כתבות בנושא מכונות גילוח ותספורת - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

5 מיתוסים על שיער שהגיע הזמן לקצץ

האם גילוח מוביל לצמיחה של שיער כהה יותר, מדוע מומלץ להימנע מתלישת שיערות לבנות ומדוע גזירת הקצוות לא משפיעה על קצב צמיחת השיער? פרויקט מיוחד לספירת העומר

במסורת היהודית ישנם שלל מנהגים הקשורים בתספורת וגילוח במהלך ספירת העומר. המנהגים השונים שקשורים לאיסורים בנוגע לגילוח ותספורת משתנים בין ספרדים לאשכנזים, בין חרדים לדתיים לאומיים ובין זרמים שונים בתוך כל אחת מהקבוצות. למעשה ישנם כל כך הרבה מנהגים וכל כך הרבה מסורות, עד שקל להבין את הבלבול בקרב הציבור החילוני. בדיוק כך ישנן לא מעט דעות ואמונות בנוגע לשיער באופן כללי. חלק מהן, שגויות מן היסוד. בואו לגלות מהם המיתוסים הנפוצים ביותר בנוגע לשיער וגלו אם גם אתם האמנתם בהם עד עכשיו.

מיתוס 1 - גזירת הקצוות בתדירות גבוהה, מובילה לצמיחה מהירה

זהו אולי המיתוס הנפוץ מכולם ובמובנים רבים גם השגוי מכולם. זאת כיוון שהצמיחה של השערה מתרחשת בשורש ולפיכך אינה מושפעת מהמתרחש בקצה השני. זה לא אומר כמובן שלא מומלץ לגזור קצוות אחת ל-12-8 שבועות, שכן גזירת הקצוות בהחלט עשויה לתרום לשיער בריא יותר ונטול קצוות מפוצלים.  

מיתוס 2 - הלחץ שמפעיל הכובע על השיער, גורם להתקרחות מוקדמת

זהו משפט שפחות או יותר כל גבר עם רעמה מפוארת שמע בשלב כזה או אחר בחייו: אל תחבוש כובע כל כך הרבה שעות ביום, כי זה יגרום לך להקריח מוקדם". האמת היא שלא זו בלבד שמדובר במיתוס ותו לא, אלא שחבישת כובע עשויה אף לסייע במניעת נזקים. על אחת כמה וכמה במדינה חמה עם כל כך הרבה ימי שמש כמו ישראל.

שיערלא צריך למהר לקצץ. צילום: שאטרסטוק

מיתוס 3 - שיער ארוך בנעורים, מגדיל את הסיכוי לקירחות בבגרות

זהו מיתוס רווח נוסף שכל נער מתבגר עם שיער ארוך נחשף אליו באופן קבוע, כשבדרך כלל הוא מגיע עם המלצה לבבית: "עדיף לך לקצץ את מחלפותיך כדי שחלילה לא תקריח בגיל צעיר". המיתוס הזה נפוץ עד כדי כך שהוא נבחן במספר מחקרים. זה אולי יפתיע אתכם לגלות אבל כל המחקרים שבוצעו בנושא הזה, העלו ממצאים זהים לפיהם אורך השערה לא משפיע על זקיקי השיער ואין כל קשר בין אורך השיער לבין נשירה או התקרחות מוקדמת.

מיתוס 4 - גילוח מוביל בהכרח לצמיחה של שיער עבה יותר

השיער שצומח לאחר הגילוח, הוא בעל מראה שונה מבחינה צורנית מהשיער שגולח ובנוסף יתכן שיהיה לו גוון שונה ואפילו עובי שונה. עם זאת, השוני בין השיער שגולח לשיער החדש שצמח, אינו קשור כהוא זה לפעולת הגילוח. יתכן למשל שהשיער שגולח, היה דליל יותר כיוון שהיה חשוף לגורמים חיצוניים כמו תכשירי טיפוח, קרינת השמש וכיו"ב. כמו כן אופן הצמיחה של השיער החדש, עשוי לבוא לידי ביטוי בהצללה שונה, שתגרום לאשליה אופטית לפיה השיער עצמו נראה שונה. גם במקרה הזה חשוב לציין שהנושא נבחן במחקרים מדעיים שמצאו כי גילוח השיער לא משנה את קצב הצמיחה, את צבע השיער החדש או את עובי השערות ואין זה משנה באיזה אזור בגוף מדובר.

שיערתתייחסו לשיער בכל הכבוד המגיע לו. צילום: שאטרסטוק

מיתוס 5 - תלישה של שיערה לבנה, תוביל לצמיחה של שתי שיערות לבנות

אין ספק שתלישה של שיערות היא באופן כללי לא מנהג מומלץ במיוחד ואין זה משנה אם מדובר בשיער אדמוני, בלונדיני, חום, שחור או לבן. כמו כן יש להדגיש כי מכל זקיק שיער צומחת שיערה אחת בלבד. לפיכך לאחר שתולשים שיערה מסוג כלשהו, אין שום סיבה שיופיע לו זקיק נוסף שיצמיח שיערה נוספת. למעשה לא זו בלבד שלא תצמח שיערה נוספת אלא שתלישה של שיערה עשויה לגרום לנזק לזקיק השיערה, בעיקר כשפעולת התלישה מתבצעת פעם אחר פעם. במקרים החמורים ביותר, עשוי אף להיווצר זיהום מקומי וישנם גם מקרים שבהם בעקבות הטראומה המתמשכת, הזקיק לא מצמיח שיערה חדשה במקום זו שנתלשה.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist