מהי חיית המחמד הנפוצה ביותר בישראל?
למרות שמרבית האנשים שמגדלים חיות מחמד בבית, לרוב, יגדלו כלבים או חתולים (או גם וגם), חלק יגדלו גם דגים או תוכים. אבל, לצד כל מגדלי בעלי החיים הנפוצים יותר, ניתן כיום לפגוש לא מעט אנשים שמגדלים בביתם או בחצר, בעלי חיים שונים ומיוחדים מעט יותר - חיות אקזוטיות.
מהן חיות אקזוטיות ומדוע הן זקוקות לטיפול וטרינר חיות אקזוטיות?
למשל, ניתן לפגוש לא מעט אנשים שמחזיקים כלובים ובהם נחשים המותרים להחזקה בבית, מכרסמים וארנבונים שונים, כמו גם שרקנים, חמוסים או ציפורים מסוגים שונים. נכון, אין מדובר בקוף, בטיגריס או באריה, אבל, בנוף הישראלי, כמעט כל מה שלא נכלל ב"ריבוע הידוע" של כלבים - חתולים - תוכים - דגים נחשב לחיה אקזוטית. כאן, חשוב להדגיש, כי אופיו של הטיפול בחיות אקזוטיות שונה מאד מאופי הטיפול בחתול או בכלב, שכן ישנן חיות אקזוטיות הדורשות תשומת לב רבה יותר מבחינת מזונן ומבחינת הטיפול הרפואי שהן מצריכות, אולם מאידך, להבדיל מכלבים למשל, אין צורך להוציאן לטיול פריקת מרץ שלוש פעמים ביום. הדאגה העיקרית הנוגעת לטיפול בחיות האקזוטיות דומה לזו שבטיפול בחיות המחמד הרגילות - הצורך לשמור כי הן לא יפגעו בבני המשפחה ובאורחים וההיפך.
וטרינר חיות אקזוטיות
הטיפול הווטרינרי בחיות אקזוטיות מתבצע בבית חולים ווטרינרי ובמרפאות וטרינרים שונות ברחבי הארץ. יחד עם זאת, חשוב לציין, כי לא כל וטרינר הוא גם וטרינר המתמחה בטיפול בחיות אקזוטיות. אמנם, הדעה הרווחת גורסת כי חלק מהווטרינרים המטפלים באופן שוטף בחתולים וכלבים מסוגלים לטפל בחיות מחמד אקזוטיות קטנות (כשרקנים, ארנבונים או אוגרים), אולם התמחות ספציפית בתחום מבטיחה טיפול הולם ומתאים הרבה יותר.
מלבד טיפול שוטף (למשל, חיסונים במידת הצורך) או טיפולים חד פעמיים (במקרי פציעה או מחלה), וטרינר חיות אקזוטיות מסוגל לעמוד לרשות לקוחותיו בהענקת מידע על הרקע המתאים לאלה שזו להם הפעם הראשונה שבה הם מגדלים בעל חיים אקזוטי מסוג מסוים. באמצעות הנחיות הנוגעות לסביבת הגידול (למשל, כלוב או טראריום), סוגי מזון ומינונים, מחלות אופייניות לסוג בעל החיים וכד', וטרינר המתמחה בתחום יכול להעניק ללקוחותיו את בסיס הידע הראשוני הנדרש.