כתבות בנושא עו"ד דיני משפחה וירושה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מהו הסכם ממון ומתי מומלץ להיעזר בו?

מתי מומלץ לשים את הדברים על השולחן עם הסכם ממון? עד כמה מערער הסכם ממון לפני הנישואין את היציבות הזוגית, והאם מומלץ לערוך הסכם ממון לאחר הנישואין? בואו נעשה סדר

מסתבר כי חלק גדול מהציבור אינו בקי בנושא המורכב אשר נקרא הסכם ממון. עם השיעור ההולך וגובר של גירושין, הסכם ממון לפני הנישואין נהיה מצרך די מתבקש, ואם לא השכלתם לעשות זאת לפני הנישואין, אל חשש, ישנן מסגרות ופתרונות גם לאלו המבקשים לערוך הסכם זה גם לאחר הנישואין.

מהו הסכם ממון?

הסכם ממון הוא חוזה בין בני הזוג, בו נקבעת חלוקת הרכוש בין שני הצדדים, ונושאים מורכבים נוספים כגון משמורת וחינוך הילדים, מזונות וכו'. כל עניין שנוגע לחיי הזוגיות, יכול להיכנס לתוך ההסכם. הסכם הממון קובע את חלוקת הרכוש בין בני הזוג במקרה של פרידה, שמטרתה בעיקר לשים את הנושאים האלו בצד, לאחר שנחתם הסכם הממון, ללא חששות מאינטרסים כלכליים.

אגב, בהסכם ממון לפני הנישואין, לא ניתן לקבוע או להסכים מראש לגבי משמורת הילדים ומזונות הילדים. בית המשפט לענייני משפחה אינו מאפשר לקבוע הסכם ממון עבור ילדים שטרם נולדו.

הסכמי ממון שנחתמים לפני הנישואין, יכולים להיות מאושרים גם אצל נוטריון, הסכמי ממון שנחתמו לאחר הנישואין, חייבים להיות מוגשים בכתב על מנת לקבל אישור של בית משפט או של בית דין רבני.

 מהו הסכם ממון : תמונה שאטרסטוק

על היתרונות של הסכם ממון לפני הנישואין

היתרון המשמעותי של הסכם ממון לפני הנישואין הוא מניעת הליכים משפטיים ארוכים ומורכבים, במקרה של גירושין. יתרון חשוב נוסף מתייחס לוודאות כי אף אחד מבני הזוג נישא לצד השני מתוך מניעים כלכליים.

היתרון השלישי והמשמעותי הוא כי הסכם ממון שנחתם לפני הנישואין, מגדיר חלוקת רכוש הוגנת, מה שמונע חשש וחוסר ודאות להמשך.

מדוע מומלץ לבצע הסכם ממון גם לאחר הנישואין?

הסכמי ממון לאחר נישואין, נעשים בין בני זוג מתוך ציפייה לחיים משותפים יחד, כאשר גירושין או פרידה אינם על הפרק. נהוג לחשוב כי הסכם ממון חייב להיערך לפני החתונה, אולם לא מחויב כלל. בני זוג יכולים לחתום על הסכם ממון אצל עורך דין לענייניי משפחה גם לאחר הנישואין, בכל שלב של הקשר. גם בני זוג ידועים בציבור יכולים לערוך הסכם ממון ביניהם.

מומלץ לערוך הסכם ממון גם לאחר הנישואין מאותן סיבות שהסכמים אלו נערכים לפני הנישואין, בעיקר בשל השקט והוודאות הכלכלית אשר ההסכם מספק לשני בני הזוג. ההסכם נחתם מתוך רצון משותף לחיות יחד, אך לוקח בחשבון אפשרות ריאלית, לא אישית, של גירושין, ולכן שם את הדברים על השולחן.

כמה זה עולה לנו?

כאשר מדובר בבני זוג בתחילת הדרך, שטרם צברו רכוש משמעותי יחד, הסכם הממון ינוע בין 3,000 ל-6,000 שקלים. כאשר מדובר על הסדר רכוש בהיקפים גדולים יותר מאשר בתחילת הדרך המשותפת, ההסכם ינוע בין 4,000 ל-8,000 שקלים, אולם חשוב לציין כי אלו הטווחים הכלליים כיום בישראל, מרבית עורכי הדין יוכלו לספק לכם הצעת מחיר מדויקת יותר בפנייה אישית.

הסכם ממון : תמונה שאטרסטוק

הסכם ממון – שקט לכל הצדדים

הסכם ממון לפני הנישואין או אחריו, מאפשר לשני בני הזוג לנהוג באופן ריאלי בנוגע לרכושם האישי והמשותף, להיות בטוחים שאם אחד הצדדים נמצא ביתרון כלכלי על הצד השני, אין סיכוי כי הצד השני בעל אינטרסים כלכליים ומכך נכנסת למערכת יחסים אשר מובילה לנישואין.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist