אוכל, קדימה אוכל: 5 מסעדות מובחרות של מזון מהיר

מזון מהיר לא חייב להיות גם מסלול מהיר להוספת קילוגרמים מיותרים. יש לא מעט מקומות בהם אפשר לקבל מנה שתהיה לא רק מהירה, אלא גם טעימה ובריאה
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג מזון מהיר

כשלא מתחשק לעמוד שעות במטבח או כשהרעב מציק כאן ועכשיו, הפיתרון הראשון שעולה לראש הוא פאסט פוד, ובעברית מזון מהיר. החיבור האוטומטי הוא להמבורגר, צ'יפס, שווארמה ושאר מנות שמנוניות ומרובות קלוריות. עם זאת, לא חסרים כיום מקומות שמציעים אוכל טוב ומהיר הכנה מבלי לוותר על ערכים תזונתיים ואפילו מבלי להזניח שירות ועיצוב. הנה כמה מהנבחרים.

 

פיר 23

מזללה ותיקה בנמל תל אביב שמחברת אוכל מהיר עם איכות בלתי מתפשרת וקריצה משעשעת. הבעלים הוא בנו של שלום מחרובסקי, מבעלי מסעדת מול ים הסמוכה ויבואן דגים ופירות ים, מה שמבטיח אספקה סדירה של סחורה איכותית. התפריט קצר וממצה, ומתמקד במנות פירות ים ובשר שנעים לנשנש תוך כדי תנועה ומשחק (ואכן ילדים הם אחד מקהלי היעד המועדפים): פיש אנד צ'יפס, קיפוד שרימפס - שרימפס על שיפודים באריזת קרטון מעוצבת, דים סאם, ניו יורק סנדביץ' ועוד.
 
ההזמנה מתבצעת בדלפק כמו במזנוני מזון מהיר, אך ההגשה נעשית על ידי מלצרים כמו במסעדה רגילה. המנות מוגשות בכלים נאים שיוצרים תחושת מסעדה אפילו אם הם מנייר, קרטון או במבוק. שולחן ארוך וסביבו כיסאות בר כתומים חוצה את הטיילת מהדלפק כמעט עד לים, עיצוב שמאפשר להרגיש נוח בבגד ים וגם בבגדי שבת. המחירים מיישרים קו עם מזון מהיר, אך האיכות גורמת לכך שבלי למצמץ נעדיף את המנות של הפיר על פני כל פאסט פוד אחר. 
 
 

קרפצ'יו בר

ספק מזנון ספק מסעדה בקצה הדרומי של רחוב אבן גבירול ששמו מסכם את מהותו. הקונספט השולט הוא קרפצ'יו מנתחי בשר שונים - לאו דווקא יוקרתיים - בתיבול שמרחיק אותם מהמקור האיטלקי אך חינני לכשעצמו: ישראלי עם מיץ לימון, שמן זית וזעתר טרי, מזרחי עם טחינה וצנוברים, פיקנטי עם צ'ילי ואסייתי עם שמן שומשום ווסאבי. 
 
באגף המנות האחרונות אפשר למצוא אפילו קרפצ'יו מנגו מתקתק וקליל. השפים שמאחורי הבר לא מסתפקים בהנחת קרפצ'יו בצלחת אלא מגישים אותו גם כרול וכסנדביץ' בלחמניית פרנה מרוקאית. המקום קטן ומעוצב בפשטות והמחירים סבירים. לארוחת צהריים מהירה או נשנוש קליל בערב עם כוס משקה קל או יין לא צריך יותר מזה.
 
 

RUBEN

אימפריית סנדביצ'ים בת חמישה סניפים, שניים בתל אביב והשאר בחיפה, בהרצליה פיתוח וברעננה. הרשת מתמחה בכריכי בשר מעושן בסגנון דלי'ז בניו יורק ובצפון אמריקה, כלומר שתי פרוסות לחם מרוחות בחרדל, מיונז ושאר רטבים, וביניהן הר של פרוסות רוסטביף או קורנדביף דקיקות, מלפפון חמוץ ופרוסות עגבנייה.

הבשר מתובל, מאודה ומעושן במקום, נפרס ברגע ההזמנה ומוגש חם וטרי. בכל כריך יש כ-200 גרם בשר, ואם מצוותים אליו כוס בירה מקבלים ארוחה זריזה, טעימה ולא מאוד יקרה. על עיצוב אין מה לדבר ובסניף שברחוב יהודה הלוי מקובל אפילו לצאת לאכול את הכריך על ספסל בחוץ. השירות תמיד אדיב וחברותי והטעם שווה את הכול. על ההצלחה יעידו התורים שמול הדלת.

 

ארומה ישראל

רשת קפה עם סניפים בפריסה ארצית מקרית שמונה ועד אילת, למעט תל אביב. התפריט פשוט ולא מתחכם וכולל ארוחות בוקר, סלטים, כריכים, מאפים ומשקאות קרים וחמים. לא מדובר כאן בכוכבי מישלן אך האוכל המוגש בסניפים טרי, מספק, מתומחר בהיגיון ובאיכות סבירה. ניתן לקבל כל מנה בשני גדלים, אישי ורגיל. התפריט כולל גם מנות טבעוניות ומנות שניתנות להסבה לכאלו, לצד מוצרים נטולי גלוטן (מגיעים באריזה שנפתחת רק על ידי הלקוח) וסוכר. הרשת גם מפגינה אחריות חברתית על ידי שיתוף פעולה עם האגודה הישראלית לסוכרת, התייחסות לבעלי מוגבלויות מבחינת תכנון סניפים, נגישות, תפריטי ברייל ועוד, ותמיכה במוזיקאים ישראלים. 

 

שגב אקספרס

שגב משה, השף המוכר מהטלוויזיה, מחזיק בנוסף למסעדת שף גם בשתי מסעדות אקספרס ברמת החייל ובראשון לציון. הקונספט הוא אוכל מהיר, בריא ואיכותי עם מגע של שף ביצירתיות ובשילובי טעמים. חומרי הגלם מגוונים - דגים ופירות ים, בשר, בצקים והרבה ירקות. התפריט שואב השראה ממטבחי עולם שונים, מדים סאם סיני וגיוזה יפני דרך פסטות ופיצות ועד מרק חציל בלאדי ישראלי למהדרין. המסעדות מעוצבות בנעימות, ובשעות הצהריים מוצע תפריט עסקי הכולל מנות קונצנזוס בעשייה מוקפדת. מבחינת תמחור המסעדות ממוקמות בנקודת מפגש שבין מסעדת שף לפאסט פוד, ומספקות תמורה הולמת למחיר.
 
 
רשימה ממוקדת של מסעדות מזון מהיר נוספות תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת. בהצלחה.
 
 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא מזון מהיר
האם המאמר עזר לך?