
דמי חנוכה: כמה יעלה לכם לארח הדלקת נרות בביתכם?
יותר מהכל, חנוכה הוא החג שהפך פחמימות מנחמות וריקות לסמל - אבל כמה יעלה לכם לחגוג אותו אצלכם ואיך תעשו את זה מדהים? טיפים של אלופים מחכים לכם פה בפנים
לא ברור למה כולם מתלהבים מפורים בזמן שברור שחנוכה הוא הכוכב האמיתי של חגי ישראל: פחמימות מנחמות, אור נרות נעים, 8 ימים של חמימות משפחתית, מתנות… אנחנו באמת צריכים להמשיך לשכנע אתכם שמדובר בחג הכי כיפי בלוח השנה?
כמובן שהעובדה שחנוכה הוא חג יחסית בלתי מחייב - כלומר כזה שאין בו איזו סעודה מכובדת ונוח יחסית לארח בו בלי הרבה בלגן על הראש - היא רק הדובדבן שעל הקצפת (אחד מתוק וטוב במיוחד).
אז אם בדומה לרובנו גם אתם החלטתם לארח השנה הדלקת נר בביתכם, אנחנו מרשים לעצמנו להמר שמעסיקה אתכם שאלה קטנה: כמה יעלה לכם כל הטוב הזה? ובכן, יצאנו לעשות את העבודה הקשה במקומכם וחזרנו עם כמה תשובות.
השולחן: בין 20 ש"ח לאלפי שקלים
כמו כל סעיף אחר ברשימה הזו, נפתח ונאמר שהעלות הסופית תלויה בכם ובתקציב שלכם. אם אין לכם כוונה להשקיע אלפי שקלים בחנוכייה מכסף טהור ו/או בקישוט החלל, תוכלו לארח בתקציב מינימלי ביותר ואנחנו מבטיחים לכם שהאורחים שלכם ייהנו לא פחות.
כלי הגשה
אלה מכם שייבחרו לארח עם כלי הגשה שיש בבית יחסכו כמובן הוצאה מיותרת על סטים חדשים. לאור העובדה שעלותו של סט כלי הגשה חדש עשויה לנוע בין מאה ש"ח לאלפי שקלים רבים ובהתחשב בזה שסט כלי הגשה חד"פ הוא בעיקר עסק מאוד לא סביבתי.
ההמלצה שלנו היא פשוט לארח עם מה שיש בבית.
עיצוב שולחן
רוצים להפוך את השולחן לחגיגי במיוחד? הניחו ראנר מעוצב לאורכו של השולחן (בין 20 ש"ח ל-200 ש"ח בחנויות הטקסטיל השונות) ופזרו עליו מטבעות שוקולד (כ-5 ש"ח לחבילה), סביבונים ומעט פרחי בר, או עלי כותרת.
המהדרין יקפצו לחנויות הסטוק ויחזרו עם כמה קישוטי קיר חגיגיים, שמחירם לא עולה על 50 ש"ח. סה"כ עלות ממוצעת לדקורציה: 50 ש"ח (כולל חנוכיה, נרות ומעט קישוטים).
חנוכייה: משקלים בודדים ועד לכמה מאות
חנוכייה, כידוע, יכולה לעלות כמה שקלים בודדים (במידה והיא עשויה מנרות חנוכה בלבד, שעולים בין 3 ש"ח ל-5 ש"ח לחבילה) ובין 10-20 ש"ח במידה וקונים את הסוג הפשוט בחנויות הסטוק ו/או הסופרים.
אם מתייחסים אליה כאל פריט מעוצב ומיוחד שמהווה את מרכז הערב - החנוכייה עשויה להגיע גם למאות ולאלפי שקלים, הכל בהתאם לחומרים מהם היא עשויה ולבית העסק ממנו היא נקנתה.
אוכל: בין 30 ש"ח ל-300 ש"ח
רוב הסיכויים שאתם אנשים סבירים וחביבים בסך הכל, ולכן תכננתם להגיש לאורחים שלכם אוכל - אחרי הדלקת הנרות. החדשות הטובות הן שאם לא תרצו לעמוד ולטרוח על הכנת לביבות, תוכלו לסגור את כל העסק בהגשת מגש סופגניות ושתייה חמה. עניין של כ-30 ש"ח בסך הכל. אם, לעומת זאת, תרצו להגיש ארוחת ערב שכוללת לביבות, סלטים וסופגניות - המחירים כבר קופצים משמעותית.
לביבות וסלטים
סלט חי יקפיץ את הסכום בעוד כ-10 ש"ח ואם תרצו להוסיף סוג נוסף של סלט, כדאי שתכינו לפחות 50 ש"ח לקניות של מצרכים בסופר.

אז מה למדנו? אירוח בחנוכה - כמו אירוח בכל חג או מועד אחר - הוא משהו שניתן להתאים לכל תקציב. אתם לא חייבים להדליק נרות מעוצבים בחנוכייה שעשויה זהב טהור ולקשט את הבית בסידורי פרחים רעננים, כדי להרגיש את רוח החג.
גם בגזרת התקרובת, אפשר להודות רק בינינו שסופגניות "מפונפנות" בשלל מילויים אקזוטיים הן עסק די מאכזב בסך הכל. מספיק להציב חנוכייה - מאולתרת ככל שתהיה - על השיש או השולחן, ללבב קצת לביבות, לחתוך סלט ולהגיש סופגניות ריבה מהסופר לצד תה מתוק, כדי לחמם את הבטן ואת הלב.
כך או אחרת אנחנו בטוחים שיהיה לכם חג אורים מעולה ומקווים שתיהנו מהדבר הכי הכי חשוב: האנשים שחוגגים אתכם. חג שמח!