accessibility
Avatar_add_reviewicon-login-arrow-symbolLogOutFull_Menuדפי זהבPointsAvatar_add_reviewAvatar_add_reviewFavoritesMessagesPeopleEdit_detailsHistory

היי אורח

accessibility
סוגי נגררים WhatsappFacebookTwitterShare

איך בוחרים נגרר? המדריך המלא לבחירת הנגרר המושלם

הצורך בנגררים בישראל הולך ועולה במהלך השנים, אבל טרם ניגשים לבחור את הנגרר שלכם, כדאי להכיר את האפשרויות, התקנות והצרכים. אם אתם בתהליך של בחירת נגרר, חשוב לקרוא את הכתבה שלפניכם.

אם אתם זקוקים להעביר ציוד כבד או רכבי שטח, או שאולי אתם בעלי עסק הדורש שינוע סחורות - כנראה שאתם צריכים נגרר שיחובר לרכב שלכם. בין אם מדובר ברכב פרטי או מסחרי, חשוב לדעת איך לבחור את הנגרר המתאים ביותר לצרכים שלכם. המדריך המקיף שלפניכם יעזור לכם להבין את כל הפרמטרים החשובים בבחירת נגרר מושלם.

מטרת הרכישה קובעת
אחד השיקולים החשובים ביותר בבחירת נגרר הוא הצורך העומד מאחורי הרכישה. לפני שאתם יוצאים לחפש עגלה נגררת, חשבו למה בדיוק אתם זקוקים לנגרר - האם להעברת ציוד, חומרי בניין, פריטים שבירים או כ"קיוסק" נייד? סוגי נגררים שונים משרתים מטרות שונות, לכן חשוב להגדיר את הצורך המדויק.

משקל וכושר גרירה
משקלו של נגרר משתנה בדרך כלל לפי המשקל שהוא אמור לסחוב. נגררים סטנדרטיים לא תמיד מתאימים למשקל ומידות הרכב הגורר. במקרים כאלה ניתן לייצר נגרר מותאם אישית שיתחשב במכלול הפרמטרים והצרכים.

נגרר נסחב או משולב
נגרר נסחב הוא נגרר רגיל שמחובר לרכב דרך וו גרירה. נגרר משולב הוא זה המשולב ישירות ברכב על ידי שלדה ייעודית. נגררים משולבים יציבים יותר אך גם יקרים יותר.

גודל הנגרר
קיימת הגבלה על המשקל שרכב פרטי רשאי לסחוב, ולכן יש להבחין בין נגררים לשימוש פרטי (ציוד קמפינג, אופנועי ים וכו') לבין נגררים לשימוש מסחרי הבנויים לנשיאת ציוד גדול וכבד יותר.

סוג הרכב הגורר

חשוב לבחור נגרר התואם את סוג הרכב הגורר - פרטי או מסחרי. כמו כן, יש לתת את הדעת למבנה של הרכב, רוחבו, אורכו וגובהו מכיוון שכל אלה משפיעים על סוג הנגרר המתאים.

נגרר פתוח או סגור?
אם אתם מתכננים להעביר מוצרים שבירים או רגישים לטמפרטורות, כדאי לבחור בנגרר סגור, אם כי זו אופציה יקרה יותר מנגרר פתוח.

נגרר בהתאמה אישית
כיוון שנגררים סטנדרטיים אינם מתאימים לכל מטרה או רכב גורר, קיימת האפשרות להזמין נגרר בהתאמה אישית שיטפל בכל הפרמטרים - משקל, ייעוד וכו'.

מה מתוכנן להיות על הנגרר?
אם אתם מעוניינים להרכיב על הנגרר פריטים גבוהים או ארוכים, תצטרכו לבחור במבנה המאפשר קשירה של פריטים כאלה, כמו עמודי תמיכה מיוחדים.

נגרר לנשיאת ציוד כבד
להעברת ציוד כבד כמו אופנועים או טרקטורונים, נדרשת בחירה של נגרר עם סרן כפול חזק יותר.

נסוגי נגררים

איך בוחרים נגרר מקסימלי?

בבואכם לבחור נגרר עם כושר גרירה מקסימלי, יש לתת את הדעת לכמה נקודות מרכזיות:

  • כושר הגרירה של הרכב שלכם - ודאו שהרכב שברשותכם מסוגל לגרור את הנגרר במשקלו המקסימלי ללא סיכון.
  • יכולת התמרון - נגרר כבד ביותר מקשה על תמרונים כמו פניות חדות. וודאו שתוכלו לנהוג בבטחה עם הנגרר המקסימלי.
  • עומס הנגרר עצמו - ככל שמשקל הנגרר הריק גדול יותר, כך עליכם להקטין את המשקל המרבי עליו.
  • משקל כולל של הנגרר והציוד - הקפידו שהמשקל הכולל לא יחרוג מכושר הגרירה המרבי המותר לרכב שלכם.
  • תנאי שטח וכביש - נגרר כבד מחייב נהיגה זהירה יותר, בייחוד בשטח או בתנאי מזג אוויר קשים.

איך בוחרים נגרר רכין / לא רכין?

נגרר רכין מתאים לסחיבת משקלים קלים יותר. לעומת זאת, נגרר לא רכין (עם סרן קשיח) מתאים לגרירת ציוד כבד ומסיבי יותר. כדי לבחור אם אתם זקוקים לנגרר רכין או לא חשוב לבדוק את משקל הציוד שעליכם לשנע – נגרר רכין מתאים למשקלים קלים יותר של עד כ-750 ק"ג. נגרר לא רכין נדרש לציוד כבד יותר.
כדאי לחשב את כושר הגרירה של הרכב שלכם - נגררים רכינים זולים יותר אך מוגבלים בכושר הנשיאה שלהם. אם כושר הגרירה של רכבכם גבוה, כדאי כנראה לבחור בנגרר לא רכין.

כמו כן מומלץ להעריך את היציבות - נגררים רכינים מאבדים יציבות כאשר הם נושאים עומס כבד מדי, מה שמסוכן במיוחד בפניות ובלימות כאשר נגררים לא רכינים יציבים יותר בכבישים ומאפשרים תמרון קל יותר.

איך בוחרים נגרר עם בלמים?

בחירת נגרר עם מערכת בלמים תלויה במשקל הכולל הצפוי של הנגרר והרכב יחדיו:
תקנות התעבורה קובעות שמשקל כולל של 3.5 טונות ומעלה מחייב התקנת מערכת בלמים בנגרר.

גם במשקלים נמוכים יותר, מערכת בלמים בנגרר תשפר את הבטיחות ואת כושר העצירה בבלימות חירום. חשוב להתייחס גם לסוג מערכת הבלמים הנחוץ - רגילה, גבוהה או אוויר – בחירה זו תהיה קשורה אף היא למשקל הצפוי ומהירות הנסיעה.
חשוב מאד, להקפיד על כך שמערכת הבלמים בנגרר תהיה מכווננת ומונחית על-ידי היצרן לסוג הרכב והמשקל המתוכנן.

איך בוחרים נגרר לשטח?

לנגרר שנועד לשטח קשה יש מספר דרישות ייחודיות:
כדאי לבדוק את משקל הנגרר הריק ואת ביצועי הנגרר בתנאי שטח - זהו גורם קריטי לאורך חיי הציוד. כמו כן, יש להקפיד על מרווח קרקע גבוה - בין 30-40 ס"מ לפחות לנגרר משטחי. מרווח קרקע נמוך חושף את הנגרר להיתקעות ונזקים.
גם לשריון וקשיחות רצפת הנגרר ישנה משמעות - רצפה רכה וגמישה תתקמט במהירה, רצפה קשיחה תעמוד בתנאי שטח אתגריים יותר, כמו גם לתנאי השטח – נגרר שטח צריך לשאת עומסים רבים של חלקי רכב כבדים ולעיתים אף רטובים. כן, כדאי להתייחס גם לתכונות נוספות כמו בידוד תא המנוע ומערכת זיהוי רטיבות לשמירה על הציוד מפני לכלוך ורסיסי בוץ.

איך בוחרים נגרר עם מכסה?

ראשית, חשוב לוודא שהמכסה עמיד למזג אוויר ולנסיעה ושאינו מוסיף למשקל הנגרר יתר על המידה. נגרר עם מכסה מתאים במיוחד למשימות הבאות:

  • הובלת מטענים שבירים או רגישים לגשם ומזג אוויר אחר - הגנה מפני נזקים וחשיפה לפגעי מזג האוויר חיונית.
  • הובלת מטענים יקרים ורגישים כמו כלי עבודה או אבזור ייחודי, שיש לשמור עליהם מפני גנבה ופריצות.
  • הובלה לנסיעה ארוכה - במקרה של נסיעות ממושכות, מכסה על הנגרר מונע התעייפות ממשקל הרוח.
  • שינוע חומרים רפואיים, כימיים או מזון - מכסה סגור שומר על החומרים במצב הסטרילי והמבוקר הנדרש.

איך בוחרים נגרר לאופנוע?

אם עליכם לשנע אופנועי שטח או אופנועי ים, חשוב לשים לב לגודל הנגרר - נגרר קטן מדי לא יכיל את האופנועים ואת כל האביזרים הנלווים ותיאלצו לפרק את האופנוע. זו טעות שיכולה להיות קריטית בבחירת הנגרר. חשוב לבחור כאמור נגרר קל כדי להקל על הרכב בגרירת משקל כבד כמו אופנוע. בנוסף, נגרר לאופנוע שטח צריך מרווח קרקע גבוה יותר כדי לעבור בשטח ובמהמורות ללא הפרעה. כמו כן, יש להחליט לגבי נגרר פתוח או סגור, כאשר נגרר סגור יגן על האופנועים מפני גשם, חום ואבק לעומת הפתוח שיקל על הטעינה והפריקה. חשוב כמובן לוודא תקינות של מערכת הרתמה, קשירה וחיבורים חשמליים לנגרר האופנוע.

בחירה של נגרר

וו גרירה

וו גרירה צריך לעמוד במספר תקנים וחוקים – יש להתקין וו גרירה אצל מתקין מורשה בלבד ורק וו שאושר ע"י מכון התקנים עבור דגם הרכב שלכם. הוו צריך להיות במידות וסוג המותאם במדויק למשקל וסוג הרכב הגורר ומחובר בנקודת החיבור המקורית שקבע יצרן הרכב. גם גובה המרחב מהקרקע וממרכז הכדור חייב לעמוד בתקן. בנוסף, לוו צריך להיות מחובר שקע חשמל תקני בעל
13 פינים לחיבור מערכות החשמל והבלמים של הנגרר. כמו כן, בחלק מהרכבים נדרשת התקנה של מערכת צמה אלקטרונית שתסנכרן בין הרכב והנגרר. כאן חשוב לציין כי חיבור הנגרר לרכב ובדיקת תקינות החיבורים והמערכות חייבת להתבצע לפני כל נסיעה.

נהיגה עם עגלה

לאחר שבחרתם את הנגרר המתאים לצרכים שלכם, חשוב להקפיד על כללי נהיגה בטוחה עם נגרר רתום:

  1. מהירות - נהיגה עם נגרר מצריכה האטה מהירות הנסיעה, במיוחד בפניות.
  2. בלימה - דרושים מרחקי בלימה ארוכים יותר בנהיגה עם נגרר כבד.
  3. תנאי מזג אוויר – כבישים חלקים מצריכים זהירות מוגברת ושמירה על ראות פנויה.
  4. פניות - עריכת פניות צריכה להיעשות באיטיות וזהירות, תוך התחשבות בגודל המשולב של הרכב והנגרר.

חשוב גם לוודא שאורך הנגרר לא יחרוג ממידות הרכב הגורר בצורה משמעותית.

לסיכום, על מנת למצוא את הנגרר המושלם, חשוב לשקול מגוון פרמטרים כמו המשקל שהוא יישא, המטרה לרכישתו ועוד. כמו כן, שמירה על בטיחות ועמידה בתקנות הינן קריטיות לבחירת הנגרר המושלם שלכם. אם אתם עדיין מתלבטים, כדאי להיוועץ עם איש מקצוע שיוכל להמליץ על הנגרר המתאים ביותר עבורכם.

אנשים שחיפשו נגררים לרכב - שיווק, ייצור והשכרה חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_infoSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist