כתבות בנושא חוקרים פרטיים ומשרדי חקירות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

הסמכה של חוקר פרטי במדינת ישראל

חוקר פרטי, או בשמו הנפוץ האחר - בלש פרטי, הוא אדם אשר קיבל רישיון מטעם משרד המשפטים לעסוק בחקירות פרטיות - ביצוע מעקבים ותצפיות על מנת לקבל אינפורמציה על אדם מסוים או על מקרה שקרה.

בכתבה זו:
איזו הסמכה נדרשת לחוקר פרטי? | מה עושה חוקר פרטי? | לסיכום

איזו הסמכה נדרשת לחוקר פרטי?

על מנת להפוך לחוקר פרטי, על אדם להיות בעל 12 שנות לימוד (לפחות), מעל גיל 18, ללא עבר פלילי ולעמוד בקריטריונים נוספים הקבועים בחוק. הכשרת החוקר הפרטי מתבצעת בעצם, על ידי "התאמנותו" במשרד חקירות פרטיות, במשך 3 שנים רצופות. לאחר 3 שנות ההתאמנות ומעבר בהצלחה של מבחן הסמכה מטעם משרד המשפטים, מקבל אותו אדם את ההסמכה כחוקר פרטי והוא יכול להתחיל לעבוד במשרד בו הוכשר וכן כמספק שירותי פרילנסר במשרדי חקירות אחרים. במשך 5 שנים רצופות מיום קבלת הסמכתו, אסור לו, לחוקר הפרטי, לקבל עבודות פרטיות, והוא חייב על פי החוק לעבוד אך ורק כשכיר. רק בתום 5 השנים האלה יוכל החוקר הפרטי לבצע עבודות עבור לקוחות פרטיים "משלו", ואז גם יוכל לפתוח משרד חקירות "משלו" (התנאי הבסיסי לקבלת רישיון לפתיחת משרד חקירות הוא עבודה במשך 5 שנים רצופות כחוקר פרטי שכיר או פרילנסר, והגשת בקשה למשרד המשפטים, שצריכה, כמובן, לקבל אישור).

זה המקום להזכיר, שאם אתם נזקקים לשירותיו של חוקר פרטי, נסו לברר היטב בטרם הזמנת העבודה אם הוא מורשה לבצע עבודות פרטיות, כלומר - אם כבר עבד 5 שנים רצופות כשכיר. יש היום חוקרים פרטיים רבים שלא מחכים עד תום התקופה, ובכל זאת מקבלים לידיהם עבודות פרטיות, על אף האיסור. חשוב שתדעו, שאם במקרה "נפלתם" על חוקר פרטי שכזה, שקיבל את העבודה למרות שאינו מורשה לכך, הראיות אותן השיג אותו חוקר עלולות להיפסל בבית המשפט, אם המקרה יגיע אל בין כתליו. יוצאים מהכלל, אבל רק מחלקו, הם יוצאי אגפי החקירות של השב"כ, צה"ל והמשטרה, המעוניינים לשמש כחוקרים פרטיים גם בחייהם האזרחיים. יוצאי אגפים אלה יכולים להגיש בקשה למשרד המשפטים, בה הם מבקשים להכיר בתקופת עיסוקם בתחום החקירות שלא "באזרחות", כתקופת הכשרה למקצוע. בדרך כלל משרד המשפטים אכן מקבל את הבקשה, ומכיר בתקופת שירותם כחוקרים באגפי החקירות השונים כתקופת הכשרה מלאה או חלקית, בהתאם למשכה. בכל מקרה, גם הם, כמו שאר החוקרים הפרטיים הפוטנציאליים, צריכים לעבור את מבחן ההסמכה של משרד המשפטים.

מה עושה חוקר פרטי?

החוקר הפרטי - עבודות רבות לו, והכשרתו מאפשרת לו לעסוק בכולן. אל משרדי החקירות פונים לקוחות המעוניינים בקבלת מידע על אנשים, תאגידים ואירועים, אם באופן פרטי ואם כחלק מריגול תעשייתי כזה או אחר, או בדיקת היתכנות לכניסה לשותפות, למשל. גם עורכי דין, עורכי דין פלילי, מוסדות בנקאיים, תאגידים, חברות ביטוח ורשויות ממשלתיות פונים למשרדי חקירות, על מנת לקבל פרטים על לקוחות ועל קולגות. בגלל מגוון הלקוחות והצרכים, מגוונות הן העבודות שמבצע החוקר הפרטי, וכוללות, בין היתר: חקירות הונאה איתור גנבים חקירות אישיות (גירושים, בגידה) ריגול עסקי איתור רכוש ואנשים חקירות בינלאומיות ועוד

לסיכום

מגוונת היא עבודתו של החוקר הפרטי, וגם כרוכה באתגרים ובסיכונים, מקצועיים ואישיים כאחד. לנו, כעומדים מן הצד נדמה, כי עבודתו של החוקר הפרטי היא מאוד מעניינת ואפילו מרתקת, אבל סביר שלא היינו רוצים להיות במקומו. תארו לכם שהיינו נתפסים על העץ, עם המשקפת, מציצים לתוך דירה של אישה ומאהב.... לא נעים בכלל. אז - שהחוקר הפרטי יעשה את מה שהוא טוב בו, ואנחנו - נמשיך בשלנו.

רשימה מפורטת של מומחים בתחום תוכלו למצוא במערכת סינונים מתוחכמת לאיתור משרדים וחוקרים פרטיים.

>> בואו לדבר על זה בפורום חקירות פרטיות.
>> בואו להתעדכן במחירון משרדי חקירות וחוקרים פרטיים.


scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist