כתבות בנושא אקוסטיקה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

רעש באוזניים? על פתרונות אקוסטיים וחומרים אקוסטיים

שקט, בעידן שבו הכול רועש, תזזיתי וחסר מנוחה, הוא מצרך נדיר. כמעט בכל מקום נשמח לקצת שקט: בתוככי הבית, בעבודה, ברחוב ועוד. היום, עלתה משמעותית המודעות למפגעי הרעש, שהפכו להיות בהגדרתם מטרדים סביבתיים לכל דבר. תשמחו לדעת שניתן להתמודד איתם ביעילות רבה, בעזרת חומרים ופתרונות אקוסטיים שכיום מוצעים לכל בית ממוצע ולא רק לאנשי מקצוע.

בכתבה זו:
הדרכים להתמודד עם מפגעי רעש | בידוד בעזרת קירות בטון | בידוד באמצעות קירות גבס | חללי אוויר | להתרחק מזכוכית | אילו חומרים מצוינים לבידוד אקוסטי?

הבידוד האקוסטי היה בעבר מנת חלקם של בעלי אולפנים, של נגנים ושל בעלי מפעלים עם מכונות עוצמתיות. היום, ובעיקר לאחר שתוקנו בישראל באופן רשמי תקנות הרעש (מה שמוגדר על ידי המשרד להגנת הסביבה כ'רפורמת הרעש'), בידוד אקוסטי הוא חלק מחיינו,  וכל מי שרוצה להבטיח לעצמו סביבה שקטה, ישמח להתקין בביתו חומרים מבודדים כאלו.

הדרכים להתמודד עם מפגעי רעש

איך נתמודד עם רעש טורדני ובלתי פוסק? יש שיטות 'ישנות', שפועלות לטווח קצר בלבד - סתימת האוזניים (עם האצבעות או עם אטמים) ולחלופין, גערות או תלונה כלפי הגורם לרעש, בתקווה שזה יתחשב בבקשתכם ויפסיק את המטרד. עד לפעם הבאה.
אבל, מי שבאמת רוצה להתמודד עם מפגעי רעש בצורה יעילה יעשה זאת בדרך אחרת: הוא יפסיק להיות תלוי בגורם הרעש ויבצע את המהלכים הדרושים בעצמו. יש כיום לא מעט דרכים לעשות זאת, והן מאפשרות להפחית את הרעש סביבנו עד למינימום האפשרי, ובמילים אחרות - עד שכמעט לא ייכנס רעש מן החוץ.
 
למעשה, אותו בידוד לא מסייע רק לכניסת רעש מן החוץ, אלא גם ליציאת רעש מן הבית, מה שיתאים בייחוד לאנשים שמבצעים פעולות רעשניות בביתם (ניגון, צפייה בטלוויזיה בסאונד גבוה, חיתוך, ניסור, קידוח ועוד). אותו בידוד יכול לסייע גם ביצירת הסאונד המושלם בחדר מסוים, בין אם זה חדר הקלטות ובין אם חדר קולנוע פרטי. כך או כך, יש היום לא מעט דרכים להתמודד עם מפגעי רעש, אשר כולן מתאפשרות בזכות בידוד אקוסטי איכותי:

בידוד בעזרת קירות בטון

כדי להפחית רעש, כדאי להשתמש בחומרים חזקים ודחוסים כמה שיותר. בטון יכול מאוד לעזור בעניין זה, וזו הסיבה שממ"דים נחשבים מבודדי רעש מצוינים: הבטון המזוין חזק ודחוס מאוד, כך שרעשים כמעט ולא חודרים דרכו.

בידוד באמצעות קירות גבס

מסתבר שקירות גבס יכולים לשמש גם לבידוד אקוסטי, על אף שהם נחשבים דקים הרבה יותר מבטון. הדרך לעשות זאת ביעילות היא על ידי הנחת גבס כפול בכל קיר, כאשר שכבה אחת תהיה עבה יותר מהשנייה. יצירת חלל בין שתי השכבות תסייע גם היא לבידוד.

חללי אוויר

כפי שציינו בזה הרגע, חללי אוויר יכולים גם הם לסייע בבידוד מרעש. קירות אשר כוללים בתוכם חללים גדולים יחסית, במקומות לא קבועים, יסייעו מאוד לעניין, וייצרו חדר בעל בידוד אקוסטי יעיל מאוד.

להתרחק מזכוכית

זכוכית רגילה נחשבת כאחד החומרים הגרועים ביותר לבידוד מרעש ולכן מומלץ ליצור חדרים עם כמה שפחות חלונות. אם בכל זאת יש חלון בחדר, חשוב שהוא יהיה בעל זכוכית עבה או טוב מזה - זכוכית כפולה, בעלת שתי שכבות נפרדות וביניהן חלל אוויר.

אילו חומרים מצוינים לבידוד אקוסטי?

הדרכים שציינו כעת יעזרו לכם מאוד ביצירת הבסיס לבידוד אקוסטי, אך כדי להפוך זאת למושלם - בין אם מדובר בחדר מוזיקה, במפעל תעשייתי, בחדר הקלטות או בבית פרטי  - חשוב להשתמש בחומרים הנכונים ובפתרונות אקוסטיים שמיוצרים במיוחד למטרה זו. ריכזנו כאן כמה מהנפוצים שבהם - כאלו שאפשר להשתמש בהם גם בבית, וחלקם אף לא מצריכים מכם ללכת לחנות:
 
עץ מלא: העץ נחשב למבודד טוב מפני רעש, בעיקר כשמדובר בתדרים נמוכים (ולכן טוב לאלפני הקלטות או לנגני תופים). עם זאת, יש צורך בכמות גדולה של עץ מלא כדי לקבל את הבידוד המתאים.
 
חול: החול הוא חומר זמין מאוד, שידוע כמצוין לספיגת מהלומות פיזיות (לדוגמא: שקי חול בהם משתמשים בצבא) ומסתבר כמצוין גם בעצירת גלי קול בכל התדרים. שימוש בחול כבידוד בקירות, יסייע מאוד לחסימת הרעש, פנימה והחוצה.
 
חומרים מבודדים 'מהדור הישן': צמר סלעים וצמר זכוכית הם שני חומרים שנעשה בהם שימוש מזה שנים רבות, הן לבידוד אקוסטי הן לבידוד תרמי (בידוד מפני חום וקור). הם אמנם נחשבים למיושנים יותר, ואף למעט מסוכנים לעבודה למי שאין לו ניסיון מתאים, אך משמשים עד היום לבידוד אקוסטי בשלל מקומות, ונחשבים יעילים מאוד למטרה זו.
 
חומרים סינטטיים: לא מעט חומרים סינטטיים הפכו עם השנים לנפוצים מאוד בבידוד אקוסטי, בעיקר משום שניתן לייצר אותם בשיטות אשר מקנות להם את כל התכונות החשובות למטרה זו. כך, ניתן למצוא היום לא מעט ספוגי מלמין ופוליאסטר, יריעות אקוסטיות ויריעות פלציב. לכל אחד מהחומרים הללו תכונות מסוימות אשר תורמות לבידוד. כך, הספוגים ידועים בצפיפות ה'סיביו?ת' והרכות הייחודית שלהם, אשר מאפשרות להם לספוג רעשים רבים. בכל מקום שבו יש בידוד אקוסטי מודרני, תוכלו למצוא את הספוגים הללו - כשחלקם משמשים לבידוד ספציפי (לדוגמא: ספוגי הבס, שמיועדים לספיגת תדרים נמוכים באולפנים).
 
יריעות אלומיניום: עוד פתרון אקוסטי שנחשב יחסית חדש, ומשמש בעיקר לחסימה של תדרים גבוהים. למעשה, מדובר על יריעה שעשויה מכמה שכבות של אלומיניום, וביניהן חומרים שונים (לרוב פיברגלאס). השילוב הזה מסייע לבידוד, אך חשוב מאוד לזכור כי יריעות אלו משמשות כתוספת בידוד, ולא יספיקו לבידוד מלא בפני עצמן.

החומרים והפתרונות האקוסטיים השונים, מאפשרים ליצור כיום בידוד אקוסטי משופר בכל מקום. למעשה, כיום כמעט כל מבנה מודרני יכלול גם בידוד אקוסטי ברמה מסוימת, אך אם אתם מעוניינים להשיג בידוד כזה באופן מלא, מומלץ לתכנן זאת עוד בשלבי הבנייה הראשוניים. כך, תיהנו משקט מופתי - וגם השכנים מסביבכם.

>> לצפייה במחירים מומלצים בתחום, כנסו למחירון אקוסטיקה באתר zap דפי זהב.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist