פורום אף אוזן גרון WhatsappFacebookTwitterShare

שאלות נפוצות לרופא אף אוזן גרון

שאלות ותשובות נפוצות על אף אוזן גרון - פיענוח בדיקות, בעיות נפוצות ומתי להתייעץ עם מומחה?

שאלות נפוצות ששואלים רופאי אף אוזן גרון והתשובות המלאות עליהן

שאלות ותשובות

גושים לבנים וצהובים נתקעים בכפלי עור וכיסים בתוך הגרון וגורמים לריח רע מהפה. המלצת הרופא לגרגור מי מלח ומי פה לא עוזרת - האם ניתוח שקדים יכול לעזור?

יש לשקול ניתוח שקדים חלקי כמו "שיוף"השקדים לטיפול בקריפטות שמתמלאות במזון וחומר וגורמות לריח רע - תופעה זו קרויה הליטוזיס. מומלץ להגיע למומחה אף אוזן גרון ולהתלונן על הבעיה ואף לשקול כריתת שקדים חלקית עם COBLATION.

האם כאב לא רציף באוזן ימין, מעין דקירות קטנות באוזן, הוא התחלה של דלקת?

ייתכן שכאב לא רציף שכזה מעיד על דלקת אוזן חיצונית וייתכן גם על כאב המוקרן משן או ממפרק הלסת. אם הכאב ממשיך, יש לפנות לרופא.

האם קליק מהגרון בזמן בליעה, שהתחיל ככל הנראה לאחר שחייה, מעיד על חבלה או על תזוזה של חוליות במגע?

בדרך כלל סחוסי הגרון ניידים ויש תנועה מסוימת בהנעתם. אם קיים קליק לא ברור שמרגיש מוזר, כדאי לעבור בדיקת אף אוזן גרון ואף בדיקת מיתרי קול.

לילד בן 8 יש ענבל הנוטה הצידה וצמוד לשקד. הוא מתלונן על בחילות שבאות ונעלמות - האם זה תקין?

במידה שהענבל אינו עומד בקו האמצע, יש אפשרות למבנה אנומלי מולד של הענבל, כמו ענבל מפוצל, או למצב של דלקת בצד אחד המעוותת את הצורה הסימטרית. בכל מקרה כדאי לפנות לרופא אף אוזן גרון לבדיקה של לוע הילד.

באולטרסאונד של הבלוטות התת לסתיות, מהי משמעות התוצאה: הודגמו מספר בלוטות לימפה עם קורטקס מעובה מימין בגודל עד 2.3 ס"מ, משמאל עד 1.6 ס"מ. באזור פראווסקולרי משני הצדדים הודגמו מספר בלוטות לימפה עם קורטקס מעובה בגודל עד 1.3 ס"מ. מראה סונוגרפי של הבלוטות תגובתי?

נראה שמדובר בבלוטות לימפה מוגדלות, כנראה על פי המראה התגובתי. יש מקום להערכה ובדיקה קלינית של הצוואר להתאמת הממצאים בבדיקה לאולטרסאונד.

בבדיקת CT מערות פנים שנערכה לאחר שני אירועים של סינוסיטיס חריפה, עם טיפול אנטיביוטי שבמהלכו נמצא פוליפ משמאל וניתן טיפול בנזוקורט, מהי משמעות התוצאות: המבנה הגרמי של העצמות תקין, התעבות רירית היקיפית ניכרת בסינוסים מקסילרים דו"צ, בתאי האתמואיד ובסינוס הפרונטלי השמאלי. התעבות רירית פוליפואידית קלה בסינוס הספנואידלי משמאל. התעבות היקפית קלה בסינוס הפרונטלי הימני. ה-OMC חסום דו"צ. מחיצת האף מעט סוטה ימינה. קונכה בולוזה מדיאלית דו"צ. היפרטרופיה של קונכות האף המידיאליות והתחתונות עם היצרות נתיבי האוו

המשמעות היא שבסינוסים יש רירית פוליפואידית מעובה ואם יש סינוסיטיס כרונית חוזרת והתרסיס לא יעזור, יש לשקול טיפול כירורגי. יש לערוך בדיקה אצל רופא ואז להחליט.

תחושה בגרון, קצת מעל הגרוגרת, של משהו תקוע ושל יובש - אולי קשור לבקע סרעפתי מולד ולסינוסיטיס כרוני על רקע אלרגיה לקרדית האבק בלבד. רופא אף אוזן גרון הסתכל עם סיב אופטי וציין לריקנס, אודם בריריות, סופרגלוטיס, כלומר כוויה, ונתן כדור חומצה אומפרדקס לבוקר ולערב, אך התחושה לא השתנתה. מה עושים?

