הובלה בהקפאה

שירות הובלה בהקפאה הוא חלק בלתי נפרד מהשירותים להם זקוקים בתי עסק שונים. בשירות של הובלה בהקפאה משתמשות בין היתר רשתות שיווק למזון, חברות הסעדה, חברות תרופות, חומרים מסוכנים ועוד.
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג הובלות בקירור

הובלה בהקפאה

שירות הובלה בהקפאה הוא חלק בלתי נפרד מהשירותים להם זקוקים בתי עסק שונים. בשירות של הובלה בהקפאה משתמשות בין היתר רשתות שיווק למזון, חברות הסעדה, חברות תרופות, חומרים מסוכנים ועוד. הסכנה המרכזית בתחום הזה היא שאם מוצרים שצריכים להיות בטמפרטורה מסוימת ייחשפו לטמפרטורה גבוהה יותר, הם יפגמו ויסכנו את בריאותנו. מוצר פופולארי המועבר באמצעות הובלה בהקפאה הוא גלידה, שאם תחשף לטמפרטורה גבוהה יותר היא תימס כליל. באופן עקרוני ההבדל בין הובלה בהקפאה לבין הובלה בקירור הוא הטמפרטורה שבה מובילים את הסחורה. מזון שנדרש להוביל בהקפאה אסור שיגיע לטמפרטורה שהיא גבוהה מ-18 מעלות מתחת לאפס.

 

מי המשתמשים בשירותי הובלה בהקפאה?

הובלה בהקפאה היא מנת חלקם של בתי עסק רבים - חברות קייטרינג והסעדה חייבות להעביר את הובלת קייטרינג שהן מכינות בקירור והקפאה על מנת לשמור על הטריותו, ובדומה לכך גם הרשתות לשיווק מזון. חברות תרופות משתמשות גם כן בשירותי הובלה בהקפאה לשיווק התרופות שהן מייצרות, משום שישנן תרופות שחייבות להישאר בטמפרטורה נמוכה מסוימת על מנת שישמרו על יעילותן ולא יהרסו. באותו אופן, ישנם גם מוצרים שאסור להוביל בטמפרטורה של הקפאה על פי הדרישות של משרד הבריאות (דגים מעושנים לדוגמא). בנוסף לכך, לכל אחד מהמוצרים יש את הטמפרטורה שבה עליו להישמר כדי שישמור על טריותו. כאשר בוחרים בשירותי הובלה בהקפאה יש להקפיד על כך שהמוצרים נשארים בהקפאה מהעמסתם על המשאית ועד היעד.

רשימה מפורטת של מומחים בתחום תוכלו למצוא במערכת סינונים מתוחכמת לאיתור הובלות בקירור.

 

מה הציוד הנדרש לביצוע הובלה בהקפאה?

הציוד הנדרש לביצוע הובלה בהקפאה הוא למעשה אותו ציוד הנדרש לביצוע הובלה בקירור, אך על מנת לבצע הובלה בהקפאה יש לכוון את התרמוסטט על טמפרטורה נמוכה יותר לעומת הובלה בקירור. גם כאן יש צורך בציוד מיוחד להקפאה, ובסוג כזה של איטום ובידוד שימנע מהקור לדלוף החוצה. אם אתם זקוקים לשירותי הובלה בהקפאה הקפידו לוודא שיש ליד הנהג תרמוסטט שמראה כל הזמן מה הטמפרטורה בחלל שבו נמצאת הסחורה. מלבד לזאת, יש לוודא שהמשאית של החברה מצוידת בארגז מבודד על מנת שהסחורה תישמר במצב טוב.

 

הדרישות לביצוע הובלה בהקפאה

חשוב לציין שביצוע הובלה בהקפאה חייב להתבצע בהתאם לדרישות של משרד המסחר והתעשייה ומשרד הבריאות. בנוסף, מצוין בתו התקן במפורש כי בעל רכב, שלא יימצא ברכבו הציוד הדרוש, או שהציוד לא יעמוד בדרישות התקן, מסתכן ברישום פלילי. כמו כן, המשאית המשמשת לביצוע הובלה בהקפאה צריכה להיות מצוידת במד חום רושם ובמד חום אינדיקטורי. מלבד זאת התקן מחייב גם לכייל את אותם מכשירים פעם בשנה, הכל במטרה לשמור על טריות המזון שאותו אנו צורכים. חשוב לציין גם כי כל הובלה בהקפאה מתבצעת לפי חוק שירותי הובלה התשנ"ו-1997 ולפי התקנות הנלוות לו.

 

.>>בואו להתעדכן במחירון הובלות.
>>בואו לדבר על זה בפורום הובלות.

 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא הובלות בקירור
האם המאמר עזר לך?