שיר הבשר: 5 מסעדות הבשר הטובות ביותר

ישראל היא מדינה קטנה עם אהבה גדולה לבשר. שפע של מסעדות בשר מדן ועד אילת הופכות אותנו לגן עדן קרניבורי. הנה חמש הטובות ביותר
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג מסעדות בשרים

תשאלו עשרה אנשים מה בא להם לאכול, תשעה יגידו סטייק והעשירי הוא כנראה צמחוני. מנת בשר מוצלחת היא בסופו של דבר הדובדבן שבכל ארוחה רצינית. למרות טרנד הטבעונות ועל אף אזהרות הרופאים, אי אפשר להכחיש - בשר טוב הוא פשוט טוב מאוד. בישראל יש מגוון רחב של מסעדות בשר, ממקדשי בשרים בסגנון אמריקאי, ארגנטינאי, ברזילאי וערבי - מי שלא אכל צלעות כבש בגליל הפסיד - ועד סטייקיות ושיפודיות מזרחיות ורומניות. יש כאלו שמתעסקות בשיוש, קיצוב ושאר מושגים ליודעי ח"ן, ואחרות דואגות שאף סועד לא יישאר בלי בשר על הצלחת ובמחיר שווה לכל נפש. בישראל יש שפע של מסעדות מצוינות כאלה והבחירה קשה, אבל בכל זאת מצאנו לכם את הכי טובות בתחום.

 

NG

בקומה השנייה של בניין לא מעוצב מדי בסמטה קטנה בנווה צדק, שוכנת אחת ממסעדות הסטייקים הטובות בישראל. העיצוב, אם ניתן לקרוא כך לאוסף של כמה שולחנות ובר, מינימלי. אף אחד לא בא לכאן בשביל העיצוב. באים לחסל בשר. התפריט מתרכז בעיקר בנתחי בקר עם מעט תשומת לב לחומרי גלם אחרים, כי לפעמים גם לקרניבורים מתלווים אנשים שלא אוכלים סטייקים בגודל של חצי פרה, או אפילו - שומו שמיים - צמחוניים. הראשונים מוטב להם שיסתפקו בפרחי קרפצ'יו או פטה כבד עגל עם כמהין וריבת חצילים. האחרונים יתמקדו בעיקר בסלטים, חציל קלוי עם סלסת עגבניות או ריזוטו.
 
ובכל זאת, בשר הוא הסיבה לשמה התכנסנו, וכמה שיותר גדול, ככה יותר טוב. נתח הדגל של הבית הוא פורטרהאוס במשקל 1.2 ק"ג, פילה וסינטה בכמות שמספיקה לזוג רעב וביניהם עצם. בקטגוריית המשקל הבינוני מככבים אנטריקוט, פילה וסינטה במשקל 220-600 גרם, שגם הם לא פראיירים. 
 
במסעדה מתמחים באירועים מיוחדים כגון ארוחה משפחתית או חברית עם תפריט לחלוקה (כולל פורטרהאוס במשקל 5 קילוגרמים), בארוחות ברברים שנאכלות בידיים ללא סכו"ם סביב שולחן ארוך, ובארוחות סביב נושא (האחרונה הייתה על בסיס מנות מהסדרה 'משחקי הכס'). תפריט אלכוהול על בסיס בירות ויינות מיקבי ומבשלות בוטיק מישראל משלים את החוויה. 
 
 

פורטרהאוס

מקדש בשרים שממוקם באזור תעשייה אי שם בשרון מושך אליו קרניבורים מכל רחבי הארץ. חלל גדול בגווני עץ ובמרכזו מקרר תצוגה גדול לנתחי בשר, הוא הממלכה של השף יוסי אסרף, איש צעיר מלא התלהבות ותשוקה לבשר. אסרף מכיר כל נתח לעומק, שמח לעזור במקרה של התלבטות ויודע להתאים את שיטת ההכנה כדי למקסם את הטעם. 
 
התפריט מתמקד כמובן בבשר, החל במנות ראשונות קלילות יחסית (שווה לנסות את נקניקיית הבית מבשר טלה משובצת בפיסטוק), דרך המבורגר וסטייקים אישיים ועד לגולת הכותרת - סטייקים ענקיים לזוג. בראש הפירמידה עומדת מנת הדגל, פורטרהאוס מסינטה ופילה על עצם. 
 
לבשר נלווה תפריט בירות עשיר במיוחד הכולל בירה פורטר, בירת סבלים אנגלית ומגוון סוגי בירה מיוחדים מבלגיה, ארצות הברית, גרמניה ועוד. כדי לא לקפח את הנמנעים מבשר אדום או בשר בכלל, מציעה המסעדה מנות ראשונות ועיקריות על בסיס עוף ודגים לצד סלטים, מנות צמחוניות, מנות ילדים ואף לחם ללא גלוטן. מי שהסטייק רק פתח לו את התיאבון, יכול להצטרף לאחת הסדנאות שאסרף מעביר במסעדה להיכרות מעמיקה עם הבשר מבחינת שיוש, קיצוב, יישון וצלייה נכונה. קצת רחוק, אבל שווה את הדרך.
 
 

עב בשר

האחות התל אביבית של עב בשר מרמת פולג פועלת לפי קונספט זהה למסעדת האם: הבעלים הוא אילן עובד, קיבוצניק עם אהבה גדולה לבשר בקר המתמחה בטי בון, פריים ריב, ניו יורק סטריפ (סינטה על העצם) ונתחי בלאק אנגוס, כולם מטופלים במקצוענות, מיושנים ונצלים בדיוק מרבי.
 
החלל נעים ומעוצב בתבנית נוף מולדתו של עובד עם קריצה נוסטלגית לארץ ישראל הישנה והטובה באמצעות מכשירי חשמל ישנים, פרימוס ופתילייה ועוד שמונצעס מפעם. את החזרה אחורה בזמן והניתוק מהכרך מלווה מוזיקה רגועה שמשלימה את החוויה. התפריט מציע אוכל לא מורכב מדי אך טעים המורכב מחומרי גלם משובחים וטריים. מי שחתומה עליו היא השפית אסתי גרוס (לשעבר אורנה ואלה, קפה איטליה) שהקפידה על יצירת מנעד רחב של טעמים, ממטבח ערבי גלילי (כנאפה טלה) ועד המבורגר אמריקאי גדול במיוחד (500 גרם) ונאגטס לילדים. 
 
למרות שסטייקים הם העיקר כאן, גם לצמחוניים ולקרניבורים-לייט יש מה לאכול. יין הבית, בלנד המיוצר במיוחד עבור המסעדה, מגיע מיקב אליגוטה, יקב בוטיק משפחתי ממושב גן יאשיה ומאופיין בארומה עשירה המתאימה לבשר.
 
 

מיתוס גריל בר

מסעדות כשרות טובות הן עניין די נדיר בנוף, על אחת כמה וכמה כאלה שמתמחות בבשר. למרות האחוז הגבוה של שומרי כשרות, לבשר כשר יש מוניטין המרחיק ממנו אניני טעם, לא תמיד בצדק.
 
מסעדת 'מיתוס' בתל אביב פועלת בהצלחה כבר 8 שנים והפכה לשם נרדף למסעדת בשרים כשרה איכותית, כזו שאינה מעגלת פינות. החלל גדול ומעוצב בסגנון מודרני עם בר ארוך וחדר פרטי המופרד במחיצת זכוכית. השירות ענייני ויעיל במיוחד בשעות הצהריים, כאשר 300 המקומות מתמלאים במהירות על ידי לקוחות בית המשפט ועובדי משרדים סמוכים בהפסקת צהריים. 
 
התפריט הוא סוג של שיפודיה משודרגת וכולל את כל החשודים המיידיים: חציל בטחינה, פטה כבד עם ריבת תאנים, סביצ'ה וקרפצ'יו. ובכל זאת, במחלקת העיקריות בולטים סטייקים ונתחי בשר משובחים, במיוחד אנטריקוט ומדליוני פילה בקר, שלא יאכזבו גם סועדים שאינם שומרי כשרות. מי שאוהב את הבשר שלו בטעם בשרי פחות, מומלץ שיפנה לקטגוריית מיתוס ספיישל ובה מנות אלגנטיות יותר כגון דואט אנטריקוט ואווז, או מדליוני עגל ברוטב יין אדום. לטעמנו, הבשר נטו לוקח בגדול.
 
מבחינת דרגת מחיר, שומרת 'מיתוס' על הרמה המקובלת במסעדות בשר, ללא קשר לעלויות הכשרות אשר בדרך כלל מייקרות את התוצר הסופי.
 
 

לימוזין

תחנת עצירה חובה לכל קרניבור בדרכו צפונה. רמת ישי הפכה בתקופה האחרונה למעוז קולינרי בכלל ומסעדות בשר בפרט, אבל לימוזין הוותיקה היא עדיין הכי טובה והיהלום שלה - נתחי בקר מסוג שארולה המטופלים ומיושנים במקצועיות - ממשיך לנצוץ. 
 
התפריט בשרי ברובו ומתאפיין במנות מכובדות בתמחור הגיוני. מאגף הראשונות מומלץ במיוחד נתח קצבים בעל טעם עז, מנה שיכולה לשמש כעיקרית עבור סועד שאינו רעב במיוחד. מחלקת הסטייקים מגוונת - מפילה 200 גרם עד טי בון עגל זוגי במשקל 800 גרם (195 שקלים). 
 
חלקם של מי שאינם אוכלי בשר לא נפקד עם מנות דגים, סלטים ופסטה, ותפריט ילדים מציע ספגטי כדורי בשר ושניצל יונים וצ'יפס כקונצנזוס. בדרך הביתה כדאי לעצור ליד מקרר הבשרים ולהצטייד למזכרת בנתחי בקר ובמוצרי בשר מתוצרת בית.
 
 

רשימה ממוקדת של מסעדות בשרים וסטקיות נוספות תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת. בהצלחה.

 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא מסעדות בשרים
האם המאמר עזר לך?