כתבות בנושא עורכי דין לדיני ביטוח לאומי - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

לקבל את מה שמגיע: ערעור על החלטת ועדה רפואית

להחלטות הוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי יש משקל מכריע בקביעת גובה הפיצוי שתקבלו, אם חלילה נפגעתם. אלא שלא תמיד תסכימו עם החלטות אלו ולכן חשוב לדעת מה האפשרויות העומדות בפניכם לערער עליהן

בכתבה זו:
ועדה בדרג גבוה | השלב הבא - בית הדין | המפתח: הכנה יסודית

התשלום החודשי שכל אחד מאיתנו מפריש ממשכורתו לביטוח הלאומי, נועד להבטיח שנקבל פיצויים במידה שנפצענו או חלינו, ואיבדנו - גם אם באופן זמני - את היכולת לעבוד ולהתפרנס. מי שמכריעה בנוגע לגובה הפיצוי שנקבל היא הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי - כמו במקרים של גמלאות וקצבאות שונות שאתם עשויים להיות זכאים להם, ואשר התשלום עבורם נגזר מאחוזי הנכות שייקבעו לכם - אך ייתכן שקביעות הוועדה אינן תואמות את הציפיות. לזכותכם עומדת האפשרות לערער על החלטת הוועדה, וחשוב לדעת מהן הדרכים לעשות זאת.

ועדה בדרג גבוה

המקום הראשון שאליו יש לפנות אם תבקשו לשנות החלטה מסוימת של ועדה רפואית, הוא הוועדה הרפואית לעררים. גוף זה, כמו הוועדה הרפואית, שייך למוסד לביטוח לאומי וחברים בו שלושה רופאים מומחים (לצד מזכיר הוועדה). את הערעור (או בשפה המשפטית - ערר) יש להגיש למוסד לביטוח לאומי בתוך 60 ימים מקבלת ההודעה בדבר החלטת הוועדה הרפואית. חשוב לציין בעניין זה כי מניין הימים הנ"ל נוגע אך ורק להחלטות הוועדה הרפואית הנוגעות לאחוזי נכות רפואית ו/או לדרגת אי-כושר עבודה. על כל עניין אחר שבו הכריע פקיד התביעות, יש לערער לבית הדין האזורי לעבודה בתוך 12 חודשים מיום קבלת ההודעה על ההחלטה הנוגעת אליכם.
 
הוועדה הרפואית לעררים יכולה להשאיר את החלטת הוועדה הרפואית על כנה, אך היא יכולה גם לשנות אותה ולקבוע אחוזי נכות שונים (נמוכים או גבוהים יותר), וכך גם לגבי קביעת הוועדה הרפואית בנוגע להחלטה בעניין אי כושר עבודה.

השלב הבא - בית הדין

הוועדה הרפואית לעררים אינה סוף פסוק וגם על ההחלטות שלה ניתן לערער, אך במקרה הזה תהיו מוגבלים, משום שעל פי החוק מותר לערער על החלטותיה רק בשאלה משפטית ולא בעניין רפואי. את הערעור בשלב הזה יש להגיש לבית הדין האזורי לעבודה בתוך 60 ימים מקבלת ההודעה בדבר החלטת הוועדה הרפואית לעררים. שיקול דעת בית הדין בהכרעה מוגבל, מעצם הערעור לעניין משפטי בלבד.

המפתח: הכנה יסודית

לא על כל מקרה כדאי לערער. כדאי לשקול את צעדיכם בכל הקשור לערעור על החלטה מסוימת של המוסד לביטוח לאומי - בין אם על החלטת ועדה רפואית ובין אם על קביעת ועדה רפואית לעררים - ורצוי ראשית לבחון את החלטה לגופה על כל פרטיה. לכן, אם לא קיבלתם לידיכם את החלטת הוועדה, יש לפנות למוסד לביטוח לאומי ולבקש אותה. בנוסף, ובהמשך ישיר לקבלת ההודעה, חשוב מאוד להקפיד על המועד הקבוע בחוק להגשת הערר, כדי לא לאבד את הזכות לערער על ההחלטות השונות.
 
חשוב להקפיד לפנות לאנשי מקצוע, דוגמת עורכי דין, הבקיאים בתחום ועדות רפואיות, שכן בסופו של דבר מדובר בנושאים הדורשים מומחיות רפואית ומשפטית. כמו כן, על הערעור להיות מנומק ובמידת הצורך מגובה במסמכים רלוונטיים, כך שאם ישנם מסמכים רפואיים חדשים או כאלו אשר תומכים בטענותיכם ולא עלו בוועדה הרפואית או בוועדה לעררים, או כאלו שלדעתכם לא קיבלו את המשקל הנכון בהחלטה, צרפו אותם לבקשתכם.
 
הפנייה לעו"ד המתמחה בביטוח לאומי מקבלת משנה תוקף כאשר תבקשו לערער על החלטת הוועדה הרפואית לעררים, שהרי במקרה הזה, כפי שצוין, ניתן לערער בשאלה משפטית בלבד.
 
לסיכום, להחלטות של ועדות המוסד לביטוח לאומי עשויות להיות השלכות משמעותיות על הזכויות ועל ההטבות שתקבלו, אם אכן אלו מגיעות לכם. החלטות אלו לעתים לא יהיו מקובלות עליכם ובאפשרותכם לערער עליהן, אולם מדובר בעניין מורכב, הן רפואית והן משפטית, אשר מצריך ידע מקצועי ומומחיות ספציפית. לכן, בכל מקרה בו הנכם שוקלים לערער על החלטה כזו או אחרת של ועדת המוסד לביטוח לאומי, היעזרו בעורך דין המתמחה בוועדות רפואיות של הביטוח הלאומי
 
>> בואו לקרוא על זה בפורום הכנה לקראת ועדות רפואיות.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist