כתבות בנושא בגדי ילדים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

הכן ילדך לכיתה א' – עברית, חשבון וגם סדר ואחריות

מתכוננים ללימודים – לצד בריכות, אטרקציות וטיולים, נצלו את החופש הגדול להכנה מנטלית ומעשית לקראת שנת הלימודים המשמעותית שבפתח

אחד הרגעים המרגשים בחייהם של כל ילד ושל כל הורה הוא המעבר מהגן לכיתה א׳. לא רק שזהו סיום פרק משמעותי בחיים, אלא התחלה שמתרחשת פעם בחיים – תחילתן של 12 שנות לימוד במערכת החינוך הציבורית בישראל. המפגש עם בית הספר היסודי, המורה, התלמידים וחומרי הלימוד הוא מפגש בעל משמעות מכרעת להמשך החיים של כל ילד, ובעיקר להמשך מערכת היחסים שלו עם מערכת החינוך. כל הורה ירצה שהילד שלו יתאקלם במערכת החינוך בצורה חלקה, נעימה וטבעית. לכן, ההכנה לכיתה א׳ היא אחד הדברים החשובים, בניגוד להכנה לכיתות אחרות, שהעלייה אליהן היא כבר יותר טבעית וכחלק מהשגרה.

כיצד ניתן במהלך חופשת הקיץ להכין את ילדיכם לכיתה א׳?

א' אוהל, ב' זה בית – בכיתה א׳ מתחילים ללמוד לקרוא ולכתוב בעברית. לכן, מצופה מהילדים להגיע לכיתה כשהם מסוגלים לזהות את האותיות ולקרוא להן בשמותיהן. בנוסף, מצופה מהילד לדעת לכתוב את שמו. כמובן, אין צורך לשבת עם הילד במשך כל הקיץ ולהכין אותו לקרוא ולכתוב, אך אפשר לייצר משחקים פשוטים שבאמצעותם הילד כבר יתרגל למשימות קריאה ואיות. למשל, כשתלמדו את ילדיכם לכתוב את שמו, למדו אותו לכתוב את שמותיהם של שאר בני המשפחה, ובמהלך היומיום נסו לבצע חידונים קטנים – ״איזה שם מתחיל באות א׳ ונגמר באות י׳?״.  בצורה כזו, הלמידה המעשית בכיתה תבוא לו ביותר קלות ובטבעיות, והמפגש עם המשימות בחוברות הלימוד יהיה פחות מאיים.

בית ספרחיוך של מנצחים. צילום: שאטרסטוק

לספור עד עשר – בדומה לאותיות הא'-ב', מצופה מהילדים להגיע לכיתה א' כשהם מסוגלים לזהות ולשיים את המספרים 1-10. אחת הדרכים המצוינות להכין את ילדיכם למפגש עם המספרים הוא ללמד אותם לחייג בטלפון. דרך מצוינת להכיר להם תרגילי חשבון פשוטים היא לקחת את הילדים לקניות בסופרמרקט או לירקן, לבקש מהם להביא מארגז העגבניות 2 ועוד 3 עגבניות, או לתת לילד תקציב מוגבל של עשרה שקלים, על מנת שיבחר לעצמו מוצרים בטווח התקציב. מטלת הקניות יכולה להפוך בכך למשחק חינוכי מלמד.

מבנה בית הספר, סדר יום ומשמעת – תווכו לילדכם איך היומיום בבית הספר היסודי נראה, בשונה מהיומיום בגן. ספרו לו על מערכת השעות השבועית, על מבנה השיעורים וההפסקות – מתי מותר לצאת מהכיתה ואיך מבקשים רשות? איך הולכים לשירותים ועל מה מקפידים? איך משחקים בהפסקה ושומרים על הביטחון האישי? בבית הספר היסודי, בשונה מגן הילדים, לילד יש פחות חופש תנועה והחלטה. ישיבה בכיתה למשך שיעור שלם יכולה להיות מאתגרת עבור ילד שלא רגיל לכך, וגם התמצאות במרחב גדול, עם מסדרונות, כיתות וחצרות מרובות. תווכו לו איך מבקשים עזרה, למי ניגשים כשחשים אבודים, ולמה אין צורך להיבהל אם לא מוצאים את השירותים. מומלץ בנוסף לקחת את הילד לסיור מקדים במבנה בית הספר בחודשי הקיץ.

בית ספר מתחילים לשקוד! בהצלחה. צילום: שאטרסטוק

ציוד ואחריות – בילקוט בית הספר חייבים להיות לא רק בקבוק מים אלא גם ארוחת העשר, מספר מחברות, קלסרים, חוברות לימוד וקלמר עם שלל כלי כתיבה ויצירה. כל אלה עשויים להוות משקל כבד בתיק התלמיד ולכן נסו להפחית בציוד מיותר. לאחר שתרכשו עבורו את התיק והאביזרים השונים, נסו לייצר שגרה ברורה ונוחה לילד והטילו עליו אחריות ראשונית. למשל, שאלו אותו, מתי יעדיף לסדר את הילקוט - בערב לפני השינה או בבוקר יום הלימודים עצמו? תווכו לו כיצד שומרים על ניקיון, על סדר ועל הציוד עצמו שלא יישבר, יינזק או ילך לאיבוד.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist