כתבות בנושא תנורים תעשייתיים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

סוגי תנורים תעשייתיים - מפרטים טכניים, יצרנים מובילים ומחירים

כשמדברים על תנורים, רבים מעלים לנגד עיניהם תנורים לשימוש ביתי, ובעיקר למטרות דוגמת חימום או אפייה. מה שחשוב להדגיש הוא שלתנורים יש חשיבות מכרעת גם בעולם התעשייה, שבו הם ממלאים שורה ארוכה של תפקידים, רובם ככולם בעלי חשיבות מכרעת. לפניכם סקירה מקיפה המתייחסת לסוגים הנפוצים של תנורים תעשייתיים, לחברות המייצרות אותם ולשלל היבטים בדרך לבחירה המושכלת ביותר של תנור תעשייתי

בכתבה זו:
יצרני סוגי תנורים תעשייתיים | סוגיית המחיר

תנורים תעשייתיים מגיעים במגוון רחב של מפרטים טכניים ובאינספור דגמים, ולפיכך, קשה להשוות בין התנורים השונים מבלי להיכנס למאפיינים השונים של כל תנור ותנור. יחד עם זאת, אפשר להתייחס לסוגים העיקריים של תנורים תעשייתיים, ולנתונים הטכניים המשמעותיים ביותר בכל אחד מהסוגים:

תנורי התכה - תנור מהסוג הזה לוקח חלק בשורה ארוכה של תהליכים שחלק ניכר מהם נוגע לייצור  חומרי גלם שונים (דוגמה מובהקת לכך היא ייצור מתכת). שימוש אחר בתנורי התכה הוא ייצור זכוכיות,  בין אם למטרות אומנות ובין אם לתעשייה. תנורי ההתכה נבדלים זה מזה בלא מעט משתנים, ובכללם:   טמפרטורת העבודה, הטמפרטורה המקסימלית, שיעור ההתחממות, אופן אספקת החשמל וכיוצא בזה.
תנורי קרמיקה - תכליתם העיקרית של תנורים אלה היא שריפת עבודות מוגמרות, כשחומרי הגלם העיקריים הנכנסים לתמונה הם זכוכית, פורצלן או חימר. חום תנור שכזה עשוי להגיע לכ-1,200 מעלות צלזיוס, כאשר תכונות עיקריות אחרות שיש לבחון בו הן: טמפרטורת עבודה, טמפרטורה מקסימלית, כושר הבידוד, מספר כיווני הקרינה, אמצעי הבקרה על הטמפרטורה ועוד.
תנורי אפייה - תנור אפייה מקצועי דומה במהות הבסיסית שלו לתנור הביתי, אך ברור שכאשר נעשה בו שימוש בתעשייה - בעיקר בקרב מסעדות, רשתות שיווק או חברות קייטרינג - נדרש ממנו להציע אפשרויות מתקדמות יותר, לאחסן כמות גדולה יותר של פריטים ולהציע הפרדה בטמפרטורה בין משטחים שונים. בפועל, היבטים אלה באים לידי ביטוי במשתנים דוגמת: קיבולת התנור, מערכת הפיקוד  שלו, הספק העבודה, מספר תכניות ההפעלה, מבנה התנור (תנור אפייה בנוי מול תנור משולב כיריים, למשל) ועוד.
תנורי חימום מעבדתיים - תנורים שמיועדים למגוון שימושים במעבדות, ומגיעים לטמפרטורה של כמה מאות מעלות צלזיוס. השימוש בתנורים אלה נפוץ גם בתעשיות התרופות, האלקטרוניקה, הפלסטיקה או אפילו הרכב. מבחינה טכנית, תנורים אלה נבדלים, בין השאר, בקיבולת שלהם, במספר אזורי החימום, במערכת הבקרה וכן הלאה.
תנורי ייבוש - לתנורים אלה, שתכליתם ייבוש מהיר ומדויק של פריטים ומשטחים, שימוש ניכר בתעשיות מגוונות, ובעיקר אלקטרוניקה או פלסטיק. גם תנורים אלה נבדלים ביניהם בטווח הטמפרטורה (מדובר בטמפרטורות גבוהות, שנעות סביב כ-200-300 מעלות צלזיוס בדגמים מתקדמים), במערכות הבקרה  וברמות הבקרה, בתוכנות ההפעלה, בנפח הפנימי ועוד.
מלבד התנורים שהוזכרו מעלה, אפשר למנות גם סוגים אחרים של תנורים, ספציפיים מעט יותר, ובכלל  זה: תנור ליציקת גבס, תנור לשריפת רדוקציה, תנור לכיפוף זכוכית וכיוצא בזה.
סוגי תנורים : תמונה שאטרסטוק

יצרני סוגי תנורים תעשייתיים

כיאה לחשיבותם של תנורים תעשייתיים, לא מפתיעה העובדה שחלק מהחברות המובילות בעולם בתחום החשמל והאלקטרוניקה החלו לייצר תנורים מהסוג הזה. ככלל, ההמלצה בעת רכישת תנור תעשייתי, היא לבחור בחברות גדולות וותיקות, בעלות שם בינלאומי, מכיוון שהמוצרים שהן מספקות נוטים להיות אמינים יותר. תנור תעשייתי, מעצם המהות שלו, משמש באופן תדיר גורמים מגוונים, ולכן,  תנור שאינו איכותי, או כזה בעל אורח חיים קצר, עלול לשבש את שגרת העבודה בצורה משמעותית.

אז על אילו חברות מרכזיות המייצרות תנורים מדובר? ובכן, בין השמות המובילים חשוב להזכיר את חברות בוש (Bosch), סימנס (Siemens), סאוטר (Sauter), אסקו (Esco), בלרס (Bellers), ממרט ((Memmert, נברטרם (Nabertherm), בלו אם (Blue M) ועוד. על כל פנים, יש לברר האם החברה המיועדת, או לחילופין ספקית התנורים, מציעה אחריות מקיפה, בת כמה שנים, על התנור, וכן, אילו שירותים בדיוק כוללת בתוכה האחריות.

סוגיית המחיר

בהמשך להבחנה שבוצעה מעלה בין סוגי תנורים תעשייתיים, ובין יצרניות שונות המספקות אותם, לא מפתיעה העובדה שטווח המחירים לתנורים מהסוג הזה נחשב לרחב בכל קנה מידה. על כל פנים, אין ספק שמדובר בסכומים גבוהים יחסית, שעה שמחיר תנור מתחיל מכמה אלפי שקלים, אך עשוי להגיע גם לעשרות אלפי שקלים. זו גם הסיבה שבגינה מומלץ להתייעץ היטב עם חברות הפועלות בתחום, טרם בחירת התנור התעשייתי, מתוך מטרה להתאים את התנור לשימוש המיועד, למאפייני הגורמים התעשייתיים המעוניינים לרכוש אותו וכמובן - גם לתקציב שהם יכולים להקדיש למשימה. בכל מקרה, על תנורים לתעשייה רצוי מאוד שלא להתפשר, ולו עקב השיבוש המהותי של שגרת העבודה שהוזכר מעלה (ועלול להתגשם כשבוחרים דגם שאינו מוביל), או אפילו פוטנציאל הנזק הכלכלי שבכך.
בעת ההתנהלות מול החברה המשווקת תנורים, חשוב לבדוק האם המחיר כולל בתוכו גם את התקנת התנור הלכה למעשה. אין המדובר הוא במלאכה פשוטה בהכרח, שעה שהתנור צריך להיות מותקן במיקום אידיאלי, שיאפשר לנצל את המערכות והתשתיות הקיימות במקום המיועד לו, להביא לפעילות מקסימלית של התנור ולהקטין את הסבירות לתקלות עד למינימום האפשרי (נניח, קצר חשמלי עקב עומס יתר). מחיר התקנת התנור, כשהיא מבוצעת בנפרד, עומד לרוב על כמה מאות שקלים, סכום שאינו משמעותי יתר על המידה.


 
scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist