
ללקק את האצבעות - המוצרים הנפוצים על מדפי המעדניות
מעדניות תמיד מתקשרות עם מוצרי מזון משובחים במיוחד. מעדנים 'דליקטס' יאמרו המבוגרים שבינינו. מי שטעם ממטעמי המעדניות השונות יתקשה לוותר עליהם, ובדרך כלל לקוחותיהן הקבועים של מעדניות אלה הופכים "מכורים לדבר". עבור מי שטרם גילה את עולמן המופלא של המעדניות, מומלץ לקבל מושג על המטעמים המוצעים. מי יודע, אולי אפילו תתענגו כל כך, עד שתחליטו לפתוח מעדנייה משל עצמכם
אם אתם מחפשים גבינה מתוצרת ביתית מיוחדת, או נקניק שטעמתם פעם ברוסיה או ברומניה, סביר שתמצאו אותם באחת מן המעדניות שמתמחות בתחום. את המעדנים שנמכרים שם, לא תשיגו ברשתות הגדולות. מעדניות מומלצות הן, בדרך כלל, מעדניות בעלות ותק רב, ומוכרות בייחודן.
סוגי מעדניות
יש כמה סוגים של מעדניות: את הסוג הראשון תמצאו לרוב במרכז העיר. מעדנייה זו תתמחה באחת מהאפשרויות: מוצרי בשר ייחודיים, מוצרי חלב מיוחדים, נקניקים מיובאים, סלטים מקומיים ועוד. הסוג השני הוא המעדנייה המוכרת לכול. זוהי המעדנייה בשוק, ושם ימכרו, בדרך כלל, דגים וחמוצים, תבלינים או מאכל ספציפי אחד שהתמחות בעל המעדנייה בו מאפשרת לו למכור רק את אותו מוצר ייחודי. הסוג השלישי הוא של מעדניות שמתמחות במוצרי מזון אתניים או ממוצא מסוים. מה זה אומר? אל המעדניות הללו מגיעה אוכלוסייה ספציפית שמכירה את המוצרים שמיובאים הישר מארץ המוצא, כגון: מעדנייה ליוצאי חבר העמים. המעדנייה היקרה והיוקרתית מכולן היא מעדנייה תוצרת עצמית/ביתית. על פי רוב יהיה מדובר במוצרי גבינה/חלב, והן תמוקמנה באזורים שבהם האוכלוסייה במצב סוציואקונומי גבוה. מלבד החלוקה הגסה לסוגים עיקריים, אפשר למצוא מעדניות מגוונות של סלטים, בשר, לחמים ועוד.
מעדניות גבינות
מעדניית נקניקים
מעדניות נקניקים נמצאות בבעלות של אנשים מביני עניין ומומחים בענייני בשר ונקניקים. המעדנייה חייבת להיות אסתטית, נקייה מאוד, עם בשר/ נקניקים טריים ואיכותיים. מגוון הסוגים חייב להיות גדול, וחלקם מיובא מארצות המקור. לעתים במעדניות אלו יהיו גם סלטים או חמוצים מיוחדים. מדגם נקניקים אקראי במעדנייה: חמון ספרדי, מרגז, פרשוטו איטלקי ועוד.