ייתכן שיש צרבת וגם משהו נוסף כמו אלרגיה הגורם לעוד סימפטומים. הגירוי בריריות בלרינקס, כפי שציין רופא אף אוזן גרון, ייתכן שהוא קשור בעודף חומצה בוושט. רפלוקס ושטי יכול לגרום לנזק בגרון למרות שאין תחושה של צרבת. יש להמשיך בטיפול בסותרי חומצה ואם אין שיפור, יש לברר לגבי סיבות אחרות לתחושה.

האם פצעים כואבים ומציקים בתוך האף מעידים על חוסר בויטמינים?

פצעים באף לאו דווקא קשורים לויטמינים. ייתכן זיהום ויראלי או חיידק - ניתן לקחת תרבית. אפשר להתחיל בטיפול במשחה לאף כמו בקטרובן, אך יש להיבדק תחילה על ידי רופא אף אוזן גרון.

תוצאות בדיקת CT ט.מ במיון בית חולים, עקב סחרחורות ובחילות, היו: עיבוי רירית בסינוס מקסילרי ימיני. האם יש קשר להרמת סינוס שבוצעה בעבר אצל רופא שיניים? מהי המשמעות של הממצא? למי לפנות - לרופא שיניים או לרופא אף אוזן גרון?

המשמעות של הממצא יכולה להיות אקראית אם אין כאבים בפנים. יש לפנות לבדיקה אצל מומחה אף אוזן גרון עם תוצאות ה-CT.

רופא אף אוזן גרון

רופא אף אוזן גרון בקופת החולים בדק ואמר שענבל מוארך הגורם להקאות לא קשור בדלקת גרון אלא תוצאה של אלרגיה. הרופא נתן טלפסט 180 מ״ג לנטילה בוקר וערב פעמיים ביום, למשך שבוע. לאחר ארבעה ימים, אין שינוי, התחושה נותרה. הרופא ציין שיהיה ניתן לנתח במידה והתרופה לא תעזור. האם זה הפתרון היחיד?

במידה שהענבל גורם להפרעה משמעותית ואכן מוודאים שזוהי הבעיה, ניתן לקצר אותו בשיטות שונות כמו למשל RF - קובלציה בגלי רדיו. יש לבדוק גם שאין נחירות או דום נשימה לפני כן, כי אחרת ניתן כבר לטפל בענבל ובחך ביחד.

מהי המשמעות של הממצאים הבאים לאחר צילום סינוסים: מ.אף הצללה חלקית בסינוס מקסילרי משמאל?

הצללה בסינוס מקסילרי שמאלי יכולה לרמז על סינוסיטיס. יש צורך בקורלציה קלינית.

לאחר אכילת עוף, עצם החליקה לגרון, מה שגרם לכאב בין הגרון לחזה בצד ימין. האם יש חשש מבדיקות הדמיה על מנת לבדוק אם יש גוף זר בזמן הריון? האם ניתן לחכות יום-יומיים?

אם יש חשש מהעניין עקב ההריון ועדיין כואב בבליעה, ניתן לפנות לבדיקת גסטרו שבאמצעותה ניתן לבדוק ללא קרינה.

בן 17, לאחר שפעת ודלקת גרון, סובל כבר חודשיים מבלוטות לימפה מוגדלות. באולטרסאונד רקמות רכות גילו מספר בלוטות לימפה מוגדלות עד 2.5, קורטקס מעובה, וסקולריזציה מוגברת. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות באזורים תת לסתיים. הודגמו מספר בלוטות לימפה תגובתיות בצוואר קדמי משני הצדדים. יש לציין שבדיקות דם תקינות וצילום חזה תקין. האם יש מקום לדאגה?

כנראה מדובר בבלוטות תגובתיות אחרי המחלה. יש מקום למעקב כדי לראות כי הבלוטות נסוגות.

בן 44 עם דלקות גרון חוזרות מאז גיל הילדות, שסובל בהמשך משתי בלוטות לימפה תת-לסטיות רגישות ומוגדלות. לפני חודשיים הפכו שוב לרגישות ומורגשות. בוצע צילום חזה שיצא תקין. הרופא אבחן ברונכיטיס ויראלית. עבר יותר מחודש והבלוטה השמאלית נשארה מוגדלת ומורגשת, קשה למגע, מאוד ניידת ובגודל של 1.5 ס״מ, אולם הרופא לא רואה סיבה לדאגה. האם יש ללכת לקבל חוות דעת שנייה?

אם העניין מעורר דאגה והבלוטה בגודל של כ-1.5 ס״מ, מומלץ לעשות אולטרסאונד צוואר. ניתן לפנות לרופא אף אוזן גרון.

בת 23 סובלת שנים מדלקות באזור הלחי וכאבי אוזניים. האם על פי בדיקת האולטרסאונד יש משהו מדאיג ואילו עוד בדיקות יש לעשות, כולל בדיקות דם? לאורך השרשרת היוגולרית מספר בלוטות לימפה, בשליש העליון בלוטת לימפה מוגדלת בציר אורך של 0.45-2.08 ס"מ, צורה שמורה, שרירים תקינים, רקמה תת עורית תקינה. באזור זווית הלסת הודגמו מספר בלוטות לימפה מוגדלות מעט, הגדולה 1.53 ס"מ.

על פי בדיקת האולטרסאונד מדובר במספר בלוטות לימפה מעט מוגדלות שצורתן שמורה ולכן יכולות להיות תגובתיות לתהליך דלקתי. יש כמובן צורך בבדיקת אף אוזן גרון ולכאורה לא מדאיג, אך צריך לבדוק. ייתכן שיהיה צריך להשלים בדיקות דם לבירור ויראלי.

תצלום מערות אף פנים הראה עכירות לא שלמה בסינוס פרונטלי והתעבות קלה של רירית במערת הלסת הימנית. לאחר טיפול באוגמנטין, האוזניים המשיכו להיות סתומות והיה גם כאב ראש מעל אוזן ימין. ב-CT היה ממצא של סינוסים תקינים, קיימת סטייה של מחיצת האף לצד ימין, אוורור תקין של כל הסינוסים ללא עיבוי. רירית קונכיות האף מעובות. אין עדות לסינוסים. המפענח ציין: "מלאות פוליפואידית ניכרת הודגמה בגג הנאזופרינקס – היפרטרופיה לימפואידית. יש צורך בהמשך בירור". מה זה אומר? האם מדובר על גידולים?

זה אומר שהסינוסים מאווררים אך הממצא בלוע האפי דורש הסתכלות ובדיקה עם סיב אופטי. לא ניתן לקבוע דבר אלא שיש צורך בהמשך בירור.

ילד בן שנתיים וחצי נוחר בלילה, השינה שלו לא רגועה. צילום רנטגן הראה שקד שלישי מוגדל שגורם ללחץ על עמוד אוויר במידה מהותית עד לסגירתו. האם ניתוח זהו הטיפול הדפיניטיבי ואם כן מהי רמת הדחיפות?

אם לילד יש שקד שלישי חוסם שאכן מפריע, הניתוח הוא בדרך כלל הטיפול הדפיניטיבי. יש לבדוק את הילד ולראות אם אין הפסקות נשימה ומהו מצב השקדים. הניתוח לא מוגדר כדחוף.

עקב נחירות בלילה קרוב לשינה ואף ימני סתום, רופא אף אוזן גרון הפנה ל-CT למערות האף שהראה ראשית, ציסטה רטנציולית די גדולה בסינוס מקסילרי שמאלי. מלאות שלמה בסינוס מקסילרי ימני עם מעורבות של OMU ימני. התעבות רירית מינורית בתא ספנואידלי ימני. יתר הסינוסים שמורים. שנית, בחלל האף מודגמת סטיה קלה של המחיצה מימין לשמאל. התעבות רירית הקונכות מימין. התבלטות בצורת פוליפ כואנלי מימין. פוליפ זה נראה כמתבלט גם משמאל לקו האמצע בנזופרינקס, דבר אשר גורם להיצרות המעבר האוויר בנזופרינקס. ולבסוף, מבנה תקין של ארובות

על פי ההדמיה יש בעיה בסינוסים ובאף, במיוחד הפוליפ הכואנלי שיכול להפריע ולתרום לדום נשימה. ייתכן שדום הנשימה נגרם גם עקב בעיה באזור לוע או בסיס לשון. יש לבדוק את העניין, אך כדאי לטפל קודם באף.

במשך כמה חודשים אך לא כל יום, בעת שטיפת הפה בבוקר לאחר השינה, מופיע דם. לא נראה כמו דימום מהחניכיים למרות שלפעמים יש קצת דם על מברשת השיניים. האם הבעיה מוכרת?

יש לבדוק בדיקת אף אוזן גרון עם סיב אופטי את אזור מיתרי הקול והנזופרינקס ולאתר אם יש בעיה.

אף אוזן גרון

לאחר ניקוי שעווה באוזניים אצל רופא אף אוזן גרון הורגשו כאבים ותחושה לא נוחה באוזן. רופאת משפחה אבחנה שריטות בתעלת האוזן עקב הניקוי ונתנה טיפות אוטומיצין שהפחיתו את הכאבים אף לא העלימו אותם. לאחר ביקורת נוספת אצל אף אוזן גרון, ניתנו טיפות דזורן, אך הכאב לא עבר לגמרי. מה יש לעשות? האם יש צורך במתן אנטיביוטיקה דרך הפה?

ייתכן ששריטה או פצע בתעלה משאירים הרגשת אי נוחות לעתים שעות ולעתים גם ימים - תלוי במיקום ובעוצמת הגירוי. תעלת האוזן החיצונית היא מקום מאוד רגיש ולכן לוקח זמן עד שגירוי כזה נעלם. זה אמור לאט לאט לדעוך ולהיעלם, כך שאם עוד שלושה שבועות עדיין קיים כאב, יש לבדוק שוב אצל הרופא המטפל, אף אוזן גרון. בשלב זה לא צריך אנטיביוטיקה דרך הפה.

בת 33 עם הרגשה של ריחוף וקלות ראש. לפני שנתיים היתה תופעה דומה למשך שנה. CT ראש תקין. לאחר קורס של זריקות B12 הבעיה נעלמה .לפני חודשיים הופיעה בלוטת לימפה בצוואר בצד ימין, ורופא אף אוזן גרון קבע שצריך להוציא את הבלוטה ולשלוח לפתולוגיה. כמו כן היתה גם דלקת בדרכי נשימה עליונות עם שיעול חזק והרבה מוגלה. לפני חודש חזרה תחושת הריחוף יחד עם התקף חזק של שלשולים והקאות. אין ניסטגמוס ולא טיניטוס. מה יכול להיות העניין?

ייתכן כי בלוטה מוגדלת היא תגובתית לזיהום אולם אם היא חד צדדית, מומלץ לעשות אולטרסאונד צוואר. אם מומחה אף אוזן גרון בדק והמליץ על ביופסיה, יש לשקול זאת בחיוב. לגבי ההרגשה של קלות ראש וריחוף, זו לא נשמעת בעיה של מערכת שווי משקל הקשורה לאוזן הפנימית, לא מדובר בסחרחורת. אם אין ניסטגמוס ולא טיניטוס, זה לא קשור לאוזניים. לא נשמע מתאים ל- VISTIBULITIS. קשה לדעת מה הבעיה אך ייתכן שהיא קשורה למשהו סיסטמי. ייתכן גם זיהום ויראלי. מומלץ לעשות בדיקות דם עדכניות כולל אלקטרוליטים, ויטמינים, תפקודי בלוטת התריס ובדיקה נוירולוגית.

אני בת 57, כבר חודש לא שומעת טוב. לאחר שלוש בדיקות שמיעה שהראו נוזלים באוזניים, בדיקת סיב אופטי באף הראתה גודש של נזלת וליחה. נרשם אוגמנטין קלרינז ופלוקונז לאף, שלא עזרו. כעת נרשם טיפול של אנטיביוטיקה ציפרודקס פעמיים ביום 500 מ"ג, כדורי מוקוליט שלוש פעמים ביום, כדולרי קלרינז פעמיים ביום ופלוקונז לאף. האם אחזור לשמוע וכמה זמן זה ייקח?

נראה כי הטיפול התרופתי הנוכחי מכסה את רוב הבעיה ואמור לפתור אותה. אם גם הטיפול הזה לא יביא עימו הטבה, כדאי לנסות  EARPOPPERאו בדיקת אף אוזן גרון נוספת.

לאחר שפעת עם שיעול, התפתחה הפסקת נשימה – לרינגו-ספאזם. רופא משפחה נתן פרדניזון. האם זה הכיוון הנכון?

נראה כי זה הכיוון הנכון אולם צריך להשלים בדיקה של הגרון ומיתרי הקול אצל רופא אף אוזן גרון.

בדיקת אולטרסאונד הראתה בלוטת לימפה מוגדלת בקוטר 3.8 ס״מ בשחי ימין, בדיקות דם יצאו תקינות, אך בחודש האחרון היה זיהום קיבה קשה שנמשך מספר שבועות. מספר שאלות: האם אפשרי שבלוטת לימפה מוגדלת נגרמה מזה? האם כדאי לעשות אולטרסאונד חוזר בעוד חודש?

ייתכן שבלוטת לימפה מוגדלת נגרמה מזיהום הקיבה ויש צורך לבדוק. לא בהכרח צריך לעשות אולטרסאונד חוזר.

במידה שיוחלט לטפל בבלוטת לימפה מוגדלת, האם צריך לטפל בכל הבלוטות או רק בבלוטה המוגדלת? האם צריך ביופסיית מחט עדינה או הסרה של הבלוטה? האם הסרת בלוטה היא רק בהרדמה מלאה?

לפני שמטפלים, יש צורך לאבחן את המקור לבלוטה המוגדלת. ניתן לקחת בלוטה לביופסיה או לבצע ביופסיית מחט FNB ולא FNA. הסרת בלוטה בהרדמה מלאה תלויה במיקום שלה.

בצילום מערות הפנים בשל נזלת כרונית וכאבי ראש, התגלתה ציסטה ריטנציאלית מקסילארי ימני. לא הודגם פלס אויר נוזל בתוכו. האם יש טיפול לממצא זה?

ציסטה כזו בסינוס המקסילרי היא שכיחה ויכולה להיות ממצא לוואי שאינו גורם בהכרח לסימפטומים. אם הציסטה גדולה וחוסמת את רוב הסינוס, היא יכולה לגרום לתופעות כמו דלקת בסינוס שנחסם ולכאבים. תסמינים של כאב ראש ונזלת מעידים על אפשרות של סינוסיטיס, וייתכן שיש מקום לטיפול אנטיביוטי וטיפול מקומי בטיפות אף לפי המצב הקליני. אם אין פלס אוויר נוזל, הכוונה היא שאין מוגלה נוזלית שעושה פלס אוויר נוזל בתוך הסינוס, אולם אין הדבר שולל סינוסיטיס. הבדיקה הקלינית קובעת.

אף אוזן גרון

מהי המשמעות של צילום שתוצאותיו: רושם של פלס אויר נוזלי בסינוס מקסילרי שמאלי, מלאות בסינוס מקסילרי ימין ללא פלס?

פלס אויר נוזל בסינוס מקסילרי משמעותו דלקת חריפה בסינוס עם מוגלה בדרך כלל. מלאות בסינוס מקסילרי ימני מעידה גם היא על תהליך לא תקין כמו דלקת. יש מקום לטיפול אנטיביוטי, יש לפנות לרופא שהפנה לצילום להמשך טיפול, בדרך כלל ניתן כיסוי אנטיביוטי מתאים.

ילד בן ארבע סובל משיעולים ומתלונן על כאבי גרון ובטן, חוסר תיאבון מוחלט, הקאות, נזלת ונחירות חזקות בשינה. רופא אף אוזן גרון אמר שיש לו אדנואידים מוגדלים, היפרטרופיה של קונכיות תחתונות. אבחנה משערת היא RHINITIS VASOMOTOR - ADENOID HYPERTROPHY. בצילום נזופרינקס נמצאה התעבות רקמות רכות בדופן אחורי והומלץ על מעבדת שינה וביקורת אף אוזן גרון. רופא הילדים רוצה למנוע ניתוח ומעבדת שינה ונתן מרשם ל-SINGULAIR. האם זה יעזור? האם כדאי לנתח?

יש מקרים ש-SINGULAIR עשוי לעזור, אך השאלה אם לתת תרופה זו באופן ממושך - לא בטוח שכדאי. כדאי לעבור מעבדת שינה ולטפל בהתאם לתוצאות. לפעמים ניתוח יכול לשפר הרבה.

בת 58, בריאה בדרך כלל, עם תחושה של סחרחורת של חוסר יציבות ולא של סיבוב. לאחר זמן מה החל כאב באזור רקה של צד שמאל ובאזור מפרק הלסת העליונה, וגם אטימות של שתי האוזניים ולחץ על השיניים העליונות בצד שמאל, כמו גם ליחה ותחושה של נוזל באף ללא נזלת. בוצעו בדיקות דם כולל שקיעת דם שיצאה תקינה, נשללה פגיעה במפרקי הלסת, MRI מוח היה תקין למעט העברה: עיבוי פוליפואידי קל בסינוס מקסילרי משמאל. מה יכולה להיות האבחנה? איזו בדיקה יש לערוך?

מומלץ לעשות בדיקה נוירולוגית וללכת למומחה אף אוזן גרון על מנת לבדוק את העורק הטמפורלי משמאל.

* התוכן במאמר אינו מחליף ייעוץ עם מומחה רפואי

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist