אירופה הקלאסית: 5 המסעדות הצרפתיות הטובות ביותר

העובדה שאין מטבח טוב יותר מהצרפתי, מציבה אמנם רף מאוד גבוה, אבל יש לא מעט מקומות בארץ שמצליחים לעמוד בו. הנה כמה מהם
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג מסעדות צרפתיות

המטבח הצרפתי ידוע כמובן כטוב בעולם וכבסיס לאמנות הבישול. בצרפת ניתן למצוא מסעדות גורמה עם מנות בעשרות ואף במאות אירו, המשתמשות בחומרי גלם יוקרתיים ומחזיקות מרתפי יינות מופתיים. לעומת זאת בארץ, אפשר בהחלט להבין מדוע, נוקטות מרבית המסעדות הצרפתיות בקו ביסטרו פשרני יותר, עם מנות מוכרות ואהובות בתמחור נוח. חלקן נצמדות לסגנון הקלאסי וחלקן מודרניות וטרנדיות, אך הבסיס עדיין איכותי כפי שמכתיבה המסורת. הנה חמש מסעדות צרפתיות מוצלחות. 

 

בלזק

ביסטרו צרפתי קלאסי מכף רגל ועד ראש, כלומר מעיצוב ועד תפריט. מפות לבנות וריהוט עץ כהה על רקע קירות בהירים, יוצרים אווירה רומנטית נעימה שמזכירה מקומות דומים באירופה. התפריט מתמקד במנות מוכרות ושם דגש על ביצוע נקי בלי סלסולים וחדשנות, על בסיס חומרי גלם מהסביבה. 
 
רשימת המנות מהודקת ואינה ארוכה מדי, ועיקרה בשר: סטייקים מנתחים שהשף קונה בקצביות בסביבה לצד שוק אווז שהופך לקונפי וזנב שור שמצטרף לניוקי. הכל טעים, עשוי באופן מדויק ומתומחר באופן סביר.
 
בשישי בצהריים מוצע תפריט עסקי במחיר המנה העיקרית ובתוספת מנות ראשונות למרכז השולחן, וכדי להתנסות במלוא היכולות של השף, הורכב תפריט טעימות לזוג, שלושה או ארבעה סועדים. הוא כולל מגוון מנות ראשונות, מנות עיקריות, קינוחים, יין ושתייה קלה. מסעדה שבהחלט שווה להגיע אליה גם מרחוק, כפי שאכן עושים רבים מלקוחותיה. 
 
 

המחבוא של אדי

כמוסד אילתי שסוגר 30 שנות פעילות, המחבוא של אדי כבר מזמן אינו מחבוא. שמו נישא למרחוק והוא נקודת עצירה מבוקשת בקרב נופשים ותושבי העיר כאחד. קירות בהירים, קורות עץ בסגנון בקירות ובתקרה, וריהוט לא מהודר מדי יוצרים אווירת ביסטרו נעימה ומפנים את הבמה לשחקן הראשי - תפריט צרפתי ברובו ואיטלקי-מזרח אסיאתי במיעוטו, שבמרכזו פירות ים: צדפות בשמנת, שרימפס מטוגן ברוטב יין ולימון ועוד.
 
למרות האמור לעיל, יש בתפריט נוכחות נאה לבשר, וגם כאן הסגנון הצרפתי מודגש מבחינת חומרי גלם ואופן הכנה, כגון סטייק פילה ברוטב שמנת פלפל עם או בלי כבד אווז, וכבד אווז בברנדי תפוחים. מגוון המנות, חומרי הגלם והסגנונות רחב מאוד וזו אחת הסיבות לפופולאריות של המסעדה. כל אחד יכול למצוא בה משהו לטעמו, כולל ילדים שאוכלים רק פסטה ברוטב אדום. השירות ידידותי והאווירה נעימה, בדיוק כפי שמצופה ממסעדה בבירת הנופש של ישראל.
 
 

אדום

סצינת המסעדות הירושלמית נחשבת סולידית ויציבה, ומסעדת אדום, הפועלת כבר יותר מעשור, היא דוגמה טובה לכך. מבנה חבוי בין חצרות אבן ירושלמית הרחק מהמולת הרחוב, מסתיר חלל עם תקרה גבוהה, חלונות מקושתים ובר ארוך.
 
במשך היום מסעדה זו מציעה תפריט ביסטרו עם קריצה לאיטליה ולמטבח הירושלמי וקשת רחבה של מנות קונצנזוס בביצוע מדויק. החל מהשעה 11 בלילה מקבל החלל אופי של בר טרנדי. התאורה מתעמעמת, הווליום עולה והאווירה מתחממת. תפריט אלכוהול עשיר נתמך בתפריט לילה הנחלק לשלוש קטגוריות: נשנושים קטנים, מנות מוקטנות ומנות לילה לרעבים באמת. כוס וויסקי ופטה כבדים עם ריבה ביתית יחממו אפילו את הלילה הירושלמי הקפוא ביותר, ובקיץ אפשר לעבור לבירת בוטיק ישראלית ופולי אדממה קלילים.
 
כשירושלים הולכת לישון, באדום רק מתעוררים. השילוב של אווירה תוססת, תפריט בתמחור הוגן ואלכוהול לכל טעם וכיס, הופך את המסעדה לאחת מאופציות הבילוי הטובות בעיר הקודש.
 
 

שה יוז'ן

ברובע האמנים במצפה רמון שוכן מלון בוטיק שלא היה מבייש את תל אביב ואפילו את פריז. הבעלים, יליד צרפת שהתאהב בישראל, החליט לייסד מלון סוויטות מעוצב ולידו מסעדת שף הנסמכת על בישול צרפתי ועל חומרי גלם מהארץ בכלל ומהנגב בפרט. השף שחר דבח, שהתמחה במסעדת נומה השבדית הנחשבת לטובה בעולם, מקפיד לשמור על המסורת הצרפתית המלווה את המסעדה מאז פתיחתה ומחבר בינה לבין טכניקות מתקדמות על גבול הבישול המולקולרי.
 
כך ניתן למצוא בתפריט סלט עלים ירוקים עם קממבר ואגסים, מאפה פילו עם כרישה וכבד אווז ושוק אווז ברוטב פטריות ושרי, חיבורים קלאסיים ממטבחי ביסטרו בליוויי יינות מיקבי בוטיק בנגב. מנות אחרות משתמשות בקלאסיקות מהמטבח הישראלי-מזרחי בפרשנות מודרנית, כגון שווארמה פרגית על מצע חציל קלוי ופול ירוק ברוטב טחינה.
 
העיצוב מתכתב עם התפריט בסגנונו הצרפתי-מודרני, שילוב של ריהוט וחפצי נוי קלאסיים, גוונים בהירים וגופי תאורה בסגנון אר דקו. בשורה התחתונה: המסעדה הכי מפתיעה בנגב, וזו לא הגזמה.
 
 

בניולה

דווקא בשולי התחנה המרכזית הישנה, מיקום שנוי במחלוקת, נמצאת מסעדת גורמה יוקרתית, מעוצבת ומפתיעה. בניולה נקראת על שם פרבר בפריז שבו גדל השף קובי כץ, שגם למד בקורדון בלו. התפריט משתמש בחומרי גלם מקומיים ובטכניקות מהמטבח הצרפתי עם קריצה למטבחי מזרח אסיה, והתוצאה יצירתית ויוצאת דופן.
 
כמה מהמנות כבר נחקקו בספר דברי הימים של חובבי האוכל התל אביביים, למשל כנאפה גבינת עזים וטלה שמשלבת עדינות צרפתית עם חומר גלם מהמטבח הישראלי-ערבי גלילי. בשעות הצהריים מוצע תפריט עסקיות במחירים שפויים, בערב המקום מתפקד כמסעדה מהודרת ובלילה הוא הופך לגסטרו-בר טרנדי עם בר משקאות עשיר ומותגים יוקרתיים (כולל קוניאק לואי XIII).
 
למרות המיקום, בניולה מצליחה למצב את עצמה כמסעדת שף יציבה, מאתגרת ומעניינת, לא מעט בזכות פרשנות מעניינת למטבח הצרפתי.
 
רשימה ממוקדת של מסעדות צרפתיות נוספות תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת. בהצלחה.
 
 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא מסעדות צרפתיות
האם המאמר עזר לך?