התקנת גופי תאורה WhatsappFacebookTwitterShare

התקנת גופי תאורה – על התקנת נורות, מנורות וכל מה שמאיר את הבית

מה צריך לדעת על התקנת מנורות ואיזו נורה חוסכת בחשמל? על התקנה בטוחה של תאורה בבית ובסביבתו, בכתבה הבאה

בכתבה זו:
התקנת גופי תאורה | מי רשאי להתקין גופי תאורה | איך מתקינים גופי תאורה? שלב אחרי שלב | התקנת תאורה נסתרת בגבס – גוף תאורה שקוע | התקנת גופי תאורה בחדר רחצה ובחצר | תאורת לד – כך תחסכו בחשמל | מחיר התקנת גופי תאורה | חשמלאי מוסמך להתקנת גופי תאורה | שאלות ותשובות נפוצות על התקנת גופי תאורה | איך מתקינים מנורה בתקרה?

התקנת גופי תאורה

גופי תאורה הם אחד הפריטים הפונקציונליים ביותר שנמצאים בכל חדר בבית, אך יש להם גם תפקיד משמעותי בעיצוב הבית. ישנם סוגים רבים של גופי תאורה, בין אם הם תלויים מהתקרה או מהקיר, צמודי תקרה או עומדים – את כולם צריך להתקין בצורה הנכונה והבטיחותית ביותר. נדמה שברגע שבחרנו גוף תאורה למטבח או לסלון, צריך רק להזמין חשמלאי מוסמך וזהו. אולם, יש כמה דברים שכדאי לדעת על התקנת גופי תאורה – מי באמת מוסמך להתקין אותם, מה הם השלבים בהתקנה בטוחה ונכונה וכן מה צריך לדעת על תאורה בחוץ או בחדר ״רטוב״ כמו חדר הרחצה.

מי רשאי להתקין גופי תאורה

לפי חוק החשמל, רק לבעל רשיון חשמל, חשמלאי מוסמך בישראל, מותר לבצע עבודות חשמל, כולל התקנת גופי תאורה. אל תנסו את זה לבדכם בבית. למי שלא מחזיקים ברשיון חשמל מותר רק להחליף נורה ולנקות גופי תאורה כשהם מנותקים מהחשמל.

איך מתקינים גופי תאורה? שלב אחרי שלב

שלבי ההתקנה של גופי תאורה פשוטים, צמודי תקרה או תלויים:

שלב ראשון: ניתוק זרם החשמל – בתיבת החשמל של הבית או הדירה, החשמלאי יוריד את המפסק על מנת לנתק את זרם החשמל לחדר או לאזור בבית.

שלב שני: הסרת גוף תאורה ישן - אם הנורה בגוף התאורה הישן חשופה, קודם כל החשמלאי יסיר אותה. לאחר מכן הוא יפתח את חיבור הגוף לתקרה באמצעות הברגים ויוציא את הדיבלים הישנים, אם יש.

שלב שלישי: סימון וקדיחה - הצמדת גוף התאורה החדש לתקרה וסימון חורי הקדיחה. לאחר מכן, קידוח חורים לפי הסימונים. חשוב לשים לב שהקידוח לא מתבצע היכן שנמצאים חוטי חשמל. לאחר הקידוח מכניסים את הדיבלים ואפשר להיעזר בפטיש על מנת שייכנסו בצורה שלמה.

שלב רביעי: הצמדת גוף התאורה – מצמידים את גוף התאורה לתקרה ומיישרים לפי הדיבלים. מעבירים את חוטי החשמל בתוך החור הייעודי. לאחר מכן מבריגים את הברגים בזה אחרי זה ואז מהדקים כל אחד בנפרד.

שלב חמישי: חיבור חוטי החשמל לגוף התאורה - לעתים שלב זה מתבצע לפני הברגת בסיס המנורה לקיר, במיוחד אם מדובר במנורה תלויה. החוט הכחול בדרך כלל יתאים לחיבור שמסומן באות N, בעוד שהחוט החום יתחבר לחיבור שמסומן באות L. אם קיים חוט צהוב-ירוק, הוא יתחבר לחיבור המסומן בשלושה פסים (Ground). את ההידוק מבצעים באמצעות מברג קטן עם ראש שטוח.

התקנת תאורה, חיווט

שלב שישי: הברגת הנורות למקומן - בשלב זה מומלץ להרים את מפסק החשמל של החדר ולבדוק אם הנורות נדלקות.

שלב שביעי ואחרון: הרכבה - אם הנורות נדלקו ומדובר בגוף תאורה צמוד תקרה, ניתן להרכיב את מכסה המנורה ולהדקו עם התופסנים.

התקנת תאורה נסתרת בגבס – גוף תאורה שקוע

גוף תאורה שקוע הוא גוף שאינו בולט מעבר לתקרה אלא למעשה שקוע בתוך הגבס. לרוב, את גופי התאורה השקועים מתכננים בתכנון של בניית הבית או הדירה ולכן התקנת גוף תאורה שקוע בתקרה קיימת מחייבת פרויקט שלם של הנמכת תקרה, שמאפשר להכין בתוך לוחות הגבס את מערך החשמל והלד של גוף התאורה הנסתר. אפקט נוסף שניתן להשיג באמצעות הנמכת תקרה הוא התקנת תקרת גבס צפה שעל גביה, כאלמנט עיצובי ומרשים, מותקנים גופי תאורה שקועים.

התקנת תאורה חבויה

התקנת גופי תאורה בחדר רחצה ובחצר

ישנם חדרים או מיקומים בבית שהתקנת גופי תאורה בהם מחייבת מחשבה מקדימה על בטיחות. מאחר שבחדר הרחצה התנאים הם תנאי לחות ורטיבות, לא כל גוף תאורה יתאים מבחינה בטיחותית.

בחדר הרחצה מומלץ להתקין גופי תאורה מוגנים ממים: צמודי תקרה ו״סגורים״. התקנת מנורות תלויות ארוכות מעל האמבטיה היא מאוד לא מומלצת בגלל הסכנה הברורה שמים יחדרו לחלקים מוליכים חשמל בתוך בית הנורה.

גם בחצר חשוב לבחור גופי תאורה מוגנים ממים שכל חלקיהם החשמליים אינם חשופים לאוויר, במיוחד בגלל שמי הגשמים עלולים לגרום לקצר ולהיעשות מוליכים ומסכני חיים. בנוסף, בחצר חשוב שתהיה תאורה בשעות הלילה למען תחושת הבטיחות וההתמצאות בשעות החשיכה. לכן, חשוב למצוא גופי תאורה חסכוניים שלא יבזבזו המון חשמל.

תאורת לד – כך תחסכו בחשמל

אם עסקינן בחשמל, אז אחת הדרכים המצוינות לחסוך בחשמל כיום היא לעבור לתאורת לד. במקום לקנות את מנורות הליבון הרגילות, או לקנות גופי תאורה שעושים שימוש בפלורסנט, ניתן להשתדרג לנורות לד שחוסכות משמעותית בצריכת החשמל. אמנם מחירן ההתחלתי הוא יקר יותר לעומת מנורות הליבון המוכרות, אך בטווח הארוך הן יחזיקו מעמד הרבה יותר זמן ויחסכו לכם גם לא מעט כסף. בנוסף, אם אתם מעדיפים אור חם (צהוב), מנורות הלד, בניגוד למנורות הפלורסנט שנחשבות לחסכוניות, מגיעות בשלל צבעים: אור חם (צהוב), אור קר (לבן).

למתעניינים, החלפת מנורת לד צמודת תקרה תעלה בין 200 ל–300 ש״ח.

מחיר התקנת גופי תאורה

מחיר הבסיס להחלפת גוף תאורה פשוט יעלה בין 200 ל–300 ש״ח. זהו מחיר בסיסי שכרוך גם בעצם ההגעה של החשמלאי לביתכם. לכן, מומלץ לקרוא לו רק כאשר הצטברו אצלכם מספר עבודות חשמל.

המחיר הבסיסי הזה עשוי לעלות עקב מספר פרמטרים:

מספר גופי תאורה – ככל שזמן העבודה מתארך, גם המחיר עולה. מספר גופי תאורה להתקנה יעלו את המחיר בכמה מאות שקלים, אך מרבית החשמלאים יעשו הנחה על מספר עבודות חשמל בבית ולא יגבו מחיר מלא לכל התקנה.

גופי תאורה עדינים ו/או כבדים – נברשות, גופי תאורה מברזל וכל גוף תאורה שמקשה על עצם פעולת ההתקנה ייקרו את המחיר.

התקנת נקודת חשמל חדשה – לעתים יש צורך ליצור נקודת חשמל חדשה, במיוחד במקרה שהלקוח רוצה להתקין תאורה במקום שאין לצידו תשתית חשמל. לכן, מחיר התקנת נקודת חשמל יוסיף בין 300 ל–600 ש״ח להתקנת גוף התאורה וישתנה בהתאם למצב תשתית החשמל בבית.

חשמלאי מוסמך להתקנת גופי תאורה

כאמור, החוק בישראל מחייב שעבודות חשמל יתבצעו רק על ידי בעל מקצוע מוסמך עם ההכשרה הנכונה. וכנראה שהחוק צודק: בכל הנוגע לחשמל, ובוודאי כאשר מדובר במכשיר שיש להתקין מעל הראש שלנו, אין סיבה להסתבך עם ההתקנה. צרו קשר עם חשמלאי מוסמך שיתקין לכם את השנדליר או את ספוט התאורה שאתם כה זקוקים לו בגינה כשאתם הולכים לזרוק את הזבל בלילה.

שאלות ותשובות נפוצות על התקנת גופי תאורה

מי יכול להתקין גוף תאורה?

התקנת גוף תאורה היא עבודה שרק חשמלאי מוסמך ראשי לבצע, על פי חוק החשמל במדינת ישראל.

איך מתקינים מנורה בתקרה?

התקנת מנורה כוללת כמה שלבים: ראשית והכי חשוב, הורדת מפסק החשמל על מנת לנתק את זרם החשמל לחדר. לאחר מכן: סימון הקידוחים בקיר, קידוח והכנסת דיבלים, חיבור חוטי החשמל לחיבור הפלסטיק של המנורה, הברגת בסיס המנורה באמצעות ברגים, הברגת הנורה לבית המנורה, הדלקת זרם החשמל במפסק, ואם יש צורך – חיבור מכסה המנורה.

כמה עולה התקנת מנורה בבית?

מחיר בסיס שחשמלאי מוסמך יגבה על התקנת גוף תאורה בבית יהיה בין 200 ל–300 ש״ח, אך יכולה להיות תוספת של מאות עד אלפי שקלים בהתאם למורכבות ההתקנה – בין אם זו נברשת זכוכית עדינה ושבירה, מנורת ברזל כבדה, או בכלל התקנת גוף תאורה שקוע שדורש התאמת תקרת הגבס.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist