כתבות בנושא רופא אף אוזן גרון - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

המדריך המלא לבחירת רופא אף אוזן וגרון

אתר אינטרנט מרשים לא בהכרח מוכיח שהרופא שניצב מאחוריו באמת מתאים לכם. אז איך תדעו למי ללכת? <br /> מאת: פרופ' יהודה פינקלשטיין

בכתבה זו:
מי הוא רופא אף אוזן גרון? | רופאי אף אוזן וגרון - החלוקה לתחומים | האף הוא מבוך | טיפול יעיל בנזלת | לא מספיק להציץ בפה | מיקרוסקופים לאוזניים | לא מספיק לבדוק באינטרנט | עוד בנושא ממערכת פרוזאפ

הקול שלכם צרוד? דיבורכם לקוי? אתם מעירים את מי שישנים לידכם בנחירות עזות? ואולי אתם סובלים מדום-נשימה חסימתי בשינה, הפרעות בליעה או ליקויי דיבור? אם כן, נראה שאתם זקוקים לרופא אף אוזן גרון. אבל כיצד תבחרו את הרופא המתאים לכם ביותר? מערכת סינונים מתוחכמת המציגה רשימה של רופאי אף אוזן גרון תסייע לכם למקד את הבחירה.

מי הוא רופא אף אוזן גרון?

רופא אף אוזן גרון וניתוחי ראש וצוואר הוא רופא שמומחיותו מתמקדת באזור המצומצם של הראש והצוואר. בחלקים אלו של הגוף נמצאים מנגנונים מורכבים המאפשרים לאדם לנשום כיאות בערות ובשינה, להריח, להפיק צלילים ולדבר, לבלוע מזון ולשתות. עם התפתחות הרפואה, תחום רפואת האף, אוזן וגרון (אוטולרינגולוגיה) וכירורגיית ראש וצוואר התרחבו מאוד, ולכן חולקו לתת-התמחויות. כל תת-התמחות מחייבת לימוד, מחקר וניסיון רב, כדי לספק את השירות ברמה הגבוהה למטופל.

רופאי אף אוזן וגרון - החלוקה לתחומים

רפואת אף, אוזן וגרון מתחלקת לתחומים הבאים:

  • אף וסינוסים (רינולוגיה), כולל ניתוחים פלסטיים של האף.
  • אוזניים חיצוניות ותיכוניות (אוטולוגיה), כולל ניתוחי אוזניים מורכבים.
  • אוזניים פנימיות כולל ליקויי שמיעה עצביים, טנטון והפרעות בשיווי המשקל (וסטיבולוגיה).
  • כירורגיית ראש וצוואר אשר, לה יש גם תת-התמחויות כגידולים של בסיס הגולגולת, בלוטות רוק ועוד.
  • גרון (לרינגולוגיה), מצרידות ועד גידולים למיניהם.
  • רפואת אף אוזן גרון של ילדים; אם כי בעל התמחות כלשהי יוכל לטפל גם בילדים.
  • תחומים אחרים: נחירה ודום-נשימה חסימתי בשינה, הפרעות בליעה, ליקויי דיבור, מומים מולדים. ניתוחים אנדוסקופיים של דרכי הדמעות לתיקון דמע בעיניים.

האף הוא מבוך

כל אחד יודע שהאף בולט מהפנים החוצה. פחות אנשים יודעים כי הוא מסתיים בעומק הראש,כמעט בין האוזניים. סביב האף יש חללים הקרויים סינוסים. מחלות האף והסינוסים הם נושא רחב ומורכב בפני עצמו: רק רופא אף אוזן וגרון יכול לאבחן את מי שסובל מנזלת כרונית. בעזרת סיבים אופטיים גמישים ודקים ניתן לבצע במרפאה בדיקה מדוקדקת ומעמיקה של חללי האף ומבוכיו, על תבניותיו השונות כולל אזור פתחי הסינוסים.

טיפול יעיל בנזלת

מחלות הרירית של האף, כגון נזלת אלרגית או פוליפים, יכולות לחסום פתחים אלו ולגרום למחלות האף והסינוסים. במשך שנים רבות היה נהוג לומר שאין טיפול יעיל לנזלת, באטימות האף או בכאב הראש הנלווה ולמחלות הסינוסים. החולה באחת מהן היה נידון לסבל כל ימי חייו.
לא עוד, כי כיום אנו יכולים לבדוק את האף מבפנים ולאבחן את הסיבה הספציפית למחלה ולהציע את הטיפול המתאים. בדיקה אנדוסקופית של האף היא עתה דרך האבחון המקובלת. גם הטיפול הניתוחי במחלות האף נעשה באמצעות מכשור אנדוסקופי, בהרדמה כללית או תחת הרדמה מקומית, ללא כאבים ובאופן הכרוך באשפוז קצר ביותר.

לא מספיק להציץ בפה

לא ניתן לאבחן את הגרון מבעד לפה. רק לרופא אף אוזן גרון הידע המתאים לבדיקת הגרון ולאבחון סיבות לכאבים ולצרידות. רק רופא אף אוזן גרון יכול לבדוק באופן יסודי ומעמיק את האוזניים. גם נחירה, דום-נשימה חסימתי בשינה ומחלות בדרכי הנשימה העליונות מצויים בתחומי התמחותו של רופא אף אוזן גרון.

מיקרוסקופים לאוזניים

רופא אף אוזן גרון מודרני ישתמש במיטב הטכנולוגיה לצורך אבחון וטיפול בחולה. הציוד שברשותו כולל מיקרוסקופים משוכללים לבדיקת אוזניים ומצלמות וידיאו-אנדוסקופיה. האנדוסקופים הם צינורות דקים גמישים או קשיחים הכוללים עדשות וסיבים אופטיים ומצוידים במקורות אור רבי עוצמה המאפשרים מבט ובדיקה בתוך האיברים. מכשירים אלו יכולים להיות מחוברים לציוד וידיאו המאפשר להקליט את הבדיקה ולצפות בה שוב ושוב. בעזרת מכשור זה  ניתן לבדוק את האף על מבוכיו, את הלוע והגרון.
הבדיקה אינה כואבת ואינה כרוכה באי-נעימות לנבדק. גם בתחום ההפקה הקולית קיים מכשור משוכלל המאפשר בדיקה של מיתרי הקול וצפייה בגלי מיתרי הקול בהגדלה רבת עוצמה, המסייעת לאבחן ליקויים בהפקת הקול. אמצעי עזר אחרים הם מכשירי אולטרסאונד, מכשור המשמש לבדיקות שמיעה, תפקוד איברי שיווי המשקל, טומוגרפיה ממוחשבת, הדמיה בתהודה מגנטית ובדיקות מעבדה מגוונות.

לא מספיק לבדוק באינטרנט

מורכבות המקצוע ומגוון תת-התחומים בו צריכים לעמוד לנגד מי שמבקש לבחור במומחה. כלל ידוע הוא, שאין די באתר אינטרנט מושקע ומושך עין כדי להעיד על  מומחיות בעליו. יש להעניק משקל גבוה לתפקידו ולמעמדו של הרופא בבית-חולים, למעמדו האקדמי באוניברסיטה ולמספר פרסומיו המדעיים בתחום הבעיה הרלבנטית לחולה. ולסיום, יש לתת משקל גם להמלצות אישיות של מטופלים.

לאיתור הרופאים המומחים המנוסים הקליקו כאן.

בואו לדבר על זה בפורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה, נחירות ודום נשימה בשינה באתר doctors.

או בפורום אף אוזן גרון.

עוד בנושא ממערכת פרוזאפ

האם לנקות לעצמכם את האוזן? 

אמא תמיד אמרה לכם שאסור להיכנס לבד לסמטאות חשוכות, אבל מה אם הסמטה החשוכה הזו היא בתוך האוזן שלכם וממש זקוקה למשאית איסוף אשפה?
כשהאוזן מדגדגת או סתם מרגישה סתומה, מה יותר מפתה מליטול מקלון צמר קלאסי בצבע פסטל מרגיע ולהתחיל לחפור בתעלת האוזן כדי למצוא זהב דביק וצהבהב? אז זהו, שרופאי אף אוזן גרון הם ממש נגד, ומטעמים לוגיסטיים:
רוב האנשים מנקים את האוזן על ידי תחיבת המקלון פנימה, מה שדוחף את התכולה עוד יותר פנימה ויוצר סתימה עמוקה יותר. בנוסף, שימוש לא נכון במקלון, במיוחד מקלון עץ לא גמיש, יכול אף לגרום לשריטות ופציעות פנימיות באוזן.
מה כן עושים? היו כולכם אוזן: משתמשים בתכשירים להמסת הלכלוך באוזן שניתן לרכוש ללא מרשם רופא בבתי מרקחת. מומלץ גם לקבל הדרכה צמודה אצל רופא האף, אוזן וגרון הסמוך למקום מגוריכם.

עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.


scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist