קיץ רענן: האוכל המנצח שתוכלו להכין בעצמכם בעונה החמה

אם יש משהו שיכול למלט אותנו מהחום הכבד של הקיץ, הרי שזה האוכל שאנחנו אוכלים. אז מה כדאי להכין, לבד בבית, שישנה לחלוטין את הרגשתנו כשמסביב לוהט?
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג אטרקציות

לארוחה קלילה ומזינה במנה אחת : סנדוויץ'

קשה לחשוב על אדם אחד שיגיד לא לסנדוויץ', ובקיץ אפשר להכין לא מעט סוגים של סנדוויצ'ים שגם יציעו לכם ארוחה מזינה ומלאה וגם יבטיחו לשמור על קרירות צוננת. דוגמה אחת כזו היא דוגמה קלאסית ופשוטה – אך כזו שתציע לכם רעננות ליום שלם. היא כוללת שתי פרוסות של לחם אהוב, עגבניות מיובשות, שתי פרוסות של גבינה צהובה, עלי חסה רעננים עלי רוקט ועגבנייה. הטעם של הסנדוויץ' הזה נפלא, והוא גם לא מכביד על מערכת העיכול יתר על המידה. מושלם. קל ופשוט
אוכל שכולם אוהבים

 

סלט מושלם לקיץ חם: טבולה

כולנו (כמעט) מכירים את הסלט הירוק והטעים הזה שמוגש כמעט בכל מסעדה מזרחית, אך רובינו לא חושבים עליו בתור מרענן לקיץ. וחבל, כי יש בו כל מה שצריך לעונה החמה: צרור של עלים ירוקים ומרעננים (פטרוזיליה, בצל ירוק, נענע ועוד), חמיצות מעוררת (של מיץ הלימון), ופחמימה קלילה (קוסקוס או בורגול) שאותה אפשר אפילו להחליף בירק נהדר (כרובית!). זה סלט ממלא ומאוד לא מכביד, שהתחושה שלו בפה היא אחת: רעננות.

 

עוד 'Side dish' ? שהוא כבר מנה בפני עצמה: סלט תפוחי אדמה

בא לכם משהו קצת יותר משמעותי, משהו שימלא את הקיבה שלכם עד תום ובכל זאת יציע רעננות? אתם יכולים לנסות סלט תפוחי אדמה, שיש לו שני יתרונות: אחד – אפשר להגיש אותו קר, וזה נהדר בקיץ; שניים - אפשר 'להתפרע' עם השילובים. ההצעה שלנו: סלט תפוחי אדמה עם זיתים, בצל, פטרוזיליה ופטריות, ומעליו רוטב שמורכב בעיקרו ממיץ לימון ומחומץ בלסמי. נכון שזה נשמע נהדר?

 

מנה עיקרית שלא תהפוך אתכם לזומבים: חזה עוף

כן, בקיץ כולנו 'מפחדים' מאותן מנות עיקריות שישביתו אותנו ליום שלם. לא מספיק שהן גדולות וכבדות, גם החום שמגיע מסביב מכוון למקום אחד: למיטה. יש פתרון לזה, והוא נקרא חזה עוף: משרים אותו במרינדה (כל מרינדה שתרצו, אנחנו ממליצים על רוטב סויה וסילאן), מוסיפים לצדו שעועית ירוקה מוקפצת במחבת – ויש לכם יופי של ארוחה, שתשאיר אתכם רעננים גם ביום החם ביותר בשנה.

 

קליל עוד יותר ? ומשביע: סלמון בתנור

דג הסלמון יכול להציע לכם מנה קלילה ומשביעה כמעט בכל תצורה. הכניסו את הפילה הכתום והיפהפה לתנור ואפו אותו כהלכה (200 מעלות למשך 20 דקות לכל היותר), אחרי שתיבלתם אותו בפלפל שחור גרוס ובמלח. הוסיפו לו פירה מתפוחי אדמה – מומלץ ללא חלב, שמכביד ומצופף אותו מאוד – וקיבלתם מנה מדהימה, מעולה, טעימה ולא מעמיסה כלל על הקיבה. כזאת שתרצו לאכול תמיד, גם בחורף... מנה קלילה ומשביעה
מנה מדהימה, מעולה וטעימה

 

כי צריך גם לשתות משהו מרענן: שייקים ביתיים נפלאים

השייקים השונים – תערובת בבלנדר של פירות העונה – הם מהדברים המרעננים ביותר שתוכלו לבקש. הכניסו לבלנדר כל פרי שתרצו, בחרו בכל שילוב שיתחשק לכם, הוסיפו קוביות קרח קפואות, ויש לכם ביד משהו מרענן במיוחד, שיכול גם להפוך לארוחה בפני עצמה. שתי הצעות שלנו: האחת – שייק מאבטיח בלבד. איכשהו בתצורה הזו הוא טעים אף יותר מהאבטיח ה'רגיל'; השנייה – שייק מנגו, בננה ומלון על בסיס מים (חלב יכביד עליכם). לרוויה!

 

ולקינוח קפוא ומתוק... שלגונים בתוצרת עצמית

אכן, גם בבית אפשר להכין שלגונים טעימים (ואפילו גלידות, אבל את זה נשאיר לפעם אחרת). איך עושים זאת? מה שדרוש לכם הוא בלנדר או מעבד מזון ותבניות לארטיקים ביתיים, שאפשר להשיג היום כמעט בכל חנות. טוחנים דק דק את הרכיבים – למשל אפרסקים ושזיפים, שאליהם אפשר להוסיף יוגורט לאחד הטחינה - שופכים לתבניות הארטיקים ומקפיאים למשך הלילה. למחרת יחכה לכם טעם נפלא, שישמח את כולם, קטנים וגדולים כאחד. הכנה ביתית פשוטה
קינוח קפוא ומתוק

 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא אטרקציות
האם המאמר עזר לך?