מזל, דגים: 5 מסעדות הדגים הטובות ביותר

לא רק שדגים הם אוכל בריא, קליל וטעים להפליא, ישראל היא גן עדן למסעדות דגים עם מוניטין עולמי. הנה החמש הטובות מכולן
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג מסעדות דגים

המודעות לחסרונות שבאכילת בשר (כולסטרול), עוף (הורמוני גדילה ושאר זוועות) והודו (סתם לא טעים) משאירה את הדגים כאופציה בריאה, קלילה ונכונה לגוף. אם מוסיפים לכך את מגוון הסוגים, הטעמים ושיטות ההכנה, מבינים למה יותר ויותר אנשים פותחים את התפריט ישר בעמודת הדגים. מסעדות הדגים בארץ נעות מדגיות צנועות ועד מסעדות שף יוקרתיות, כשרות ולא כשרות, המציעות גם פירות ים. אספנו את חמש הטובות ביותר בפריסה ארצית.

 

מול ים

כנושאת הדגל בתחום מסעדות דגים ומסעדות שף בכלל, מול ים קיימת כבר 12 שנים ולא מפסיקה להשתפר. השף, יורם ניצן, והבעלים שלום מחרובסקי, בעל חברה לייבוא דגים ופירות ים, מתעקשים לתת לכל דג, סרטן וצדפה את הכבוד המגיע להם, משלב ההגעה למטבח ועד להגשה וליין הנלווה. המנות נראות כמו ציורים אבסטרקטיים וכך גם הטעמים, מעודנים כדי לא להאפיל על חומרי הגלם. השראה בינלאומית ומיקום בנמל תל אביב המתחדש, מתורגמים בתפריט למנות קלאסיות וישראליות כמו לובסטר בנדיקט קלאסי לצד קרפצ'ו סלמון עם סלט טרופי. אין גבול לדמיון, וכאשר יש חומרי גלם משובחים כל כך, לא קשה להגיע לתוצאות מעולות.
 
מול ים זכתה להכרה בין לאומית במדריך המסעדות גו מיו ובמדריך Les Grandes Tables du Monde, ופרצה את גבולות מדינת תל אביב בארץ, כאשר קינוח ביצת פברז'ה כיכב בתוכנית מאסטר שף. לפני מספר חודשים השיקו השף והבעלים את 'מול ים - סיפודפדיה', אלבום קולינרי מרהיב שכולל מידע כמעט על כל דג שיש בעולם, מתכונים וצילומים אמנותיים. מחירי תפריט הערב פונים לאלפיון העליון וסביבותיו, אבל דיל עסקי מאפשר גם למי ששם המשפחה שלו אינו אריסון לחגוג אירועים מיוחדים בנזק סביר יחסית. ללא ספק מסעדת הדגים הטובה ביותר בארץ, נקודה. 
 
 

שילה

מסעדת דגים ותיקה שחוגגת 7 שנים של קהל לקוחות נאמן וביקורות מהללות מקיר לקיר. מיקום בחלק הפחות מתויר של רחוב בן יהודה ועיצוב אורבני-שמרני, מסבים את תשומת הלב למשהו שהוא ספק מטבח פתוח-ספק בר פירות ים, שמציג את היבול הטוב והטרי ביותר שהדייגים הצליחו להעלות עבור השף שרון כהן.
 
התפריט שובר את המבנה השמרני של ראשונה-עיקרית-אחרונה ומציע במקום זאת מנות פתיחה בינוניות, מאה גרם על הפלנצ'ה - מירקות ופירות ים עד מעורב תל אביבי מפלמידה ונתח בשר מתחלף, בין לבין - מנות שמבחינת גודל נמצאות על על קו התפר שבין בינוניות לעיקריות, ומחבתות ברזל עם תבשילי דגים, פירות ים וקצת בשר למי שחייב.
 
השילובים שכהן מוציא תחת ידו מקוריים וכיפיים, ומבנה התפריט מעודד שיתוף וחלוקה שכל כך אופנתיים היום, אבל בשילה נוהגים כך כבר שנים. מומלץ לא לפספס מתוך מחלקת ההתחלות המרעננות מנת טרטר דג ים עטוף בסלק עם שמן פיסטוק ונענע, טייק אוף על ביצת הפברז'ה של מול ים, אבל בדגים. פרוסות סלק דקיקות עוטפות דג ים קצוץ מתובל בעדינות, וכדי להגיע אליו אין ברירה אלא לחרב את הקונסטרוקציה. בונוס נוסף: העובדה שהמסעדה משתמשת רק בדגים טריים, גורמת לכך שגם אם מזמינים את אותה מנה יום אחרי יום, הטעם יהיה שונה. 
 
 

אורי בורי

אין מי שאוהב דגים ולא מכיר את אורי ירמיאס, הלוא הוא אורי בורי ממסעדת הדגים הכי מפורסמת בעכו. ירמיאס, איש גדול עם זקן סטייל פוסידון, מתחזק את המסעדה שלו כבר שנים רבות ומשנה בה רק מעט. אין אצלו תפריטים עונתיים, בישול מולקולרי ושאר המצאות של המאה ה-21, אלא תפריט בסיסי של דגים ופירות ים עם מעט השפעות ים תיכוניות ומזרח אסיאתיות. 
 
הדיל הכי פופולארי הוא ארוחת טעימות משותפת, שמאפשרת לכל הסועדים לטעום מכל המנות. לשולחן מגיעות מנות או חצאי מנות (פיתרון מצוין לזוגות לא רעבים במיוחד),  הסועדים קובעים את קצב ההגשה ומחליטים מתי להפסיק. אפשר לבקש עוד ממה שהיה טעים או לדלג על מנה שלא מסקרנת אתכם.
 
בביקור האחרון אהבנו במיוחד סשימי סלמון ברוטב סויה עם סורבה ווסאבי, מנה עם אופי יפני וחוצפה ישראלית. מרק דגים או פירות ים על בסיס חלב קוקוס עם ג'ינג'ר, קארי ועשבי תיבול נחשבת למנת דגל שאסור לפספס. ואם כבר נמצאים בסביבה שווה לקפוץ לביקור במלון הבוטיק 'אפנדי', מיזם נוסף של ירמיאס בבניין עתיק ששופץ בצורה מעוררת השתאות. 
 
 

אידי

את מספר המסעדות בארץ שחגגו יותר מ-20 שנה אפשר לספור במקרה הטוב על יד אחת. אידי האשדודית סוגרת 31 שנים, לא פחות, וממשיכה לשמור על אותו קו מסורתי שאפיין אותה מימיה הראשונים.
 
החוויה מתחילה כבר בכניסה: הקירות עמוסים בפריטים שקשורים באניות ובים ובתמונות שמתעדות את הבעלים, אידי ישראלוביץ, עם אח"מים, חברים ודגים. השירות ידידותי ואדיב, ולפני שמספיקים להגיד פלמידה אדומה, המנות הראשונות כבר מגיעות לשולחן: איקרה וחצילים, הרינג וגרבדלקס וסלט דודו מעגבניות ופלפל חריף.
 
מרק דגים הוא אחת ממנות הדגל של המסעדה ומבושל בנוסח מסורתי שמזכיר את הבויאבז של מרסיי. הדגים נמכרים במשקל או לפי מנה ומוגשים בלי אופנות מתחלפות: פורל בחמאה ושקדים, פילה טונה אדומה בגריל, ברבוניות קטנות בטיגון עמוק ועוד.
 
אידי מכוונת בעיקר לאוהבי ים ודגים, אך גם חובבי בשר ואפילו צמחוניים ימצאו מה לאכול, כי רוב הלקוחות מגיעים בקבוצות גדולות וצריך לתת מענה לכולם. זו אולי לא המסעדה הכי טרנדית בארץ, אבל אם אתם באשדוד, אידי היא אופציה ראויה.
 
 

הזקן והים

חלק לא קטן בכלל מלקוחות 'הזקן והים' הם בכלל תיירים. ולא סתם תיירים - אנשי עסקים מחו"ל שמארחיהם הישראלים שרוצים להשוויץ באירוח ישראלי-ערבי נדיב. השלב הראשון הוא כמובן מבחר סלטים. תחת הכותרת התמימה מסתתרים לא פחות מ-23 סוגי סלטים מוכרים יותר ופחות: טחינה, חצילים באין ספור דרכי הכנה, טאבולה, כרוב לבן, כרוב אדום, כרוב וגזר ועוד ועוד. 
 
בראש הפירמידה עומדת כרובית מטוגנת עם פלח לימון - מעדן שרק בשבילו שווה להגיע. אחרי שאוכלים ואוכלים ושוב אוכלים, כי המלצר לא מפסיק להביא ריפילים, מגיע שלב המנות העיקריות. תנועת לקוחות ערה (בשבת אוכלים כאן מאות, לא פחות) מבטיחה שהדגים יהיו תמיד טריים, והצ'יפס לעולם פריך ומטוגן א-לה מינוט. בקלאוות ותה או קפה שחור הם הקינוח המושלם לאירוח מזרחי. 
 
יחד עם החוויה הקולינרית, מגיעה חוויה תרבותית-אתנית שהאורחים מחו"ל לא ישכחו, ויתרון נסוף הוא המיקום בחלל חדש בנמל יפו המשופץ, ממש מול המים. השירות והמנות נותרו טובים כשהיו, אבל החוויה כולה רק משתדרגת, כשבסוף הארוחה אפשר לקפוץ לביקור קצר בשוק נמל יפו הצמוד.
 
רשימה של מסעדות דגים נוספות תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת.

בהצלחה.
 
 
 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא מסעדות דגים
האם המאמר עזר לך?