כתבות בנושא אתרי תיירות ונופש - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מי יציל את הנופש שלי?

קניתם כרטיס להופעה שבוטלה? הזמנתם נופש בחו"ל והחברים אומרים לכם שאין שום סיכוי לקבל החזר? הרשות להגנת הצרכן עושה לנו סדר בכל הנודע לביטולים עקב וירוס הקורונה, ובואו לא נשכח גם את סעיף "כוח עליון". קחו נשימה, אבל גם קחו מרחק

דפי זהב עד הבית
ביטול עסקה בימי קורונה– החוקים לא השתנו


הרשות להגנת הצרכן הוציאה הודעה מיוחדת בנושא ביטולי טיסות, מלונות וחופשות, בעקבות וירוס הקורונה. נתחיל מזה שהרשות מציעה בעדינות, להתייחס רק לדבריה, ולא לכל הפרסומים שרצים ברשת. שנית, ניתן לבטל עסקה תוך 14 יום מביצוע העסקה, בתנאי שישנם לפחות 7 ימים שאינם ימי מנוחה, עד הטיסה, או הכניסה לאתר התיירותי.
אם אתם אזרחים ותיקים, עולים חדשים ובעלי מוגבלות, תוכלו לבטל עסקת מכר מרחוק מהיום שבוצעה, ועד ארבעה חודשים לאחר מכן, בתנאי שההתקשרות בשיחה כללה שיחה בין הצדדים, וגם צ'אט נכנס פה להגדרת שיחה. חשוב להבהיר, על מנת שהארכת זכות הביטול תינתן לאוכלוסיות הנ"ל, חייבת להתקיים שיחה כלשהי בין העוסק לבין הצרכן, לפני הרכישה.
רוב המקומות מאפשרים ביטול עסקה במגוון רחב של אפשרויות פנייה, אנחנו ממליצים על שיחת טלפון, וקחו בחשבון כי דמי ביטול קבועים הם 5% מסכום העסקה, או 100 שקלים, הנמוך ביניהם.

ביטול טיסה בימי קורונה : החוקים לא השתנו

ואם אין לי אפשרות לבטל עסקה?


במידה ונרכשו כרטיסים ללא אפשרות ביטול, או שהם נרכשו לפני למעלה מ-14 יום, יש באפשרותכם מספר אפשרויות:

 פנייה לבית העסק – במקרה שהמופע, למשל, בוטל על ידי המארגנים, הצרכן רשאי להחזר מלא, כך עופר מרום, מנכ"ל המועצה לצרכנות. יש לפנות לבית העסק ולחברת האשראי (במידה והחשבון טרם חויב), על מנת לעצור את התשלום.


בדיקת מדיניות ביטול עסקה – כל עסק, במיוחד לעסקים שמציעים מכירה ברשת, ישנה מדיניות ביטול עסקה. גם אם רכשתם לפני למעלה מ-14 יום, חשוב לבדוק את המדיניות, ולזכור כי המועצה הישראלית לצרכנות פנתה לבתי עסק בארץ וביקשה מהם לגלות רגישות כלפי הצרכנים הישראליים, כולל שינוי מדיניות ביטולי עסקה, לאחר התפרצות הקורונה.


ייעוץ מול עו"ד – אם לא הצלחתם לבטל את העסקה לאחר שפניתם לבית העסק, לאחר שבדקתם את מדיניות הביטולים, לאחר שעשיתם כל מה שיכולתם, זה הזמן להתייעץ עם עורך דין ולשקול להגיש תביעה לבית המשפט, שיבחן את הנושא.

מה לגבי ביטול אירועים?


אנחנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שאף אחד מאיתנו לא מחפש כאבי ראש נוספים בתקופה זו. המטרה של כולנו היא להפסיד כמה שפחות, אבל גם לצאת לכמה שפחות קרבות, נכון? במידה והזמנתם אולם לקיום אירוע, קודם כל חשוב לבדוק מה התנאים בחוזה שחתמתם עליו לגבי ביטול. אם מועד האירוע כבר עבר, מומלץ לפנות לבעלים ולהגיע עימם להסדר לגבי הביטול, או לדחות את האירוע למועד מאוחר יותר השנה.

ביטול אירוע בימי קורונה : ראשית, בדקו את החוזה

על סעיף "כוח עליון" שמעתם?


למקרה שאתם לא קוראים את האותיות הגדולות, חלק גדול מהחוזים הנוגעים לעסקאות, התקשרות עם ספקים ומזמיני עבודה, כולל סעיף שנקרא "כוח עליון". הסעיף הזה אומר כי במידה וחלו אירועים שאינם בשליטת הצדדים, כגון מלחמה, רעידת אדמה, שריפה וכו', הצדדים פטורים מקיום החוזה. כלומר, אירועי "כוח עליון" יכולים ליצור פטור מהתחייבות חוזית כלשהי, בכוח החוק, אבל חשוב לזכור כי בתי המשפט בישראל לא רואים בעין יפה ניסיונות להשתמט מהתחייבות חוזית כלשהי, ולכן "כוח עליון" מתקבל במקרים חריגים מאוד.
בימים טרופים אלה, עקב הנגיף שמאיים ואף משבית את כולנו מפעילות חברתית כזו או אחרת, ההנחה היא שחוקי המדינה תומכים בנו ואף מאפשרים החזרים כספיים, עד החזרים מלאים. התקופה לא קלה ואף יוצרת תחושה של חוסר וודאות רגשית וכלכלית, ההמלצה המנחמת היא שתוכלו בחסות החוק, לקבל את ההחזר שמגיע לכם, חזרה.

 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist