כתבות בנושא צלמים וסטודיו לצילום - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

צלם אירועים

לפעמים, בעיקר כשאנחנו נמצאים באירוע רב משתתפים, נדמה לנו שאין כמו להיות צלם אירועים. אחרי הכול - מה רע לו? הוא כל הזמן נמצא באירועים שמחים וחשובים, ועוד מקבל על זה כסף! אז - האם זה באמת מקצוע כל כך נוצץ שיש לקנא בו? במאמר זה ננסה לבדוק.

בכתבה זו:
צלם אירועים | אירוע של יום שלם | העבודה ממשיכה גם אחרי האירוע

צלם אירועים

לפעמים, בעיקר כשאנחנו נמצאים באירוע רב משתתפים, נדמה לנו שאין כמו להיות צלם אירועים. אחרי הכול - מה רע לו? הוא כל הזמן נמצא באירועים שמחים וחשובים, ועוד מקבל על זה כסף! אז - האם זה באמת מקצוע כל כך נוצץ שיש לקנא בו? במאמר זה ננסה לבדוק.

אירוע של יום שלם

נכון שצלם אירועים מבלה הרבה מזמנו באירועים, מה שנראה למסתכל מהצד, כשילוב מנצח בין "ביזנס" (עסקים) ל-"פלז'ר" (הנאה).

ואכן, ייתכן בהחלט שצלם האירועים אכן נהנה מהעבודה שלו, וטוב שכך יהיה, כי אנו בטוחים שכל עבודה שנעשית על ידי מי שאוהב לבצע אותה, תיעשה בצורה טובה בהרבה מאשר עבודה שנעשית על ידי מישהו שעושה את העבודה בכפייה או בלי הנאה בכלל.

אבל, אם נחשוב על זה לעומק, האם זה באמת כל כך נחמד לבלות כל ערב באירוע? האם זה לא מעייף? לא שוחק? נכון שבהתחלה זה לבטח מרגש, לעמוד כל פעם בחתונה או בבר מצווה של מישהו אחר, לראות ולשמוע דברים חדשים ושעוד לא נראו (מישהו אמר הפרחת יונים?) ולפעמים גם ליהנות מנשנוש קטן מהמזנון האיכותי. אבל - כשזה נמשך כך תקופה ארוכה, כמו כל דבר אחר שנמשך תקופה ארוכה, רמת הריגוש פוחתת, והמיוחד הופך לשגרתי.

צריך מאוד לאהוב את המקצוע כדי להמשיך להתרגש ולבצע את אותה עבודה מקצועית וחדה באותה איכות שעליה הקפיד הצלם בהתחלה. את בעלי האירוע לא ממש מעניין שזו כבר החתונה ה-30 שהצלם מצלם בחודשיים האחרונים ושכבר קצת קשה לצלם האירועים לראות טקסי חופה ואנשים שעושים שמח על רחבת הריקודים. מבחינתם - האירוע שלהם הוא החשוב מכל, וצלם האירועים צריך להתייחס אליו כאילו זה האירוע הראשון, או לפחות האירוע הכי חשוב שהוא מצלם. זה לא פשוט, אבל - זה חלק מהעבודה...

בנוסף, יש לזכור שלא תמיד מדובר בצילום אירועים מרגשים כמו חתונות וחגיגות בר/בת מצווה. פעמים רבות צלם אירועים נקרא כדי לצלם כנסים מקצועיים או אירועי חברה, שהרגש והריגוש הם מהם והלאה. גם באירועים כאלה צריך צלם האירועים להפגין מקצועיות וחדות צילום, על מנת שהתוצאה תמשיך לתמוך בשם הטוב שרכש לעצמו עד כה. נשמע כבר קצת פחות פשוט, נכון? עוד דבר שחשוב לציין הוא, שכשמדובר, למשל, בצילום חתונות, צלם האירועים לא מגיע רק לחתונה עצמה. צילום חתונות כולל ברוב המקרים צילומים מקדימים, כגון צילום הכלה בסלון הכלות, צילום המפגש המרגש עם בן הזוג - החתן העתידי, צילום של הזוג המאושר על רקע נוף פסטורלי לבחירתם וכמובן - הגעה למקום האירוע לצילום קבלת הפנים והחתונה עצמה.

כלומר - יומו של צלם האירועים לא מתחיל בשעת החופה, אלא אי שם בשעות הצהריים המוקדמות. אז נכון שהוא מקבל על זה כסף, ולא מעט, אבל חשוב לזכור שלא מדובר בלהגיע, לעשות את העבודה וללכת.

העבודה ממשיכה גם אחרי האירוע

בניגוד לשאר בעלי המקצוע שמלווים את האירוע, ביניהם הדי.ג'יי, מעצב האירוע וכמובן בעלי האולם, העבודה של צלם האירועים לא מסתיימת עם סיום האירוע ועליו לבצע עוד מספר שלבים לפני כן: להוריד את כל קובצי התמונות למחשב, להראות את התמונות לבעלי האירוע (אם במשרד, אם להעביר להם דיסק ואם דרך אתר האינטרנט של הצלם / החברה) על מנת שיבחרו את התמונות לפיתוח, לפתח את התמונות שנבחרו וברוב המקרים גם לעצב אותן באלבום.

לכן, העבודה על כל אירוע (ברוטו) נמשכת כשבועיים-שלושה, ורק אז מסתיים הקשר עם בעלי האירוע. כמובן שבמהלך אותם שבועיים-שלושה ישנם עוד אירועים ועוד תמונות, ואפשר בהחלט להגדיר את עבודתו של הצלם בביטוי: "הזמן קצר והמלאכה מרובה".

אז כמובן שעבודתו של צלם האירועים היא איננה סבל, חלילה, ויש בה הרבה רגעים נחמדים ואפילו מרגשים. אבל היה חשוב לנו להדגיש, שהיא ממש לא מסתכמת בלהגיע לאירוע, לצלם, וללכת הביתה.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist