
לא יוצאים מהבית! המדריך המקיף לבידוד
מבודדים? אתם לא לבד! בקצב שהקורונה מתפשטת – יש סיכוי שבקרוב כולנו נמצא את עצמנו בבידוד כזה או אחר. לצערנו, אין לדעת מהיכן תגיע ההדבקה הבאה ומי בסביבתנו נשא של המחלה כך שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם הבידוד – היא להתכונן לקראתו. לפני שאתם מבודדים את עצמכם, חשוב שתדעו: מי זקוק לבידוד ומה כדאי לקחת לאי הבודד הבא.
מי חייב בבידוד?
1. כל מי שחזר ממדינות הנמצאות בסיכון. נכון למועד זה, המדינות הן: איטליה, צרפת, גרמניה, ספרד, שווייץ, סין, הונג קונג, יפן, סינגפור, דרום קוריאה ואוסטריה. עידכון: כל מי שחזר מחו"ל.
2. כל מי שהיה במגע עם נשא או חולה של קורונה – קרבה של 2 מטרים, בזמן של 15 דקות או יותר.
3. כל מי שלפי הוראות משרד הבריאות חייב להיות בבידוד.
מדובר ברשימה פתוחה - כך שמומלץ ולעקוב אחרי העידכונים
מדוע חובה להיות בבידוד?
הקורנה מתפרצת כמו אש בשדה קוצים והדרך היחידה למנוע אותה- היא למנוע את ההדבקה שלה. נכון לעכשיו, למעלה מ-20 אלף אנשים בישראל נמצאים בבידוד. מדובר בנתון מדאיג - במיוחד כשאנחנו יודעים שטרם פותח חיסון או תרופה לקורנה .
במידה ונחשפתם לנשא קורונה או לחולה קורונה, בדרך כזאת או אחרת, חשוב שתדווחו למשרד הבריאות במוקד *5400. שם, תקבלו הוראות מדויקות לגבי הטיפול במחלה. בכל מקרה, בכל חשד הכי קל - חשוב שתשארו בבית ושלא תצאו למסע הדבקה.
רגע לפני בידוד,כדאי שתקראו:
1. דאגו לחדר מאורר ומואר, כזה שתוכלו לשהות בו שבועיים. קחו בחשבון שהיציאות ממנו יהיו מצומצמות ככל שניתן.
2. הכינו מלאי של כפפות חד פעמיות, מסכות, סבון ידיים וחומרי חיטוי אלכוהוליים. חשוב שתקפידו להשתמש באמצעים אלה.
3. השליכו את כל המוצרים החד פעמים לתוך שקית בחדר בו תיהיו מבודדים. רק לאחר שתסגרו אותה טוב טוב – זרקו אותה לפח האשפה החיצוני.
4. אם יש לכם מספר שירותים בבית – השתמשו בשירותים נפרדים. שירותים למבודדים ושירותים לאלה שלא זקוקים לבידוד. רצוי לצמצם כמה שפחות מגע.
5. אסרו על כניסת מבקרים - למעט צוות רפואי במצבים קיצוניים, אין כל צורך להזמין חברים, משפחה או אנשי מקצוע.
6. השתמשו אך ורק במצעים ובמגבות אישיות שלכם, כנ"ל גם לגבי כלי אוכל, קשים וכד'.
7. את הכביסה אחסנו בשקית נפרדת בחדר בו אתם מבודדים.
לרשימת חנויות המוכרות כלים חד פעמיים
מה ניתן לעשות במשך הבידוד?
הפתרון הכי קל הוא לצפות בטלוויזיה ולעשות בינג' על כל הסדרות שרצינו לראות. אממה, רוב הסיכויים שאחרי יומיים – גם הטלוויזיה תשעמם אותנו. לכן מומלץ לשלב גם קריאה של ספרים ומגזינים, ואתם אתם מבודדים עם עוד בן משפחה – הצטיידו במשחקי קופסה.
איזה משחקי קופסה מומלצים?
מה שיעשה לכם טוב. מבחינתנו, טאקי, רמי קוביות ומונפול תמיד מעבירים את הזמן.
דברים שאפשר לעשות מהמיטה- במינימום מגע:
בין אם אתם צריכים להדליק את הדוד או להזמין פרחים ליום האישה, היום אין צורך לצאת מהבית (או מהבידוד), בלחיצת כפתור קלה תוכלו לעשות זאת ואף יותר.
זאת ועוד, אנחנו ממליצים להתכונן מבעוד מועד ולבדוק שהכל בבית עובד כשורה, על כל צרה שלא תהיה.
בריאות איתנה לכולם.