית היא ספיגת לחות על ידי התנורים, מה שעלול להביא לקצר, להפסקת פעילותם של התנורים או אפילו לשיבוש פעילות המפעל כולו. 
 
כדי למנוע מצב מהסוג הזה, רצוי מפעם לפעם, ובעיקר בזמנים שבהם התנור לא נמצא בשימוש, להדליק אותו למשך כעשרים דקות, פעולה שתאדה מתוכו את כל הלחות. שימו לב שבמגזר התעשייתי, שבו התנור פועל סביב השעון במשך מרבית ימות השבוע, האופצייה  היעילה ביותר לבצע את הפעולה הזו, היא בזמנים שבהם שגרת העבודה במפעל יכולה  להפסיק לכמה שעות, או אפילו בסופי שבוע.

החיבור כן קובע

במקרים רבים, תנורים תעשיייתיים יהיו משתנה אחד במשוואת מוצרי החשמל של מפעל או של מוסד תעשייתי אחר, כך שהם יפעלו במקביל למכשירים אחרים. הדבר מביא, כמובן,  לפוטנציאל סכנה מסוים, כשגם כאן תרחיש הגיוני הוא קצר חשמלי, כתוצאה מעומס יתר. את  הבעיות האלה אפשר לצמצם, או אפילו למנוע לחלוטין, באמצעות העמדת התנור קרוב ככל  האפשר לנקודת החשמל (או הגנרטור), כאשר מומלץ גם שלא להשתמש במפצלים או בכבלים מאריכים.

אז איך מתחילים?

חשוב לציין, בנקודה הזו, כי הסקירה שהובאה כאן כללית במיוחד, ובוודאי שלא נכנסת לעובי הקורה. למעשה, קשה להעניק תשובה חד משמעית לסוגיית התחזוקה של תנורים תעשייתיים, מכיוון שמדובר בנושא רחב לכל הדעות. לכל תנור, בהתאם לסוגו או אפילו בהתאם לדגם הספציפי שלו, יש הנחיות תחזוקה ספציפיות משלו, אשר מפורטות בוודאי בחוברת ההוראות שלו. הוראות אלה יתייחסו בוודאי גם למועדים שבהם נדרש לבצע בדיקה  תקופתית של התנור, וכמובן שאין לוותר על בדיקה חיונית זו.
 
על כל פנים, מומלץ שלא לתפעל את התנורים מבלי שיודעים כיצד התחזוקה שלהם צריכה להתבצע, מכיוון שמצבים אלה כוללים בתוכם פוטנציאל סיכון שאינו מבוטל כלל וכלל. רצוי  להתייעץ גם עם החברות הפועלות בתחום ומשווקות את המכשירים האלה, טרם הרכישה,  כשהבחירה צריכה להיות בחברות המציעות לא רק אחריות ארוכת שנים (בהתאם לסוג התנור), אלא גם שירותי תחזוקה או תיקונים, במידת הצורך.

 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist