
משרדי עורכי דין
משרדי עורכי דין מאגדים אנשי מקצוע המורשים לעסוק בתחום עריכת הדין. משרדי עורכי דין בישראל, מספקים לציבור הרחב את שירותיהם של אנשי מקצוע שסיימו את לימודי המשפטים במוסד להשכלה גבוהה, עברו תקופת התמחות ועמדו בהצלחה בבחינות בכתב ובעל פה, של לשכת עורכי הדין בישראל.
משרדי עורכי דין
משרדי עורכי דין מאגדים אנשי מקצוע המורשים לעסוק בתחום עריכת הדין. במשרדים מסוימים בארצות אירופה כדוגמת אנגליה, ישנה הפרדה בין עורכי דין המופיעים בפני שופט בבתי המשפט (בריסטר) לבין עורכי דין העוסקים בתחומים שונים של המשפטים (סוליסיטר).
בישראל המצב שונה, ולעורכי הדין קיימת אפשרות לעסוק בשני התחומים. משרדי עורכי דין בישראל, מספקים לציבור הרחב את שירותיהם של אנשי מקצוע שסיימו את לימודי המשפטים במוסד להשכלה גבוהה, עברו תקופת התמחות ועמדו בהצלחה בבחינות בכתב ובעל פה, של לשכת עורכי הדין בישראל.
סוגי משרדים משרדי עורכי דין גדולים
בישראל קיימים משרדי עורכי דין שונים. חלק מהמשרדים מנוהלים על ידי עורך דין אחד, ואילו האחרים מתפקדים באמצעות מספר עורכי דין, שהחליטו לפתוח משרד משותף. היתרון של משרד משותף, הוא סל ההתמחויות המשפטיות הניתנות ללקוח. משרדי עורכי דין משרתים שני סוגים של קהלי יעד: לקוחות הזקוקים לשירותים משפטיים באופן חד פעמי לשם פתרון בעיה ספציפית (לדוגמא עו"ד בתחום הפלילי). לקוחות הזקוקים לשירות משפטי שוטף דוגמת בעלי עסקים או קבלנים, אשר צריכים להתמודד עם כמות בלתי מבוטלת של חוזים משפטיים ועוד. בישראל רוב משרדי עורכי הדין, נמצאים תחת צורת התאגדות המוגדרת מבחינה חוקית כשותפות.
מבנה נפוץ של משרדי עורכי דין
משרדיהם של עורכי הדין מורכבים מצוות עובדים המכיל:
- שותפים- זהו מצב שבו מספר עורכי דין החליטו להקים משרד משותף ולכל אחד מהם יש חלק יחסי מהבעלות על המשרד.
- שכירים- חלק מן המשרדים מכילים עורכי דין שכירים, אשר סיימו את לימודיהם ואת ההתמחות שלהם ומוגדרים כשכירים המקבלים את שכר עבודתם בצורה מסודרת מהשותפים.
- מתמחים- סטודנטים שסיימו את לימודי המשפטים, אך טרם הוסמכו להיות עורכי דין.כל עורך דין המסיים את לימודיו, מחויב לבצע התמחות של כשנה במשרד עורכי דין ורק לאחר שנת ההתמחות, הוא ניגש לבחינת לשכת עורכי הדין.אם בוגר לימודי המשפטים עבר את המבחנים בהצלחה, הוא יקבל את התואר הנכסף.
- עובדי מנהלה- מזכירות, מנהלות משרד, אנשי תחזוקה ועוד.עובדי המנהלה הם חלק בלתי נפרד מהמשרד ותפקידם לדאוג לתפעולו היומיומי.למרות שלרוב עובדי המנהלה אין השכלה משפטית, הם חיוניים לתפקודו השוטף של משרד עורכי הדין וזאת לא פחות מאשר יתר העובדים בעלי ההשכלה המשפטית.
סיכום עורכי דין בישראל
נכון לחודש פברואר של שנה זו, נתוני חברת דן אנד ברדסטריט, חשפו בפנינו כי בישראל פועלים כ- 43,000 עורכי דין בתחומים שונים כגון: עו"ד גירושין, מקרקעין, עו"ד מנהלי, עו"ד פלילי וכו'. נתון זה מלמד כי מספר המשרדים המעניקים שרותי עריכת דין בישראל, רק הולכים וגדלים מדי שנה שחולפת. הכנסותיהם של משרדי עורכי הדין הגדולים ביותר בארץ, הניבו בשנה שעברה כ-1.9 מיליארד ש"ח. נכון לשנת 2010 , המשרדים המצליחים ביותר בישראל הם: 'הרצוג, פוקס, נאמן' ו-'גולדפרב'.
>> בואו להתעדכן במחירים בתחום המשפטי