
הקדימו תרופה למכה: מדריך לשימוש בתרופות
נטילת תרופה לא מתאימה או שימוש לא נכון בתרופה עלול לגרום להחמרת המחלה במקום לריפויה; ממרשם לריפוי - המדריך השלם
כאשר אתם הולכים לרופא, אתם מצפים ממנו למצוא מזור למחלתכם ולקבל מרשם לתרופה שתשים קץ לכאבכם. תרופות הן אכן מועילות, אבל טמונה בהן גם סכנה;
נטילה של תרופה לא מתאימה או בצורה לא נכונה, עלולה לפגוע בבריאותכם באופן קשה. להלן מספר כללים שיסייעו לכם להימנע מסכנה, ולהשתמש בתרופות בצורה בריאה ובטוחה.
מפגש עם הרוקח או הרופא
כל השאלות החשובות לפני רכישת התרופה - יש לברר עם הרוקח בבית המרקחת או הרופא מספר נקודות:
- הדבר הראשון שצריך לשאול הוא כמובן מה שם התרופה ומה מטרתה. לאחר מכן יש לשאול האם לתרופה יש תופעות לוואי, ואם כן - מהן ומה עליכם לעשות אם הן מופיעות. תשומת לב מיוחדת יש להקדיש לשאלה האם לתרופה יש השפעה על מידת העייפות. שהרי, לא תרצו להירדם באמצע נהיגה בגלל שלקחתם תרופה לא נכונה.
- לעתים, לתרופות תמימות עלולה להיות השפעה הרסנית כאשר הן נלקחות בצוותא עם תרופות אחרות, ולכן עליכם ליידע את הרופא או הרוקח אילו תרופות נוספות אתם נוטלים, ולשאול אותו האם הן מתנגשות עם התרופה המדוברת.
- אם אתם סובלים מבעיות רפואיות נוספות כמו בעיות בכליות או סוכרת, יידעו את הרופא גם בנוגע לכך.
- לאחר שווידאתם כי התרופה שנרשמה לכם היא המתאימה ביותר, שאלו את הרוקח מהו המינון, ומה עליכם לעשות אם שכחתם ליטול את התרופה.
- לבסוף, בררו מאילו פעולות עליכם להימנע כאשר אתם משתמשים בתרופה. האם מזונות מסוימים, קפה או משקאות אלכוהוליים אסורים עליכם ואולי מומלץ לא לעסוק בפעילות גופנית.
>> לצפייה ברשימת בתי המרקחת הפתוחים עכשיו
>> לצפייה ברשימת עסקים בית מרקחת תורן
נטילת התרופה
מזל טוב, הגעתם הביתה עם התרופה המושלמת, ואתם להוטים לבלוע את הגלולה הראשונה. חכו, עוד ארוכה הדרך אל האושר. ראשית, עליכם לקרוא את ההוראות המצורפות לתרופה, מראשית ועד אחרית. זאת, כדי שלא תטעו חלילה במינון. זה המקום להזכיר שאם אתם לוקחים תרופות נוספות כיתבו לעצמכם בצורה ברורה את המינון המומלץ וההוראות המיוחדות לכל תרופה.
כמו כן, הקפידו ליטול את התרופה באור מלא, וכך תימנעו מהסכנה שבנטילת תרופה אחרת בטעות.
רוב התרופות מגיעות בצורה של טבליות. אם אינכם יכולים לבלוע טבלייה שלמה, ידעו את הרופא בקשר לכך ומיצאו פתרון. חיתוך התרופה אינו מומלץ כיוון שבמקרים רבים ציפוי התרופה מהווה חלק אינטגראלי ובלתי נפרד ממנה. לתרופות יש תופעות לוואי; אם מופיעות תופעות חמורות או לא מוכרות, שאינן מפורטות בעלון התרופה, פנו לרופא המטפל שלכם או לרוקח.
בכל מקרה, אל תפסיקו ליטול תרופת מרשם שניתנה על ידי רופא, ללא הוראה מפורשת ממנו. יתכן שאתם מרגישים שיפור במצבכם, אבל הפסקה מוקדמת מדי של השימוש בתרופה עלולה לגרום למחלה לחזור, ואף בצורה חריפה יותר מאשר קודם לכן. כאשר מדובר באנטיביוטיקה, למשל, החיידק עשוי לפתח עמידות, ואז יהיה צורך בטיפול חריף יותר.