כתבות בנושא עו"ד משפט מסחרי - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מסחר על פי חוזה: הסכמים מסחריים בין חברות

כאשר שתי חברות מעוניינות לקיים ביניהם קשרי מסחר, יש חשיבות רבה להסכם ביניהן. כדי למנוע סכסוכים, או לחילופין כדי להכריע בשעת מחלוקת, יש לסכם את כל התנאים במסגרת חוזה מסודר - בטרם יוצאים לדרך משותפת

בכתבה זו:
מסחר על פי חוזה: הסכמים מסחריים בין חברות | לכל הסכם שני צדדים | חשיבותו של עו"ד

מסחר על פי חוזה: הסכמים מסחריים בין חברות

כאנשים פרטיים אנחנו מבצעים במהלך חיינו הסכמים שונים - חלקם מול אנשים פרטיים, חלקם מול גופים. בין ההסכמים הנפוצים ניתן למצוא הסכם שכירות, הסכם מכר דירה, הסכם למכירת רכב, הסכם עבודה ועוד. גם חברות מבצעות ביניהן הסכמים, ובמקרה כזה חשוב לדעת כי חברה היא אישיות משפטית נפרדת לפעולות, לזכויות ולחיובים ככל אדם. כאשר חברה מבצעת הסכם אל מול גוף אחר - בדרך כלל מול חברות נוספות, אבל גם מול המדינה או גופים מסחריים אחרים (למשל אל מול עוסק מורשה) - מדובר בהסכם מסחרי.
 
בהסכם בין חברות מתקיים "חופש החוזים" - החופש של הצדדים להסכים ביניהם על מה שהם רוצים. עולם המשפט מכיר ומתיר לצדדים להסכים כמעט על כל נושא, כל עוד הדבר חוקי, מוסרי וכדומה. ההסכמות שאליהן מגיעים הצדדים מהוות למעשה את תנאי החוזה.

לכל הסכם שני צדדים

כמו שבין אנשים פרטיים קיימים מספר הסכמים נפוצים, כך גם לגבי חברות. הסוג הנפוץ הראשון הוא הסכמי הפצה, הנעשים בין יצרן של מוצר לבין מי שמפיץ אותו. נניח לדוגמה שחברת "ריח טוב" מייצרת שמפו ומסכמת עם חברת "המפיץ" שתמכור אותו עבורה ללקוחות שונים, במקרה כזה חשוב לשים לב האם ההסכם הוא בלעדי, כלומר שרק "המפיץ" יכול לשווק את השמפו המדובר, או שלחילופין היצרנית רשאית לאפשר לחברות נוספות להפיץ את המוצר. בכל מקרה, המוניטין של המוצר נשאר בידי היצרן, כלומר "המפיץ" לא יכול לטעון שהמוניטין של השמפו הוא שלו רק משום שהוא זה שמפיץ אותו. יחד עם זאת, וכדי למנוע בעיות, יש לכתוב בהסכם תנאים שיסדירו עניין זה.
 
הסוג הנפוץ השני הוא הסכמי רכש, במסגרתם הצדדים מסכמים ביניהם תנאים לרכישה של מוצר או שירות מסוים. אם להשתמש בדוגמה שלנו, נניח שחברת "ריח טוב" איתרה מפעל בסין שמייצר סבון והוא מוכן למכור לה אותו במחיר אטרקטיבי. הסכם הרכש הוא זה שיגדיר את היחסים ביניהם בכל מה שקשור למכירה הזו.
 
הסכם העסקה - התקשרות עם קבלן: מה שמוכר לרובנו כ"פרילנסר" - עובד עצמאי (הפרילנסר הוא למעשה הקבלן). בהסכם ההעסקה שני הצדדים - הקבלן והחברה - מסכמים על אספקה של שירות מסוים בהתאם לתנאי החוזה. בניגוד להסכם העסקה רגיל, כאן לא נוצרים יחסי עובד מעביד בין הקבלן, הפרילנסר והמזמין.

חשיבותו של עו"ד

הסכמים בכלל, ובמיוחד הסכמי מסחר, הם עניין שדורש מומחיות רבה וידע רב. החוזה שנעשה והתנאים שנכלול בו הם אלו שיקבעו את היחסים המשפטיים שיחולו בין הצדדים ובכל מקרה של סכסוך נפנה בראש ובראשונה למה שנכתב בחוזה. כאן בא לידי ביטוי "חופש החוזים". בשל כך, חשוב ביותר שאת ההסכם יערוך עו"ד המתמחה בהסכמים בכלל ובהסכמים מסחריים בפרט. עו"ד שעוסק באופן יומיומי בעריכת הסכמים יידע לצפות את הבעיות ואת הסכסוכים שעלולים לצוץ בעתיד ולתת להם מענה הולם וראוי בתנאי החוזה ועל פי הסכמות ורצונות הצדדים. הוא גם יידע להביא את הצדדים ל"עמק השווה", מה שנקרא בשפה המשפטית - מפגש רצונות הצדדים. עו"ד גם יכול ללוות את העסקה ואת החברה שאותה הוא מייצג לפני החתימה על ההסכם, בשלב המו"מ, וכך למקד את המו"מ לנקודות החשובות.
 
חלק ניכר מעולם המסחר והחברות נוגע להסכמים שבין הגופים הלוקחים בו חלק. הסכמים אלו הם אשר מסדירים את היחסים שבין הצדדים ולמעשה את המסחר בשוק. לאור החשיבות הרבה שיש להסכמים אלו ונוכח העובדה שלצדדים להסכם יש החופש להסכים כמעט על הכל, החשיבות של עריכת הסכם נכון היא משמעותית ביותר ומוטב להיוועץ בכל צעד באיש מקצוע. באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת תאתרו רשימה ממוקדת של עורכי דין המתמחים במשפט מסחרי . בהצלחה.
 
 
>> בואו לדבר על זה בפורום משפט מסחרי.
>>בואו להתעניין במחירון בתחום עו"ד משפט מסחרי

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist