
למה דווקא עכשיו?! תקלות נפוצות במכונות כביסה והטיפול בהן
לא משנה באיזה יום, שעה או תקופה של השנה זה יקרה – אם מכונת הכביסה שלכם התקלקלה, זה תמיד יהיה בטיימינג הגרוע ביותר שאפשר. מהן התקלות הנפוצות ביותר? כיצד ניתן לפתור אותן? והאם תמיד יש צורך בטכנאי?
עבור משפחות רבות, מכונת הכביסה היא אחד המכשירים הפעילים ביותר בבית, כך שכל תקלה בהפעלתה עשויה לשבש לחלוטין את השגרה. לצערנו, גם מכונות הכביסה האמינות והמוצלחות ביותר עלולות להתקלקל מדי פעם, אבל החדשות הטובות הן שבחלק מהתקלות תוכלו אולי אפילו לפתור את המצב בעצמכם, ללא צורך בטכנאי.
גם אם מדובר בתקלה מורכבת יותר, שאינה משהו אותו אתם יכולים לפתור, בעזרת המדריך הבא תוכלו להבין קצת יותר מה מקור התקלה, לכוון את הטכנאי ולהבטיח תיקון מהיר, יעיל וחסכוני יותר.
מדריך התקלות הנפוצות ביותר במכונת הכביסה
1. המכונה לא נדלקת: אם מכונת הכביסה לא נדלקת, יכול להיות שישנה בעיה בשקע החשמל שאליו היא מחוברת. כדי לבדוק אם זה אכן מקור התקלה, נסו לקחת מכשיר חשמלי אחר ולחבר לשקע במקומה. אם גם הוא לא יעבוד – זה אכן הגורם לבעיה וכדאי להזמין חשמלאי. אם המכשיר שחיברתם במקומה עובד, הבעיה היא במכונת הכביסה עצמה. ברוב המקרים כנראה יהיה מדובר בבעיה בכרטיס הפיקוד של המכונה. לפני שתוציאו כספים מיותרים על הביקור, התייעצו עם טכנאי טלפונית, תארו לו את דגם המכונה ואת מהות הבעיה, כיוון שבדגמים רבים מדובר בתיקון יקר ולא משתלם, שבמקומו עדיף פשוט לקנות מכונה חדשה.
2. נזילה מהמכונה: אם נוזלים מים מהמכונה בזמן הפעלתה, יכול להיות שזה נובע מסתימה בצינור הניקוז של הביוב. כשיש מים בתוף, העבירו את המכונה למצב סחיטה – אם תראו שהמים גולשים מהצינור, זו אכן הבעיה. שימו לב שאיש המקצוע אותו תצטרכו להזמין במצב זה הוא אינסטלטור ולא טכנאי של מכונות כביסה.
3. הדלת לא נפתחת: אם דלת המכונה לא נפתחת זה כנראה אומר שהתוף עדיין מלא במים, דבר שאוטומטית נועל את הדלת. אם זה המצב, נסו לראות אם צינור ניקוז המים של המכונה סתום ואם כן, נסו לשחרר את הסתימה. אם זו לא הבעיה או אם גם לאחר ניקוז המים הדלת עוד לא נפתחת, נסו לנתק את המכונה מהחשמל לעשר דקות, לחבר מחדש ולנסות לפתוח אותה שוב. ברוב המקרים, תאמינו או לא, זה יעבוד, אך אם זה לא קורה, כדאי להזמין טכנאי לתיקון מנגנון הנעילה של הדלת.
4. התוף לא מסתובב: אם הפעלתם את המכונה והתוף לא מסתובב, יכולים להיות לכך מספר הסברים. ההסבר אותו פחות תרצו לשמוע הוא תקלה בקָבַּל ההתנעה של התוף או בכרטיס הפיקוד שלה. בשני המקרים מדובר בתיקון לא זול שכדאי להתייעץ עם הטכנאי לגביו טרם הביקור. מנגד, יכול להיות שההסבר לתקלה הוא הרבה יותר פשוט, ושהיא נגרמת פשוט בגלל בעיה ברצועת המנוע. נכון, גם במקרה זה תצטרכו להזמין טכנאי, אבל מדובר בתיקון פשוט הרבה יותר כך שטכנאי הגון לא אמור לגבות עליו מחיר גבוה יותר מעלות הביקור עצמו.
5. תקלה בסחיטה: את ההסבר הבא אל תמהרו לבטל – טכנאים רבים יספרו לכם על מקרים בהם הוזעקו עקב תקלה, הגיעו לבית המשפחה וגילו שהמכונה אכן לא סוחטת, אבל רק בגלל שמישהו לחץ בטעות על כפתור ביטול הסחיטה. אם כפתור ביטול הסחיטה שלכם אינו לחוץ אך הבגדים אינם עוברים סחיטה, ייתכן שישנה סתימה בצינור הניקוז של המכונה, וייתכן אפילו שתצליחו לזהות אותה ולשחרר אותה בעצמכם. שימו לב לבדוק אם הצינור אינו מקופל או נמעך על ידי חפץ כבד כלשהו, שמונע מהמים לזרום. אם זו אינה הבעיה, ייתכן שמדובר בתקלה במשאבת המים, בטיימר של המכונה או, שוב – ברצועה קרועה.
6. רעש יוצא דופן: אחת התקלות הנפוצות במכונת הכביסה היא רעש טורדני, חזק ובלתי מוכר שצץ משום מקום ומלווה את פעולתה. לתופעה יש שני הסברים פשוטים אותם תוכלו לתקן ברגע אחד: ייתכן שהרעש נובע כתוצאה מחוסר איזון בין רגלי המכונה שגורם לה "לרקוד" תוך כדי פעולה. נסו לבדוק אם היא מתנדנדת ואם כן, תוכלו להבריג את הרגל הקצרה עד לאיזון. אם זה לא המצב, ייתכן שיש חפץ מסוים באחד הכיסים שמתנגש בתוף המכונה וגורם לרעש – כן, לפעמים זה עד כדי כך פשוט. אם אלו לא הסיבות והמכונה ממשיכה להרעיש, מדובר כנראה על חפץ זר שנתקע במשאבה, מיסבים מקולקלים (לזה הטכנאי יתכוון כשיאמר שיש בעיה בלאגרים) או בולמי זעזועים שזקוקים להחלפה.
7. המים לא מתרוקנים: כשהמים לא מתרוקנים, כפי שציינו בסעיף 4, זה יכול להיות בגלל סתימה, קיפול או חסימה של צינור הניקוז של המכונה, אותם אתם יכולים לנסות לשחרר בעצמכם. אם זה לא המצב – הזמינו טכנאי, זו כנראה תקלה במשאבת המים או בטיימר או לחלופין רצועה שנקרעה.
8. המכונה גורמת לקצר: כשהמכונה מקצרת, זה כמובן יכול להיות בגלל בעיה בשקע החשמל אליו היא מחוברת. נסו לחבר את המכונה לשקע חשמל אחר (אפשר להיעזר בכבל מאריך) – אם היא לא מקצרת, הזמינו חשמלאי. אם המכונה עדיין גורמת לקצר גם כשהיא מחוברת לשקע אחר, ייתכן שגוף החימום שלה התקלקל ויש צורך בטכנאי.
כך תימנעו מתקלות ככל האפשר
לתקן תקלות זה טוב ויפה, אבל עדיף להימנע מהן מלכתחילה. ישנם מספר דברים שאתם יכולים לעשות על מנת להבטיח את תקינות המכונה לטווח ארוך:
לא להפריז בכמות אבקת הכביסה ולא לשים את האבקה בפתח של המרכך – כמויות גדולות מדי של אבקת כביסה עלולות לפגום באיכות הכביסה ולגרום עם הזמן לסתימה בצינור הניקוז.
להתקין מסנן אבנית בברז הראשי – מסנן אבנית יקטין את כמות האבנית במים שלכם, שהיא אחד הגורמים העיקריים לתקלות בגופי החימום של מכונות הכביסה.
לא למלא את תוף המכונה עד הסוף – מלאו בגדים עד כ-70% מתכולת התוף כדי לא להעמיס על המכונה ולגרום לבלאי ולהרס של התוף.
לא להפעיל תוכניות ארוכות – ככל שאפשר, וכמובן אם מדובר על בגדים שאינם מלוכלכים מדי, בחרו בתוכניות כביסה קצרות יותר כדי למנוע בלאי של המכונה.
לרוקן את הכיסים – חפצים זרים, אפילו קטנים ביותר, עלולים לגרום לתקלות ולסתימות.
לנקות את המכונה – אחת לכמה שבועות כדאי לשטוף את המגירה של אבקת הכביסה, וכן להפעיל מכונה ריקה, ללא אבקת כביסה או מרכך, בתוכנית קצרה ובטמפרטורה של כ-80 מעלות. אפשר להוסיף חומץ להסרת עובש ואבנית. בנוסף, כדאי לנקות את הפילטר כל כמה הפעלות על מנת למנוע תקלות במשאבה.
